Vypadám strhaně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.2.20 09:25

Vypadám strhaně

Ahojte maminky :)
Je mi 28 a manželovi 27. Máme spolu dvě báječné děti - předškolačku a miminko. Manžel patří k těm, kteří tráví v práci hodně času a často vyjíždí i za hranice, takže bývám s dětmi hodně sama. Prarodiče máme hodné, ale všichni pracují a v souhrnu jejich pomoc je cca jedno odpoledne v měsíci třeba 3 hodiny hlídání dcery. I to je samozřejmě moc fajn, ale spíš jde o efekt zábavy pro dceru než nějaké větší úlevy pro mě. Vyfasovala jsem dva nespavce - dcera začala spát celou noc teprve nedávno a syn je momentálně v období, kdy se budí i 7× za noc a spí přes den výhradně v kočárku (což mi ani tak nevadí, alespoň si dojdu nakoupit a s dcerou se projdeme). Blbé je, že nevydrží v kočárku ani hodinu v kuse a a to jen dopoledne a ani nosítka moc nemusí (a moje záda taky ne) :lol:
V poslední době jsem si všimla, že kromě toho, že se cítím hrozně unavená, mě nepoznávají lidé, které jsem viděla naposledy před víc jak rokem. Přitom nosím stále stejný účes a oblečení (typově) jako na střední a vážím stejně už od 9. třídy. :mrgreen: Taky často slyším, že manžel vypadá dobře, že jde prý vidět, že mu rodinný život svědčí (což mě přirozeně těší), a že bych se sebou měla něco dělat, aby mi neutekl za mladší. Ovšem co dělat, když je člověk zapřažen od brzkého rána až do noci a ani v tu noc se moc nevyspí, to už neporadí nikdo. Proto bych prosila o radu tady. Navíc jsou časté hlášky, že:
„R přece pracuje, takže musí být zdravý a vypadat dobře.“
„Ty jsi máma od dvou dětí, není ti už dvacet, tak máš nárok vypadat strhaně, cítit se unavená, být často nemocná, mít bolavá záda…“
Sám můj manžel mi už nevím v jaké souvislosti nedávno řekl, že on reprezentuje firmu, a tak si nemůže dovolit, aby dopadl jako já :mrgreen:
Raději bych teda měla nárok vypadat a cítit se skvěle než mizerně a unaveně. Ale to nikdo nechápe, na to totiž nárok asi nemám :?
Konkrétně jsou mé největší útrapy nedostatek spánku, nulový čas na péči o sebe a velmi bolavá záda, na které mi domácí cvičení, které dělám poctivě každý den, ale s dětmi za zády, téměř nepomáhá. Žádanka na rehabilitace, kterou mi krátce po porodu vypsal obvodní doktor, zůstala v šuplíku, protože mě s dětmi odmítli vzít a hlídání nemám.
Peněz navíc moc není a už mi bylo mnohokrát vysvětleno, že hlídací paní patří stejně jako sušička, myčka či druhé auto do kategorie „Dobrý nápad, ale na to nemáme.“. :mrgreen:
Odjakživa jsem člověk optimisticky laděný a příčí se mi skuhrat a stěžovat si. I když mi není extra dobře, směju se a vtipkuju možná o to víc, protože zcela zjištně očekávám, že tím zlepším náladu lidem kolem a oni ji pak zlepší i mně :lol: To vede k tomu, že se často dočkám dovětku:.„…ale tváříš se spokojeně.“ Svoje potřeby říkám důrazně, bez nějakých náznaků a manžel i prarodiče zase přímočaře vysvětlí, proč mi nemohou nijak pomoct. A tím to končí.
Nechci rezignovat, chci se zase cítit fajn, ale nevím jak na to. Myslím, že na to MÁM nárok. Poradí někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40881
