Vypadám strhaně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14005
12.2.20 23:53
@ludmilaadamkova píše:
Ona je dneska mycka a susicka nejaky luxus? 8o proste bud ji chci a tak je koupim na to nasetri i samozivitelka a nebo je nechci protoze to neni priorita.

No, daji se sehnat i za 7 tisic..Ale je to pochopitelne, kdyz nekdo bydli sam, ze tu mycku fakr nevyužije a vyplatí si mu po sobe mýt nádobí rucne..
Ty jo, ted si uplne rikam, jaky my jsme blázni, protoze do naší mycky jsme investovali docela hodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
13.2.20 02:17

Taky vypadám hrozně, ale poctivě se starám o nestandardní dítě. Je mi ale minimálně o deset let víc. A manžel pomáhá dost, domácí práce máme poctivě rozdělené. Myčky máme dokonce dvě, zapojenou pouze jednu, ke starší mám citový vztah a přijde mi lepší, než super vítěz DTestu, kterého máme funkčního. Ta starší je Beko, kterou tady někdo zmiňoval, a stačila mi bohatě. Sušičku mi manžel neustále vnucuje, ale jsem zpátečník, a mám obavy, aby mi nepoškozovala prádlo. Četla jsem, že se věci v sušičce sráží a z textilu zbyde pouze osnova bez výplně, jestli mi rozumíte. Klidně mi to můžete vyvracet. Myslím, že není dobrý mít víc dětí s chlapem, co se vůbec nezapojí. Když přijdou problémy, tak nejspíš většinou uteče.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
13.2.20 07:44

@_.Emilyyy Ano mamky sestra zije sama ve větší garsonce a mycku vyslovene nechce za prve rika, ze ji nema kam dat za druhe toho nadobi ma fakt minimum a za treti asi uz je tak zvykla ze rovnou vse po sobe umyva, ale kdyby chtela koupi si ji sama a nebo bychom ji koupili jako rodina darek. Prijde mi to na stejne urovni jako vysavac. Jen je to pro nas novejsi vynalez a tak s tim jeste uplne vsichni nejsou zziti.

• Citovat
  • Upravit
79943
13.2.20 07:54

@ludmilaadamkova tak nějak. Jsme sami dva a myčku nechci. Spíš by se mi líbil samochodny vysavač. Ale nepřijde mi to nic nedostupného. A myslím si, že našetřit na tohle nemůže být takový problém. Rodina a nenasetri za dva roky deset tisíc? Ani 500 měsíčně? Leda když je ženská na mateřské už 4 roky, nají tři děti a chlap platí bylo jako blázen a moc nevydělává. Vždyť 500, to jsou třeba jedny botky. Co pak, když se nutně musí koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
13.2.20 07:57

@AvadaKedavra Sušička fakt prádlo neničí, ale je to tvoje rozhodnutí. Hele chápu, že jsi unavená a nevyspala, ale hádám, že umyta a prevenci a zdraví nezanedbavas. Jako nechodit ani k zubaři, to je blbost. A chlubit se že chodím špinavá, to už je fakt něco hodně špatně. Přece když mám partnera, tak tu pračku může pustit on. Třeba. Nebo se postarat o děti a já si umyju vlasy což je pět minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
13.2.20 08:01

Myslím, že je na čase být poněkud sobecká. Jinou radu nemám. Znám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
13.2.20 08:01
@_.Emilyyy píše:
Tak ne, ze by byla myčka jako priorita..
Ale jsem rada, ze ji mam doma, usnadňuje mi praci a to same i susicka..Jsem proste na to moderni..
Kazdy ma ten standard jinde..Jinak vim, ze to mas tezke, moc Te obdivuji.Jsi silná.

Díky. :hug: Sušička by se nám také hodila, ale teď na to není. Po letech jsem si dovolila investovat peníze do sebe. Běhám teď k zubaři a to není levná věc. Dala jsem si za cíl opravu všech zubů. Od pohledu neupoutávám pozornost, tak strašné to není, ale z lékařského hlediska to špatné je. To nejhorší mám už opravené. Jinak, že jsem silná, mi už před lety řekl jeden terapeut kolega z bývalé práce. Zocelila mě má životní cesta. Buď se člověk složí, nebo zesílí. Já jsem životní optimistka a to je moje plus. Jen tak se nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
13.2.20 08:18

@Enmamma a možná kdybys k tomu zubaři chodila na prevenci, tak jsi mohla ušetřit těch zatím sedmnáct tisíc, víš? Stačilo jen trošku myslet i na sebe. A mohlo být na sušičku v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
13.2.20 08:30
@inkakřivák píše:
@AvadaKedavra Sušička fakt prádlo neničí, ale je to tvoje rozhodnutí. Hele chápu, že jsi unavená a nevyspala, ale hádám, že umyta a prevenci a zdraví nezanedbavas. Jako nechodit ani k zubaři, to je blbost. A chlubit se že chodím špinavá, to už je fakt něco hodně špatně. Přece když mám partnera, tak tu pračku může pustit on. Třeba. Nebo se postarat o děti a já si umyju vlasy což je pět minut.

