Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já tě chápu, vím, jak se cítíš, mám to podobně. Je mi stejně jako tobě a upřímně, taky vypadám strhaně. Sice mi to nikdo neřekl takto narovinu, ale moc dobře to sama vím. Nedávno jsme se dívali na fotky a manžel zahlásil, že tam vypadám tak spokojené a mladě. Byly to fotky staré 4 roky. Má pravdu, na těch starých fotkách je mladá usměvavá holka, na současných je strhaná a unavená ženská, která se cítí tak na 50. Dítě máme jedno, ale za to autistu, do školky ho nevzali, musím s ním být doma. Pracuju z domu, máme firmu, práce mám nad hlavu. Hlídací babičky nejsou, všichni ještě pracují, jediný, kdo je ochotný sem tam pohlídat je moje mamka. Nemám na nic čas, buď jsem s malým, nebo pracuju. Za poslední dobu jsem přibrala 10 kilo, nemám čas se najíst a jediný můj pohyb jsou procházky s malým. Do tohoto velký rozestup svalů, co mi po porodu zůstal. Vypadám a cítím se hnusně. Do toho mraky práce a stresu, pořád nějaké problémy ve firmě, nebo s malým. Asi jsem ti moc nepomohla, jen jsem ti chtěla napsat, že v tom nejsi sama…
Teda pracovat z domu s autistou, to klobouk dolů. ![]()
Autismus je asi to jediné, co moje dcera nemá
, jinak má asi všechny známé poruchy. Osobně jsem si teď dala 4-letý rodičák na mladší a využívám to k tomu, abych měla co nejvíc času na tu starší a mohla ji nastartovat a natlouct do ní, co to jde a dokud to jde.
@inkakřivák píše:
@Enmamma Nezlob se, ale kvůli dětem nedbat ani o zuby a o vlasy? Chodit špinavá s nemytymi vlasy, v zablafanem triku? To je hezký kec. Triko večer sundám a nacpu do pračky, a umývat se a čistit zuby je snad základ. To jako by mi chodil doma chlap jako prase, s pahýly zubů, smrděl a hájil se tím, že on chodí do práce a ještě opravuje dům.
Děkuji za kritiku, ale absolutně neznáš mou situaci, několik terapeutů mi řeklo, že by mé děti nezvládli a dva mi radili, ať je vrátím do kojeňáku, že se zblázním. Takže si to v tomto modu zkus zvládat sama a pak kritizuj.
Něco mi říká, že to byla smyšlená provokace a zakladatelku už neuvidíme ![]()
@Keyllah píše:
jsem si chvilku myslela, že chlap musí vypadat reprezentativně, protože má nějaký vyšší post, ale pokud nemáte ani na sušičku a myčku, tak to asi nebude až tak slavnýtakže bych o víkendu hezky zapřáhla i jeho -) ty se dospi, zajdi si zaběhat, zaplavat, vyraž na chvilku ven a nadechni se…
Nárok máš, choť by se mohl více snažit..v dnešní době myčka fakt není žádný nadstandart, to se manžel zadřel v 80-tkách ne asi..
@Jitul.kaaa9 píše:
Co jako manžel dělá, když u toho musí vypadat reprezentativně a nevydělá přitom ani na myčku se sušičkou
No v podstatě jsou tři možnosti.2)manžel si najde lepší nebo druhou práci a přinese domů víc peněz 3)najdeš si stejně postiženou kamarádku a navzájem si občas pohlídáte děti, aby ta druhá měla čas pro sebe
- manžel se doma minimálně o víkendu zapojí na 100% a ty díky tomu budeš mít víc času buď na údržbu a na sebe (nebo třeba na brigádu, odfrkneš si od dětí a přivýdělek se vám evidentně hodi)
Tak možná dělá na recepci nebo securit. v nějaké firmě..
@inkakřivák píše:
@Enmamma Nezlob se, ale kvůli dětem nedbat ani o zuby a o vlasy? Chodit špinavá s nemytymi vlasy, v zablafanem triku? To je hezký kec. Triko večer sundám a nacpu do pračky, a umývat se a čistit zuby je snad základ. To jako by mi chodil doma chlap jako prase, s pahýly zubů, smrděl a hájil se tím, že on chodí do práce a ještě opravuje dům.
A jinak, nikde nepíšu, že si nečistím zuby, to je něco, co sis vymyslela.
@lilith1 píše:
Každý nemá na myčku a není to ostuda.
@Enmamma píše:
Nemít myčku není ostuda, ale nemít na ni mi jako ostuda přijde, protože nemít rezervu aspoň 30tis je dost drsný
@Enmamma píše:
Ano, je to ostuda, pokud chlap nedokáže vydělat na základní vybavení domácnosti, aby manželce trochu ulehčil a ještě se jí v podstatě vysmiva, že vypadá zanedbaně, na rozdíl od něj, který vypadá reprezentativně (a na to prachy jsou, jo?).
@lilith1 píše:
Myslíš, že recepční nebo sekuriťák jezdí často na sluzebky do zahraničí?
@Enmamma píše:
nikdo nepsal o ostudě, ale pokud je chlap pořád v práci, že nemá čas ženě pomoct, ale vydělané peníze nejsou, tak někde bude chyba. Obzvlášť když on teda reprezentativně vypadat může (na to peníze jsou).
@Jitul.kaaa9 píše:
Myslíš, že recepční nebo sekuriťák jezdí často na sluzebky do zahraničí?
Jezdi hlidat Billu na Slovensko, co my vime?
@ontarova.stara píše:
Jezdi hlidat Billu na Slovensko, co my vime?
Já myslím, že hlídá Bělu a někde mnohem blíž. Jenom na to potřebuje více času, tak se to hodí na zahr. služební cesty. Jinak by nosil nejen výplatu, ale zbyly by mu i Éčka.
@LaPaloma píše:
Já myslím, že hlídá Bělu a někde mnohem blíž. Jenom na to potřebuje více času, tak se to hodí na zahr. služební cesty. Jinak by nosil nejen výplatu, ale zbyly by mu i Éčka.
No vidis, diety, na ty jsem zapomnela.
@Keyllah píše:
nikdo nepsal o ostudě, ale pokud je chlap pořád v práci, že nemá čas ženě pomoct, ale vydělané peníze nejsou, tak někde bude chyba. Obzvlášť když on teda reprezentativně vypadat může (na to peníze jsou).
Třeba žijí v oblasti, kde jsou nízké mzdy a dělá někde za pár korun. Možná má nízké vzdělání a nikde ho na lepší pozici nevezmou. Těžko říct, co v tom je.