12.2.20 09:31
@Anonymní píše:
Ahojte maminky :)
Je mi 28 a manželovi 27. Máme spolu dvě báječné děti - předškolačku a miminko. Manžel patří k těm, kteří tráví v práci hodně času a často vyjíždí i za hranice, takže bývám s dětmi hodně sama. Prarodiče máme hodné, ale všichni pracují a v souhrnu jejich pomoc je cca jedno odpoledne v měsíci třeba 3 hodiny hlídání dcery. I to je samozřejmě moc fajn, ale spíš jde o efekt zábavy pro dceru než nějaké větší úlevy pro mě. Vyfasovala jsem dva nespavce - dcera začala spát celou noc teprve nedávno a syn je momentálně v období, kdy se budí i 7× za noc a spí přes den výhradně v kočárku (což mi ani tak nevadí, alespoň si dojdu nakoupit a s dcerou se projdeme). Blbé je, že nevydrží v kočárku ani hodinu v kuse a a to jen dopoledne a ani nosítka moc nemusí (a moje záda taky ne) :lol:
V poslední době jsem si všimla, že kromě toho, že se cítím hrozně unavená, mě nepoznávají lidé, které jsem viděla naposledy před víc jak rokem. Přitom nosím stále stejný účes a oblečení (typově) jako na střední a vážím stejně už od 9. třídy. :mrgreen: Taky často slyším, že manžel vypadá dobře, že jde prý vidět, že mu rodinný život svědčí (což mě přirozeně těší), a že bych se sebou měla něco dělat, aby mi neutekl za mladší. Ovšem co dělat, když je člověk zapřažen od brzkého rána až do noci a ani v tu noc se moc nevyspí, to už neporadí nikdo. Proto bych prosila o radu tady. Navíc jsou časté hlášky, že:
„R přece pracuje, takže musí být zdravý a vypadat dobře.“
„Ty jsi máma od dvou dětí, není ti už dvacet, tak máš nárok vypadat strhaně, cítit se unavená, být často nemocná, mít bolavá záda…“
Sám můj manžel mi už nevím v jaké souvislosti nedávno řekl, že on reprezentuje firmu, a tak si nemůže dovolit, aby dopadl jako já :mrgreen:
Raději bych teda měla nárok vypadat a cítit se skvěle než mizerně a unaveně. Ale to nikdo nechápe, na to totiž nárok asi nemám :?
Konkrétně jsou mé největší útrapy nedostatek spánku, nulový čas na péči o sebe a velmi bolavá záda, na které mi domácí cvičení, které dělám poctivě každý den, ale s dětmi za zády, téměř nepomáhá. Žádanka na rehabilitace, kterou mi krátce po porodu vypsal obvodní doktor, zůstala v šuplíku, protože mě s dětmi odmítli vzít a hlídání nemám.
Peněz navíc moc není a už mi bylo mnohokrát vysvětleno, že hlídací paní patří stejně jako sušička, myčka či druhé auto do kategorie „Dobrý nápad, ale na to nemáme.“. :mrgreen:
Odjakživa jsem člověk optimisticky laděný a příčí se mi skuhrat a stěžovat si. I když mi není extra dobře, směju se a vtipkuju možná o to víc, protože zcela zjištně očekávám, že tím zlepším náladu lidem kolem a oni ji pak zlepší i mně :lol: To vede k tomu, že se často dočkám dovětku:.„…ale tváříš se spokojeně.“ Svoje potřeby říkám důrazně, bez nějakých náznaků a manžel i prarodiče zase přímočaře vysvětlí, proč mi nemohou nijak pomoct. A tím to končí.
Nechci rezignovat, chci se zase cítit fajn, ale nevím jak na to. Myslím, že na to MÁM nárok. Poradí někdo?

jsem si chvilku myslela, že chlap musí vypadat reprezentativně, protože má nějaký vyšší post, ale pokud nemáte ani na sušičku a myčku, tak to asi nebude až tak slavný :think: takže bych o víkendu hezky zapřáhla i jeho -) ty se dospi, zajdi si zaběhat, zaplavat, vyraž na chvilku ven a nadechni se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.2.20 09:34

Nechápu postoj tvého muže ani tvého netaktního okolí. Tvůj muž musí být pěstěný a odpočatý, neb prezentuje firmu, ale aby ti za vydělané peníze dopřál relax nebo do domácnosti (myčka, suška), to už ne?
A poznámky okolí jsem vyloženě nejapné. Mamina, na které leží péče o dvě děti, z nichž jedno je nespavec mimino, holt nebude jako ze žurnálu. Pokud máš postavu stejnou jako v deváté třídě, nejsi náhodou vyhublá? To dělá taky dost a člověk pak působí strhaneji. Útěchu mám. Dítě vyroste a začne spávat a ty si víc odpočineš…Nauč se víc myslet na sebe, i za cenu toho, že třeba nebude top uklizeno nebo posadíš starší dceru k televizi (neříkám, že na pořád). Rozvaž si, co by ti udělalo radost, kam bys ráda zašla, jaké aktivity dělala. A prosad si hlídání, at máš čas, který věnuješ jen sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
12.2.20 09:35

Nemáš nárok se cítit fajn, proč bys na to měla mít nárok? Je to jen v tobě a tvém nastavení, tos prostě blbě napsala.
Jestliže chlap nevydělává natolik, aby sis mohla aspon na tu sušičku našetřit třeba, tak vydělává málo. Tak at se aspon obratem zapojí do chodu domácnosti. Na to máš nárok, aby se on podílel tak jako ty. Ale jak se budeš cítit je jen a jen tvoje věc. I ženy, které jsou samoživitelky, se cítí dobře. A hlavně si sedni s chlapem a to co tu píšeš mu řekni. Hezky, mile s úsměvem, ale řekni. Nevyčítej, ale mluv o tom. A řekni mu co od něj potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
12.2.20 09:36

Manžel musí vypadat reprezentativně, tu jsi s dětmi často sama, protože on pracovně jezdí za hranice a když ne, je furt v práci, a nemáte peníze ani na myčku? Manžel by měl změnit práci a zapojit se :)

• Citovat
  • Upravit
8435
12.2.20 09:37
@Keyllah píše:
jsem si chvilku myslela, že chlap musí vypadat reprezentativně, protože má nějaký vyšší post, ale pokud nemáte ani na sušičku a myčku, tak to asi nebude až tak slavný :think: takže bych o víkendu hezky zapřáhla i jeho -) ty se dospi, zajdi si zaběhat, zaplavat, vyraž na chvilku ven a nadechni se…

Že jo? Milostpán reprezentuje firmu, hodně času tráví v práci a nemá ani na myčku a sušičku 8o. Tady něco nehraje.
Teda ve 28 letech vypadat strhaně…nevím, to je škoda, vždyť je to ještě takový mládě.
A zdravotní problémy by měly mít přednost především. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
12.2.20 09:39
@inkakřivák píše:
Nemáš nárok se cítit fajn, proč bys na to měla mít nárok? Je to jen v tobě a tvém nastavení, tos prostě blbě napsala.
Jestliže chlap nevydělává natolik, aby sis mohla aspon na tu sušičku našetřit třeba, tak vydělává málo. Tak at se aspon obratem zapojí do chodu domácnosti. Na to máš nárok, aby se on podílel tak jako ty. Ale jak se budeš cítit je jen a jen tvoje věc. I ženy, které jsou samoživitelky, se cítí dobře. A hlavně si sedni s chlapem a to co tu píšeš mu řekni. Hezky, mile s úsměvem, ale řekni. Nevyčítej, ale mluv o tom. A řekni mu co od něj potřebuješ.

Pokud je nevyspalá a bolí ji záda, tak se prostě nemůže cítit fajn. To nemá s vnitřním nastavením co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
12.2.20 09:39

Co jako manžel dělá, když u toho musí vypadat reprezentativně a nevydělá přitom ani na myčku se sušičkou 8o
No v podstatě jsou tři možnosti.

