Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@unuděná Žijeme na okraji velkého města a spádová oblast je celé toto město, čili nikdo negarantuje, že ji vezmou zrovna do té nejbližší školky. A je tady velký převis. Hlásilo se nás kolem 70 dětí a brali 30. Manžel jezdí do práce před 6. ráno a kdyby jí vozil, nestíhal by práci jak potřebuje. Výjimečně může, ale denně ne. Přiznávám, že v rámci zachování svého duševního zdraví jsem zatím školku vzdala.
Víkendy je manžel někdy doma a někdy ne. Teď je třeba 3 týdny v kuse pryč, takže lítám fakt od rána do večera 7 dnů v týdnu.
Spádová oblast je celé město? Tomu se mi teda věřit nechce.. Nicméně, zkusila jsi třeba alespoň teď po Vánocích obvolat školky v místě bydliště, jestli se jim neuvolnilo místo? Víš o tom, že předškolní rok je povinný? Jak to budeš dělat od září se školou??
@Anonymní píše:
@unuděná Žijeme na okraji velkého města a spádová oblast je celé toto město, čili nikdo negarantuje, že ji vezmou zrovna do té nejbližší školky. A je tady velký převis. Hlásilo se nás kolem 70 dětí a brali 30. Manžel jezdí do práce před 6. ráno a kdyby jí vozil, nestíhal by práci jak potřebuje. Výjimečně může, ale denně ne. Přiznávám, že v rámci zachování svého duševního zdraví jsem zatím školku vzdala.
Víkendy je manžel někdy doma a někdy ne. Teď je třeba 3 týdny v kuse pryč, takže lítám fakt od rána do večera 7 dnů v týdnu.
Víš, jaký pěkný diety budou za 3 týdny na služebce? Minimálně 21×45 EUR = 945 EUR. Víš kolik stojí myčka? V Německu třeba 220,– EUR, zde ty nejlacinější kolem 7.000,– s tím, že za 10.000 už koupíš přijatelnou.
Tyhle věci máš automaticky mít, máte dům, místo na tyhle pomůcky tam je. Trvej si na svém. Normální chlap o těchto věcech nediskutuje.
Když pomyslím, že pro sebe ještě nemáš auto
, tak mi jde hlava kolem.
K domu na periferii 2 auta patří.
@Anonymní píše:
@LaPaloma Ani nevíš, jak s tebou souhlasím. Víš, co bylo hádek kvůli tomuto baráku? Manžel měl velký sen koupit a dát do kupy tento konkrétní dům, má k němu z jistých důvodů citový vztah. Já jsem byla velice proti tomu, nakonec nám to jistí tchán, ale samozřejmě jsem pak trošku pod drobnohledem, jestli náhodou neztrácíme za zbytečnosti. Manžel měl v jisté době krizi, myslím tím psychickou. A ten dům ho z toho vysekal. Pořídili jsme ho ještě před narozením dcery a postupně ho rekonstruuje. Ano, je to šílenost, souhlasím plně. Prostě jsem chtěla, ať si manžel splní sen.
To je ale pěkná prekérka
Škoda, že jste to nedomysleli alespoň před pořízením druhého dítěte
Chápu, že chceš, aby byl manžel šťastný, ale udělala jsi ze sebe mučednici. On má vše - práci, pěkný vzhled který k ní asi potřebuje, čas sám na sebe, barák po kterém toužil a ty nemáš krom dětí nic.
@Anonymní píše:
@LaPaloma Ani nevíš, jak s tebou souhlasím. Víš, co bylo hádek kvůli tomuto baráku? Manžel měl velký sen koupit a dát do kupy tento konkrétní dům, má k němu z jistých důvodů citový vztah. Já jsem byla velice proti tomu, nakonec nám to jistí tchán, ale samozřejmě jsem pak trošku pod drobnohledem, jestli náhodou neztrácíme za zbytečnosti. Manžel měl v jisté době krizi, myslím tím psychickou. A ten dům ho z toho vysekal. Pořídili jsme ho ještě před narozením dcery a postupně ho rekonstruuje. Ano, je to šílenost, souhlasím plně. Prostě jsem chtěla, ať si manžel splní sen.
Udělala jsi pro něho velký ústupek ze svého názoru. Chtěj něco na oplátku.
@LaPaloma píše:
Víš, jaký pěkný diety budou za 3 týdny na služebce? Minimálně 21×45 EUR = 945 EUR. Víš kolik stojí myčka? V Německu třeba 220,– EUR, zde ty nejlacinější kolem 7.000,– s tím, že za 10.000 už koupíš přijatelnou.
Tyhle věci máš automaticky mít, máte dům, místo na tyhle pomůcky tam je. Trvej si na svém. Normální chlap o těchto věcech nediskutuje.
Když pomyslím, že pro sebe ještě nemáš auto, tak mi jde hlava kolem.
K domu na periferii 2 auta patří.
Pokud jim padá na hlavu střecha nebo nemají funkční topení, tak si bude těžko dupat ohledně myčky, nemyslíš? Barák je prostě ukrutnej žrout peněz a rekonstrukce ruiny se jaksi s dvěma malýma dětma neslučuje no.
@unuděná píše:
Pokud jim padá na hlavu střecha nebo nemají funkční topení, tak si bude těžko dupat ohledně myčky, nemyslíš? Barák je prostě ukrutnej žrout peněz a rekonstrukce ruiny se jaksi s dvěma malýma dětma neslučuje no.
Jo, vím to, ale nejhorší investice jsou do starého baráku. Je lepší stavět nový.
Nicméně já bych nevydýchala, že jsem v tomhle stavu, musím poslouchat kecy na svůj vzhled, ale nesmím nic chtít.
Se mnou by to měl mladý tak, že by si musel sednout, zvážit, jestli nepřestřelil, a pokud ano, tak prodat a šupem do něčeho, co bude ihned splacené nebo bude mít utažitelný nájem.
Když mají 2 malé děti, tak co ty mají ze svého otce, kterého sotva vidí? Co má zakladatelka z dohledu tchána? Skáče kolem všech a nemusí vůbec dobře dopadnout.
Z tohoto vyplývá, že i pořízení té ruiny, které padá střecha, bylo nad jejich síly. Evidentně si nenechali záložní melounek na nutné opravy. Chyba.
@LaPaloma Tak ona to ale ví, problém zřejmě je ten její manžel no. Chlapi dokáží být pěkně ješitní a dovedu si představit, že by nikdy neuznal, že tohle bylo nad jejich síly. Protože nad JEHO síly to není ![]()
Já bych na místě zakladatelky absolutně nekývla na stěhování, dokud nebudu mít v místě školu a školku pro děti, případně auto, abych se s nimi dostala kam potřebuju. Vždyť ta starší jde za chvíli k zápisu!
Manzel je co? kamionak? obchodak? ma diety? hele, koli vydela?
@brisco Zrovna syn je ten nejmenší problém. V našem případě je atypický autismus spíš jen škatulka, kam ho šoupli. Je to s ním trochu těžší, ale nemyslím si, že by to bylo náročnější, než mít doma třeba dítě s adhd nebo dysfázií. Jak má dítě nějakou diagnózu, tak je to holt těžké, díky bohu za možnost být doma s dítětem až 4 roky.
Tak si manžel splnil sny, má dvě děti o které se staráš dům o který se staráš a on práci která jo baví a vypadá dobře a řekl ti že nechce dopadnout jako ty.
Jo holka. tohle nedopadne dobře.
@inkakřivák píše:
Píšeš žes kašlala na zuby. A ani dvě děti z kojenaku by ti snad neměly bránit v hygieně.
Ano, nechodila jsem k zubaři, to ale neznamená, že jsem si je nečistila. Ale co já se rozčiluju. Psychiatrička mi říkala, že nás budou lidé kritizovat, protože problémům našich dětí a nás laici rozumět nebudou a vyslechneme si moudré rady.
@unuděná píše:
@LaPaloma Tak ona to ale ví, problém zřejmě je ten její manžel no. Chlapi dokáží být pěkně ješitní a dovedu si představit, že by nikdy neuznal, že tohle bylo nad jejich síly. Protože nad JEHO síly to není
Já bych na místě zakladatelky absolutně nekývla na stěhování, dokud nebudu mít v místě školu a školku pro děti, případně auto, abych se s nimi dostala kam potřebuju. Vždyť ta starší jde za chvíli k zápisu!
Jaksi mi na tom vadí, že se její chlap vysekal z problémů pořízením domu.
Z toho vyplývá, že měl psycho problémek z faktu, že nic neznamená. Teď má dům, děti, je krásný a je spokojený??
Manželství, kde je jeden spokojený na úkor druhého nevydrží. Cítím sebestřednost.
Myčka, auto, střecha, sušičku pominu, - to jsou investice. Topení zrovna tak, naše stálo 200.000,– (plyn, radiátory, kotel s boilerem dalších 70.000).
Skutečně je třeba zvážit, jestli v rozumném horizontu jsou schopni ten dům dát do kupy nebo ne. I ten benzín do auta půjde do tisíců.
@jkra píše:
ale tak jsou I lide, co vydelavaji slusne.
Hele, prijdes mi uz totalne vyhorela, jestli jsi ta holka s detma v pestounce. delej s tim neco, kvuli sobe.
Děkuji za radu, zamyslím se nad sebou. ![]()
@Enmamma ahoj, jestli to nevadí, kolik dětí už ti vlastně prošlo pod rukama?
Si tě pamatuji jako pestounku z několika diskuzí. Jinak můžu se zeptat, jak dopadla ta tvá kamarádka, co nechtěla vlastní dítě? Dala ho do péče otci nakonec?