Závislost na jídle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.2.20 21:49

Závislost na jídle

Hezký večer, chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo je závislý na jídle...… Já mám tenhle problém už strašne dlouho. Chodila jsem i k psychologovi, ale moc to nepomohlo. Už nevím jak se zmobilizovat a nemyslet pořád na jídlo a hlavně tolik nejíst. Už jsem se za ty roky obžérství dostala do skupiny obézních a samozřejmě to začíná mít vliv i na zdraví :,( Tak chci vědět, jestli je tu někdo jako já a případně jak to řeší… Potřebovala bych nějak podpořit...…. Jen pro info: Takové rady, jako nežer nebo dělej se sebou něco apod. opravdu nezabírají :,( Stydim se za to, tak píšu anonymně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
12.2.20 22:03

Zkušenost mám, tlustá ale nejsem. Problém je, že jídlo jist musíme. Cigaretu, alkohol.,. To si prostě nekoupíš. Zkusit menší porce a cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.2.20 22:11

Najdi si něco jiného hodně příjemného, co ti nadbytky jídla nahradí. Optimálně vynechej chlast a cigarety…Nějaký fajn koníček, příjemná forma pohybu, nebo čtení, sledování filmů, keramika, cokoli…
Ideální je sex, máš - li s kým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
12.2.20 22:12

Jj, musíš to nahradit něčím jiným.
Nový koníček, ideálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
12.2.20 22:17

A proc to tak mas? Ma porad hlad, nebo chute? Zahanis nervozitu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 22:24

.

Příspěvek upraven 12.02.20 v 22:31

• Citovat
  • Upravit
1671
12.2.20 22:29
@Anonymní píše:
Hezký večer, chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo je závislý na jídle...… Já mám tenhle problém už strašne dlouho. Chodila jsem i k psychologovi, ale moc to nepomohlo. Už nevím jak se zmobilizovat a nemyslet pořád na jídlo a hlavně tolik nejíst. Už jsem se za ty roky obžérství dostala do skupiny obézních a samozřejmě to začíná mít vliv i na zdraví :,( Tak chci vědět, jestli je tu někdo jako já a případně jak to řeší… Potřebovala bych nějak podpořit...…. Jen pro info: Takové rady, jako nežer nebo dělej se sebou něco apod. opravdu nezabírají :,( Stydim se za to, tak píšu anonymně.

Nestyď se. Já jsem bývala kuřačka a i když nekouřím 7let pořád na to myslím a popravdě když mám nervy někdo mě vytočí tak si i představujem že jsi dám. Každá závislost je hrozná a ještě ty to máš horší že jídlo k životu potřebuješ. Nalivej se vodou když myslíš že máš hlad a málo piješ tak nas mozek nám vyšle zprávu že máme hlad a dokonce i když ho opravdu máme dokážeme naučit telo vydržet dlouho bez jídla tým že pijeme. Chces podpořit? Dáš to věř jsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
12.2.20 22:31

Já žeru kdyz se nudím, takže si ideálně najít koníček, co sežere spoustu času a nezbyde čas na jídlo (jakože ne úplně nejíst, ale dát si normalne a v mezičase nehledat něco dalšího navíc), plus teda nekupovat blbosti, nechodit hladová do krámu, co pak doma není to nejde sežrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 22:32

Já právě vůbec nevim, proč pořád jim a myslim na jídlo. Já jsem takovej ustrašenej typ člověka, pořád se něčeho bojim a pořád si představuju katastrofický scénáře - tak jedině že by to bylo z toho? :,( Koníček ted neprovozuju, nemám na něj kvuli mimču čas, ale i před tím mi koníček nepomohl (a to jsem se mu věnovala dost - ruční výroba). Nekouřím, nepiju, sexuju… Ale jídlo prostě tolik miluju, že ho do sebe pořád musim cpát a myslet na něj :,( Je to pro mě takový potěšení, že nevim jak přestat :,( A už nevim co dál, fakt to takhle už nejde, ten cholesterol a vys.tlak mě zabíjí…A já to vím a ani to mi nepomůže přestat:(

• Citovat
  • Upravit
4928
12.2.20 22:33
@Anonymní píše:
Já právě vůbec nevim, proč pořád jim a myslim na jídlo. Já jsem takovej ustrašenej typ člověka, pořád se něčeho bojim a pořád si představuju katastrofický scénáře - tak jedině že by to bylo z toho?