1. manžel se doma minimálně o víkendu zapojí na 100% a ty díky tomu budeš mít víc času buď na údržbu a na sebe (nebo třeba na brigádu, odfrkneš si od dětí a přivýdělek se vám evidentně hodi)

2)manžel si najde lepší nebo druhou práci a přinese domů víc peněz 3)najdeš si stejně postiženou kamarádku a navzájem si občas pohlídáte děti, aby ta druhá měla čas pro sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
12.2.20 09:40

@brisco Leda by měli nějakou smrtíci hypo na krev. To leda. Ale pochybuju.
@brisco Je mi líto, ale přesto nárok na to cítit se fajn neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40881
12.2.20 09:40
@brisco píše: Že jo? Milostpán reprezentuje firmu, hodně času tráví v práci a nemá ani na myčku a sušičku 8o. Tady něco nehraje.
Teda ve 28 letech vypadat strhaně…nevím, to je škoda, vždyť je to ještě takový mládě.
A zdravotní problémy by měly mít přednost především. :zed:

Přesně. Tak buď chlap vydělává a domácnost je na ní, pak má nárok na myčku, sušičku a klidně nějakou paní na hlídání, když potřebuje na rehabilitaci. Nebo chlap nevydělává a pak se má zapojit a doma pomoct a tu chůvu zasuplovat……...víkendy má snad volné, ne? :think: jestli se v té práci neschovává před nudnými domácíma povinnostma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
12.2.20 09:48

Najdi si chuvu nebo zaprahni manzela, nic jineho ti nezbyva… a ty rehabilitace nech zastrcene v supliku a najdi si poradnou fyzioterapii, sice budes platit, ale aspon to k necemu bude a vysledek uvidis po par navstevach ( nebo treba hned po prvni jako ja)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
12.2.20 09:48
@inkakřivák píše:
@brisco Leda by měli nějakou smrtíci hypo na krev. To leda. Ale pochybuju.
@brisco Je mi líto, ale přesto nárok na to cítit se fajn neexistuje.

Ok, tak nárok ne, ale jak by řekl můj manžel „voják se stará, voják má“. Je smutný, že od zakladatelky všichni dávají ruce pryč a jetša mají blbé kecy, že si nemůžou dovolit dopadnout jako ona. Osobně jsem taková povaha, že bych se v této situaci kousla, nějak to zvládla a do budoucna pro ně taky nepřetrhla. Žádné další dítě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
12.2.20 09:50

Tak nevím, kde je chyba, my jsme s přítelem oba dělníci, a dítě mám jedno, ale myčku i sušičku SAMOZŘEJMĚ máme
též přítel občas - dost často vaří a uklízí, čas na své koníčky máme oba a na cvičení též chodím - teda večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55890
12.2.20 09:51

Tyjo, a najust bych koupila mycku a susku.
a vikendy, at se stara muz.taky. minimalne Te necha vyspat a ty si zajdes zaplavat, zabehat, do sauny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 09:52

Ty a co manžel dělá, že prezentuje firmu, musí nějak vypadat, ale vydělá tak málo, že si nemůžete dovolit myčku a občas hlídání?
Celé to ma mě působí, že máš hodně naloženo, ale nemáš nárok na žádnou pomoc, jako proč?

Pokud ti nechce ulehčit, žehlení jeho věcí, aby reprezentoval, bych přenechala jemu. Zbytek věcí nežehlila, stačí jen pěkně pověsit a pak poskládat. Přežehlit jen to nejnutnější.

Jinak můj manžel nijak nereprezentuje, živí nás rukama a mám myčku a když bylo potřeba zaplatil hlídání. Na sušičce jsme se taky neshodli, tak jsem si ji koupila sama za své. On teď platí provoz. Auta máme dvě. Já jsem doma a on táhne všechno sám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová