Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ludmilaadamkova píše:
Ona je dneska mycka a susicka nejaky luxus?proste bud ji chci a tak je koupim na to nasetri i samozivitelka a nebo je nechci protoze to neni priorita.
No, daji se sehnat i za 7 tisic..Ale je to pochopitelne, kdyz nekdo bydli sam, ze tu mycku fakr nevyužije a vyplatí si mu po sobe mýt nádobí rucne..
Ty jo, ted si uplne rikam, jaky my jsme blázni, protoze do naší mycky jsme investovali docela hodne…
Taky vypadám hrozně, ale poctivě se starám o nestandardní dítě. Je mi ale minimálně o deset let víc. A manžel pomáhá dost, domácí práce máme poctivě rozdělené. Myčky máme dokonce dvě, zapojenou pouze jednu, ke starší mám citový vztah a přijde mi lepší, než super vítěz DTestu, kterého máme funkčního. Ta starší je Beko, kterou tady někdo zmiňoval, a stačila mi bohatě. Sušičku mi manžel neustále vnucuje, ale jsem zpátečník, a mám obavy, aby mi nepoškozovala prádlo. Četla jsem, že se věci v sušičce sráží a z textilu zbyde pouze osnova bez výplně, jestli mi rozumíte. Klidně mi to můžete vyvracet. Myslím, že není dobrý mít víc dětí s chlapem, co se vůbec nezapojí. Když přijdou problémy, tak nejspíš většinou uteče.
@_.Emilyyy Ano mamky sestra zije sama ve větší garsonce a mycku vyslovene nechce za prve rika, ze ji nema kam dat za druhe toho nadobi ma fakt minimum a za treti asi uz je tak zvykla ze rovnou vse po sobe umyva, ale kdyby chtela koupi si ji sama a nebo bychom ji koupili jako rodina darek. Prijde mi to na stejne urovni jako vysavac. Jen je to pro nas novejsi vynalez a tak s tim jeste uplne vsichni nejsou zziti.
@ludmilaadamkova tak nějak. Jsme sami dva a myčku nechci. Spíš by se mi líbil samochodny vysavač. Ale nepřijde mi to nic nedostupného. A myslím si, že našetřit na tohle nemůže být takový problém. Rodina a nenasetri za dva roky deset tisíc? Ani 500 měsíčně? Leda když je ženská na mateřské už 4 roky, nají tři děti a chlap platí bylo jako blázen a moc nevydělává. Vždyť 500, to jsou třeba jedny botky. Co pak, když se nutně musí koupit?
@AvadaKedavra Sušička fakt prádlo neničí, ale je to tvoje rozhodnutí. Hele chápu, že jsi unavená a nevyspala, ale hádám, že umyta a prevenci a zdraví nezanedbavas. Jako nechodit ani k zubaři, to je blbost. A chlubit se že chodím špinavá, to už je fakt něco hodně špatně. Přece když mám partnera, tak tu pračku může pustit on. Třeba. Nebo se postarat o děti a já si umyju vlasy což je pět minut.
Myslím, že je na čase být poněkud sobecká. Jinou radu nemám. Znám to.
@_.Emilyyy píše:
Tak ne, ze by byla myčka jako priorita..
Ale jsem rada, ze ji mam doma, usnadňuje mi praci a to same i susicka..Jsem proste na to moderni..
Kazdy ma ten standard jinde..Jinak vim, ze to mas tezke, moc Te obdivuji.Jsi silná.
Díky.
Sušička by se nám také hodila, ale teď na to není. Po letech jsem si dovolila investovat peníze do sebe. Běhám teď k zubaři a to není levná věc. Dala jsem si za cíl opravu všech zubů. Od pohledu neupoutávám pozornost, tak strašné to není, ale z lékařského hlediska to špatné je. To nejhorší mám už opravené. Jinak, že jsem silná, mi už před lety řekl jeden terapeut kolega z bývalé práce. Zocelila mě má životní cesta. Buď se člověk složí, nebo zesílí. Já jsem životní optimistka a to je moje plus. Jen tak se nedám.
@Enmamma a možná kdybys k tomu zubaři chodila na prevenci, tak jsi mohla ušetřit těch zatím sedmnáct tisíc, víš? Stačilo jen trošku myslet i na sebe. A mohlo být na sušičku v pohodě.
@inkakřivák píše:
@AvadaKedavra Sušička fakt prádlo neničí, ale je to tvoje rozhodnutí. Hele chápu, že jsi unavená a nevyspala, ale hádám, že umyta a prevenci a zdraví nezanedbavas. Jako nechodit ani k zubaři, to je blbost. A chlubit se že chodím špinavá, to už je fakt něco hodně špatně. Přece když mám partnera, tak tu pračku může pustit on. Třeba. Nebo se postarat o děti a já si umyju vlasy což je pět minut.
Ano, k zubaři chodíme pravidelně všichni. Já ho otravuju i s věčnými úrazy, zase budu poznatelná. Dcera mě nedávno omylem praštila hlavou do brady, takže mám ve struktuře jednoho zubu prasklinu a je to jeden z předních zubů, hned při dceřině prevenci (já měla prevenci měsíc před dcerou a manželem) mi řekl, že s tím jde něco dělat až to doopravdy praskne. Na jiné prevence chodím taktéž, protože předpokládádám, že u mě nadmíra stresu bude spouštěčem rakoviny. A ten stres nemám jak minimalizovat, protože ho vytváří dítě, které za to nemůže, a které dělá pokroky. A vzhledem k tomu, že mi jeden z rodičů na rakovinu skutečně zemřel, předpokládám, že to bude ještě hodně veselé. Hlídají mě i lékaři, kteří o tom jaké mám dítě ví.
Tak ta diskuze se zcela nesmyslně stočila směrem na důležitost myčky a sušičky
Vždyť přece nejde o to, že někdo se bez ní obejde a někdo zase ne. Jde o to, že zakladatelka by jí chtěla a má pocit, že by jí to ulehčilo práci, ale nemají na to
Někdo nepotřebuje auto, jiná rodina bez dvou nedá ani ránu. Pro někoho je chůva a paní na úklid zbytečná snobárna, pro jiného samozřejmost.
@ludmilaadamkova píše:
@_.Emilyyy Ano mamky sestra zije sama ve větší garsonce a mycku vyslovene nechce za prve rika, ze ji nema kam dat za druhe toho nadobi ma fakt minimum a za treti asi uz je tak zvykla ze rovnou vse po sobe umyva, ale kdyby chtela koupi si ji sama a nebo bychom ji koupili jako rodina darek. Prijde mi to na stejne urovni jako vysavac. Jen je to pro nas novejsi vynalez a tak s tim jeste uplne vsichni nejsou zziti.
Tak ani bez vysavače bych se neobesla..A myslim i bez tyčoveho i bez robotického..
No me to teda prijde uz jako běžná vec…
a ted mam na mysli klasickou mycku do 10 tisic..
Příspěvek upraven 13.02.20 v 08:43
Ale ta diskuze není o potřebě myčky a sušičky. Ale o tom, že i žena na mateřské si musí umět udělat čas pro sebe. Nemusí mít sušičku, a! e musí se umět podělit o povinnosti. A ne sev tom zahrabat s tím, že jo, tak budu chodit vorvana, špinavá a nebudu na sebe dbát, protože děti a domácnost. To je špatně od základu. Protože buď se ženská zhroutí, vyhoří a zahorkne anebo se rozvede a pak nastupuje první řečené. Protože který chlap chce mít doma jen matku a nic víc? Zakladatelka musí prostě zapřáhnout chlapa, když nejsou peníze.
@inkakřivák píše:
@Enmamma a možná kdybys k tomu zubaři chodila na prevenci, tak jsi mohla ušetřit těch zatím sedmnáct tisíc, víš? Stačilo jen trošku myslet i na sebe. A mohlo být na sušičku v pohodě.
něco takového jsem chtěla také napsat
@Enmamma píše:
Díky.Sušička by se nám také hodila, ale teď na to není. Po letech jsem si dovolila investovat peníze do sebe. Běhám teď k zubaři a to není levná věc. Dala jsem si za cíl opravu všech zubů. Od pohledu neupoutávám pozornost, tak strašné to není, ale z lékařského hlediska to špatné je. To nejhorší mám už opravené. Jinak, že jsem silná, mi už před lety řekl jeden terapeut kolega z bývalé práce. Zocelila mě má životní cesta. Buď se člověk složí, nebo zesílí. Já jsem životní optimistka a to je moje plus. Jen tak se nedám.
Mne je to tak lito..
@inkakřivák a přesně diskuse není o myčce a sušičce, ale o tom, že zakladatelčin vysoce postavený manžel, který musí reprezentovat, není schopen koupit své uštvané ženě myčku a sušičku - a ještě se jí vysmívá
jak jsem zde již psala, my jsme s přítelem dělníci, a myčku a sušku samozřejmě máme a nepovažujeme to za žádný luxus