Ano, k zubaři chodíme pravidelně všichni. Já ho otravuju i s věčnými úrazy, zase budu poznatelná. Dcera mě nedávno omylem praštila hlavou do brady, takže mám ve struktuře jednoho zubu prasklinu a je to jeden z předních zubů, hned při dceřině prevenci (já měla prevenci měsíc před dcerou a manželem) mi řekl, že s tím jde něco dělat až to doopravdy praskne. Na jiné prevence chodím taktéž, protože předpokládádám, že u mě nadmíra stresu bude spouštěčem rakoviny. A ten stres nemám jak minimalizovat, protože ho vytváří dítě, které za to nemůže, a které dělá pokroky. A vzhledem k tomu, že mi jeden z rodičů na rakovinu skutečně zemřel, předpokládám, že to bude ještě hodně veselé. Hlídají mě i lékaři, kteří o tom jaké mám dítě ví.

• Citovat
  • Upravit
53190
13.2.20 08:32

Tak ta diskuze se zcela nesmyslně stočila směrem na důležitost myčky a sušičky :mrgreen: Vždyť přece nejde o to, že někdo se bez ní obejde a někdo zase ne. Jde o to, že zakladatelka by jí chtěla a má pocit, že by jí to ulehčilo práci, ale nemají na to :nevim: Někdo nepotřebuje auto, jiná rodina bez dvou nedá ani ránu. Pro někoho je chůva a paní na úklid zbytečná snobárna, pro jiného samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
13.2.20 08:39
@ludmilaadamkova píše:
@_.Emilyyy Ano mamky sestra zije sama ve větší garsonce a mycku vyslovene nechce za prve rika, ze ji nema kam dat za druhe toho nadobi ma fakt minimum a za treti asi uz je tak zvykla ze rovnou vse po sobe umyva, ale kdyby chtela koupi si ji sama a nebo bychom ji koupili jako rodina darek. Prijde mi to na stejne urovni jako vysavac. Jen je to pro nas novejsi vynalez a tak s tim jeste uplne vsichni nejsou zziti.

Tak ani bez vysavače bych se neobesla..A myslim i bez tyčoveho i bez robotického..
No me to teda prijde uz jako běžná vec… :nevim: a ted mam na mysli klasickou mycku do 10 tisic..

Příspěvek upraven 13.02.20 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
13.2.20 08:39

Ale ta diskuze není o potřebě myčky a sušičky. Ale o tom, že i žena na mateřské si musí umět udělat čas pro sebe. Nemusí mít sušičku, a! e musí se umět podělit o povinnosti. A ne sev tom zahrabat s tím, že jo, tak budu chodit vorvana, špinavá a nebudu na sebe dbát, protože děti a domácnost. To je špatně od základu. Protože buď se ženská zhroutí, vyhoří a zahorkne anebo se rozvede a pak nastupuje první řečené. Protože který chlap chce mít doma jen matku a nic víc? Zakladatelka musí prostě zapřáhnout chlapa, když nejsou peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
13.2.20 08:41
@inkakřivák píše:
@Enmamma a možná kdybys k tomu zubaři chodila na prevenci, tak jsi mohla ušetřit těch zatím sedmnáct tisíc, víš? Stačilo jen trošku myslet i na sebe. A mohlo být na sušičku v pohodě.

něco takového jsem chtěla také napsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
13.2.20 08:44
@Enmamma píše:
Díky. :hug: Sušička by se nám také hodila, ale teď na to není. Po letech jsem si dovolila investovat peníze do sebe. Běhám teď k zubaři a to není levná věc. Dala jsem si za cíl opravu všech zubů. Od pohledu neupoutávám pozornost, tak strašné to není, ale z lékařského hlediska to špatné je. To nejhorší mám už opravené. Jinak, že jsem silná, mi už před lety řekl jeden terapeut kolega z bývalé práce. Zocelila mě má životní cesta. Buď se člověk složí, nebo zesílí. Já jsem životní optimistka a to je moje plus. Jen tak se nedám.

Mne je to tak lito..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
13.2.20 08:47

@inkakřivák a přesně diskuse není o myčce a sušičce, ale o tom, že zakladatelčin vysoce postavený manžel, který musí reprezentovat, není schopen koupit své uštvané ženě myčku a sušičku - a ještě se jí vysmívá
jak jsem zde již psala, my jsme s přítelem dělníci, a myčku a sušku samozřejmě máme a nepovažujeme to za žádný luxus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová