Vypadám strhaně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.2.20 12:41

@LaPaloma Ani nevíš, jak s tebou souhlasím. Víš, co bylo hádek kvůli tomuto baráku? Manžel měl velký sen koupit a dát do kupy tento konkrétní dům, má k němu z jistých důvodů citový vztah. Já jsem byla velice proti tomu, nakonec nám to jistí tchán, ale samozřejmě jsem pak trošku pod drobnohledem, jestli náhodou neztrácíme za zbytečnosti. Manžel měl v jisté době krizi, myslím tím psychickou. A ten dům ho z toho vysekal. Pořídili jsme ho ještě před narozením dcery a postupně ho rekonstruuje. Ano, je to šílenost, souhlasím plně. Prostě jsem chtěla, ať si manžel splní sen.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.2.20 12:41
@Anonymní píše:
@unuděná Žijeme na okraji velkého města a spádová oblast je celé toto město, čili nikdo negarantuje, že ji vezmou zrovna do té nejbližší školky. A je tady velký převis. Hlásilo se nás kolem 70 dětí a brali 30. Manžel jezdí do práce před 6. ráno a kdyby jí vozil, nestíhal by práci jak potřebuje. Výjimečně může, ale denně ne. Přiznávám, že v rámci zachování svého duševního zdraví jsem zatím školku vzdala. :oops:
Víkendy je manžel někdy doma a někdy ne. Teď je třeba 3 týdny v kuse pryč, takže lítám fakt od rána do večera 7 dnů v týdnu. :zed:

Spádová oblast je celé město? Tomu se mi teda věřit nechce.. Nicméně, zkusila jsi třeba alespoň teď po Vánocích obvolat školky v místě bydliště, jestli se jim neuvolnilo místo? Víš o tom, že předškolní rok je povinný? Jak to budeš dělat od září se školou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
12.2.20 12:44
@Anonymní píše:
@unuděná Žijeme na okraji velkého města a spádová oblast je celé toto město, čili nikdo negarantuje, že ji vezmou zrovna do té nejbližší školky. A je tady velký převis. Hlásilo se nás kolem 70 dětí a brali 30. Manžel jezdí do práce před 6. ráno a kdyby jí vozil, nestíhal by práci jak potřebuje. Výjimečně může, ale denně ne. Přiznávám, že v rámci zachování svého duševního zdraví jsem zatím školku vzdala. :oops:
Víkendy je manžel někdy doma a někdy ne. Teď je třeba 3 týdny v kuse pryč, takže lítám fakt od rána do večera 7 dnů v týdnu. :zed:

Víš, jaký pěkný diety budou za 3 týdny na služebce? Minimálně 21×45 EUR = 945 EUR. Víš kolik stojí myčka? V Německu třeba 220,– EUR, zde ty nejlacinější kolem 7.000,– s tím, že za 10.000 už koupíš přijatelnou.
Tyhle věci máš automaticky mít, máte dům, místo na tyhle pomůcky tam je. Trvej si na svém. Normální chlap o těchto věcech nediskutuje.
Když pomyslím, že pro sebe ještě nemáš auto :roll:, tak mi jde hlava kolem.
K domu na periferii 2 auta patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.20 12:44
@Anonymní píše:
@LaPaloma Ani nevíš, jak s tebou souhlasím. Víš, co bylo hádek kvůli tomuto baráku? Manžel měl velký sen koupit a dát do kupy tento konkrétní dům, má k němu z jistých důvodů citový vztah. Já jsem byla velice proti tomu, nakonec nám to jistí tchán, ale samozřejmě jsem pak trošku pod drobnohledem, jestli náhodou neztrácíme za zbytečnosti. Manžel měl v jisté době krizi, myslím tím psychickou. A ten dům ho z toho vysekal. Pořídili jsme ho ještě před narozením dcery a postupně ho rekonstruuje. Ano, je to šílenost, souhlasím plně. Prostě jsem chtěla, ať si manžel splní sen.

To je ale pěkná prekérka :think: Škoda, že jste to nedomysleli alespoň před pořízením druhého dítěte :think: Chápu, že chceš, aby byl manžel šťastný, ale udělala jsi ze sebe mučednici. On má vše - práci, pěkný vzhled který k ní asi potřebuje, čas sám na sebe, barák po kterém toužil a ty nemáš krom dětí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
12.2.20 12:45
@Anonymní píše:
@LaPaloma Ani nevíš, jak s tebou souhlasím. Víš, co bylo hádek kvůli tomuto baráku? Manžel měl velký sen koupit a dát do kupy tento konkrétní dům, má k němu z jistých důvodů citový vztah. Já jsem byla velice proti tomu, nakonec nám to jistí tchán, ale samozřejmě jsem pak trošku pod drobnohledem, jestli náhodou neztrácíme za zbytečnosti. Manžel měl v jisté době krizi, myslím tím psychickou. A ten dům ho z toho vysekal. Pořídili jsme ho ještě před narozením dcery a postupně ho rekonstruuje. Ano, je to šílenost, souhlasím plně. Prostě jsem chtěla, ať si manžel splní sen.

Udělala jsi pro něho velký ústupek ze svého názoru. Chtěj něco na oplátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.20 12:46
@LaPaloma píše:
Víš, jaký pěkný diety budou za 3 týdny na služebce? Minimálně 21×45 EUR = 945 EUR. Víš kolik stojí myčka? V Německu třeba 220,– EUR, zde ty nejlacinější kolem 7.000,– s tím, že za 10.000 už koupíš přijatelnou.
Tyhle věci máš automaticky mít, máte dům, místo na tyhle pomůcky tam je. Trvej si na svém. Normální chlap o těchto věcech nediskutuje.
Když pomyslím, že pro sebe ještě nemáš auto :roll:, tak mi jde hlava kolem.
K domu na periferii 2 auta patří.

Pokud jim padá na hlavu střecha nebo nemají funkční topení, tak si bude těžko dupat ohledně myčky, nemyslíš? Barák je prostě ukrutnej žrout peněz a rekonstrukce ruiny se jaksi s dvěma malýma dětma neslučuje no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
12.2.20 12:50
@unuděná píše:
Pokud jim padá na hlavu střecha nebo nemají funkční topení, tak si bude těžko dupat ohledně myčky, nemyslíš? Barák je prostě ukrutnej žrout peněz a rekonstrukce ruiny se jaksi s dvěma malýma dětma neslučuje no.

Jo, vím to, ale nejhorší investice jsou do starého baráku. Je lepší stavět nový.
Nicméně já bych nevydýchala, že jsem v tomhle stavu, musím poslouchat kecy na svůj vzhled, ale nesmím nic chtít.
Se mnou by to měl mladý tak, že by si musel sednout, zvážit, jestli nepřestřelil, a pokud ano, tak prodat a šupem do něčeho, co bude ihned splacené nebo bude mít utažitelný nájem.
Když mají 2 malé děti, tak co ty mají ze svého otce, kterého sotva vidí? Co má zakladatelka z dohledu tchána? Skáče kolem všech a nemusí vůbec dobře dopadnout.

Z tohoto vyplývá, že i pořízení té ruiny, které padá střecha, bylo nad jejich síly. Evidentně si nenechali záložní melounek na nutné opravy. Chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.20 12:53

@LaPaloma Tak ona to ale ví, problém zřejmě je ten její manžel no. Chlapi dokáží být pěkně ješitní a dovedu si představit, že by nikdy neuznal, že tohle bylo nad jejich síly. Protože nad JEHO síly to není :?
Já bych na místě zakladatelky absolutně nekývla na stěhování, dokud nebudu mít v místě školu a školku pro děti, případně auto, abych se s nimi dostala kam potřebuju. Vždyť ta starší jde za chvíli k zápisu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56073

Manzel je co? kamionak? obchodak? ma diety? hele, koli vydela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@brisco Zrovna syn je ten nejmenší problém. V našem případě je atypický autismus spíš jen škatulka, kam ho šoupli. Je to s ním trochu těžší, ale nemyslím si, že by to bylo náročnější, než mít doma třeba dítě s adhd nebo dysfázií. Jak má dítě nějakou diagnózu, tak je to holt těžké, díky bohu za možnost být doma s dítětem až 4 roky.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.2.20 12:58

Tak si manžel splnil sny, má dvě děti o které se staráš dům o který se staráš a on práci která jo baví a vypadá dobře a řekl ti že nechce dopadnout jako ty.

Jo holka. tohle nedopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
5708
12.2.20 12:59
@inkakřivák píše:
Píšeš žes kašlala na zuby. A ani dvě děti z kojenaku by ti snad neměly bránit v hygieně.

Ano, nechodila jsem k zubaři, to ale neznamená, že jsem si je nečistila. Ale co já se rozčiluju. Psychiatrička mi říkala, že nás budou lidé kritizovat, protože problémům našich dětí a nás laici rozumět nebudou a vyslechneme si moudré rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
12.2.20 13:00
@unuděná píše:
@LaPaloma Tak ona to ale ví, problém zřejmě je ten její manžel no. Chlapi dokáží být pěkně ješitní a dovedu si představit, že by nikdy neuznal, že tohle bylo nad jejich síly. Protože nad JEHO síly to není :?
Já bych na místě zakladatelky absolutně nekývla na stěhování, dokud nebudu mít v místě školu a školku pro děti, případně auto, abych se s nimi dostala kam potřebuju. Vždyť ta starší jde za chvíli k zápisu!

Jaksi mi na tom vadí, že se její chlap vysekal z problémů pořízením domu.
Z toho vyplývá, že měl psycho problémek z faktu, že nic neznamená. Teď má dům, děti, je krásný a je spokojený??
Manželství, kde je jeden spokojený na úkor druhého nevydrží. Cítím sebestřednost.

Myčka, auto, střecha, sušičku pominu, - to jsou investice. Topení zrovna tak, naše stálo 200.000,– (plyn, radiátory, kotel s boilerem dalších 70.000).

Skutečně je třeba zvážit, jestli v rozumném horizontu jsou schopni ten dům dát do kupy nebo ne. I ten benzín do auta půjde do tisíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.2.20 13:02
@jkra píše:
ale tak jsou I lide, co vydelavaji slusne.
Hele, prijdes mi uz totalne vyhorela, jestli jsi ta holka s detma v pestounce. delej s tim neco, kvuli sobe.

Děkuji za radu, zamyslím se nad sebou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
12.2.20 13:05

@Enmamma ahoj, jestli to nevadí, kolik dětí už ti vlastně prošlo pod rukama? :kytka: Si tě pamatuji jako pestounku z několika diskuzí. Jinak můžu se zeptat, jak dopadla ta tvá kamarádka, co nechtěla vlastní dítě? Dala ho do péče otci nakonec?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová