Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
11 hodin denně, jo? To je podle mě závislák jak vyšitý. Určitě mu pomoz vyhledat psychologa. Je mu 20, nemůžeš a neměla bys hodnocení kontrolovat. Je dospělý!!! Samozřejmě jinak můžeš mu poradit a pomocí
Ještě jsem zapomněla dodat, že má touhu přestat, ale prý tam vždycky něco hledá a pak, protože neví jak to řešit třeba se tam chce naučit trošku více rozumět angličtině, ale jak tomu nerozumí tak vždycky klikne na jiné video. Chci říct, že nesurfuje na facebooku apod., ale vyhledává něco co by se mu prý mohlo hodit. Ale samozřejmě nevím jestli to myslí vážně. Jo a na iternet se připojuje jen na svém notebooku, ne na mobilu.
Ještě jsem zapomněla dodat, že má touhu přestat, ale prý tam vždycky něco hledá a pak, protože neví jak to řešit třeba se tam chce naučit trošku více rozumět angličtině, ale jak tomu nerozumí tak vždycky klikne na jiné video. Chci říct, že nesurfuje na facebooku apod., ale vyhledává něco co by se mu prý mohlo hodit. Ale samozřejmě nevím jestli to myslí vážně. Jo a na iternet se připojuje jen na svém notebooku, ne na mobilu.
@LukasBauer Jako nezlob se, ale 11 hodin na netu a okecava to tím, že něco hledal? A ty mu to vážně věříš? ![]()
No to je hrozný, nemá kamarády, koníčky, holku, že musí být tolik hodin na internetu? Je dospelej, ty s tím moc nezmuzes a myslím, že ani psycholog ne.. Musí sám chtít, naučit se zabavit jinak.
Zakladatelko: Digitální domorodec ![]()
http://wiki.knihovna.cz/…AD_domorodec
https://medium.com/…-bdab729f9f7
Edit nefunkčních odkazů.
Příspěvek upraven 04.11.18 v 21:25
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám pocit, že syn má závislost na internetu.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala:
Dobrý den,
zkuste napsat do Poradny gamblerství a patologického hráčství a vylíčit odborníkům problém. Určitě Vám rádi pomohou, jak v situaci postupovat.
Držím palce ![]()
adminka Eliška
Několik výzkumů potvrzuje, že se závislostní chování ve vztahu k počítači objevuje až u každého desátého dítěte.
Ve své BP Děti a mobilní telefon zjistila Pauknerová, že čtrnáctiletí můžou na svých dig přístrojích dělat kdy a co chtějí. Nad otázkami na pravidla a kontrolu od rodičů se usmívají.
Popov z adiktologie Univerzity karlovy říká, že nejčastěji vzniká závislost ve věku 12 až 19 let.
Zatímco Spitzer viní ze závislostí nová media, podle Šmahela selhává především rodina.
Řídíte nějak užívání médií u dětí ve věku 12 a více let?
Máte kontrolu nad stráveným časem a ponětí o typech činnosti na přístroji.
Máte možnosti a nápady jak je ovlivnit?
Dobrý den, mám pocit, že syn má závislost na internetu. Vypadá normálně, ale prostě na internetu denně tráví asi 11 hodin denně. Obejde se bez toho, třeba na dovolené letos v srpnu se bez toho obešel, kromě např. řídkého kontrolování sociálních sítí, ale byl tam jen zhruba 2-3 minuty/ za den, a přestal a to není prvně kdy ho vidím takto bez internetu. Ale vždycky, když přijde domů tak je tam do půlnoci vždycky a většinou až do rána. Přijde ve 4 odpoledne a pak je tam do půlnoci každý den. Je mu 20 bydlí sám v bytě 5 km ode mně a já nemám čas ho kontrolovat, ale prý chce přestat a dělat jiné věci. A Říkala jsem si jestli by jste mi něco nedoporučili, nebo jestli tady nebude někdo kdo má podobné zkušenosti, chodil k psychologovi, ale jsou s tím potíže neboť psycholog umřel a musí tedy jít k jinému, ale to je na dlouhé lokte