Trpím přesně tímhle typem úzkostí a s přejídáním, respektivně impulsivním jezením (binge eating) mám problém. Takže možná jo.
Vyzkoušela jsem kde co. Fakt jediný, co můžu doporučit, je snažit se odvést pozornost na něco jiného. Dost mi pomohla i pravidelná chůze (60minut +).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 22:38

Zkusím zavést delší procházky, ale malá mi po 15 min. v kočárku brečí, takže se moc od domova zatím nevzdaluju a doma bych cvičit mohla, ale jsem líná jako pr…... K sportu nemám žádný vztah. :,( Jinak já jím i když nemám hlad. U mně to prostě není hladem, ale chutí a tím, že na jídlo pořád myslím...…….. :,( Dřív jsem bývala kočka, ted jsem tlustá, hnusná, žádná motivace k tomu být fit a přitažlivá...…….

• Citovat
  • Upravit
26559
12.2.20 22:40

A vyloucili doktori nejaky hormonalni problem?? Bylas na endokrinologii? Pokud to neni to, asi bych zvazila nejake leky na psychiku, nejaky lexaurin nebo neco, aby ses hodila do klidu, protoze resit se to podle meho musi.
Do te doby zkus planovat. Udelat si seznam nebo rovnou krabicky, co jist. Chystej si to s ohledem na zdravi, ne hubnuti. Pokud budes mit chut na neco „mimo krabicky“, mej na tohle nachystanou zeleninu.
Zkus dobre spat.
Zkus bylinu rhodiolu.
Co vlastne ti radil psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 22:59

@Lenka_Hal Psycholog se hodně vracel do mého dětství...…. Už je to dávno, co jsem k němu docházela, ale říkal něco ve smyslu, že se na světe vůbec necítím bezpečně, proto že mám ty uzkosti, a že mi rodiče neposkytovali takový ten ochranitelský hranice a tím jsem si vypěstovala strach ke světu a že to kompenzuju jídlem...…….. I jsem nějakou dobu brala antidepresiva, ale moc nepomohla...…. Jako ta sezení jo, ale to se vrátilo do stejných kolejí během pár let a stejně - ty myšlenky na jídlo - prostě nikdy nezmizely :-( Štítná žláza - mám hypofunkci, ale ta za mou obezitou určitě nestojí… Já jsem tlustá protože prostě hrozně žeru...….. To co normální člověk sní za tři dny já jsem schopna sníst za den :,( Proč mě aspon ty zdravotní problémy, co už kvuli tomu mám, nějak nenakopnou? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26559
12.2.20 23:07
@Anonymní píše:
@Lenka_Hal Psycholog se hodně vracel do mého dětství...…. Už je to dávno, co jsem k němu docházela, ale říkal něco ve smyslu, že se na světe vůbec necítím bezpečně, proto že mám ty uzkosti, a že mi rodiče neposkytovali takový ten ochranitelský hranice a tím jsem si vypěstovala strach ke světu a že to kompenzuju jídlem...…….. I jsem nějakou dobu brala antidepresiva, ale moc nepomohla...…. Jako ta sezení jo, ale to se vrátilo do stejných kolejí během pár let a stejně - ty myšlenky na jídlo - prostě nikdy nezmizely :-( Štítná žláza - mám hypofunkci, ale ta za mou obezitou určitě nestojí… Já jsem tlustá protože prostě hrozně žeru...….. To co normální člověk sní za tři dny já jsem schopna sníst za den :,( Proč mě aspon ty zdravotní problémy, co už kvuli tomu mám, nějak nenakopnou? :nevim:

Ja nemyslela, stitku, myslela jsem jine hormony. Nektere primo tyhle nekontrolovatelne prejidani muzou zpusobovat. Anebo je to kombinace, rozhozene hormony a tvoje strachy to zhorsuji.
Je jich docela hodne
https://www.eatingdisorderhope.com/…ing-disorder
Zase tak do toho nevidim, ale ja bych se na tu endokrinologii vnutila, strcila jim nohu do dveri a rekla, ze neodejdu, dokud me nevysteri :lol:
A jestli jsi reagovala na to sezeni u psychologa, zkus to planovani. Obecne pevny rezim je jak stvoreny pro vsechny neurotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
12.2.20 23:11

A proc se nedonutis… mne to prijde jako pekne vyznamny zdravotni/psychicky problem. To jako bys chtela sama premoct depresi nebo presvedcit stitku, aby se rozbehla jak ma. Tohle si vubec nevycitej. Ale nevzdavej to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová