Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
RP mi taky ještě nepřišel, ale mně chodívá jak kdy, někdy 9. jindy 12. Takže to neřeším. Naopak z práce mi peníze chodívají většinou až o týden později, ale tentokrát přišly už dnes. Když tu řekli, že u nich žádný problém není, tak snad není. Někdy to holt trvá. Taky se mi nejednou stalo, že mi někdo poslal peníze a došly až za 3 dny, přitom obvykle je platba vyřízena do druhého dne.
Manželovi normálně přišla výplata a když koukám na to, jak mi chodí rodičák tak mi chodí v rozmezí mezi 14-20. Takže bych neřekla že je problém u banky. A je si sestra jistá že platbu poslala na správný účet? Taky se jednou stalo že nám měl někdo poslat peníze a omylem to poslal na úplně jiný účet.
Dle výplaty a rp bych se neřídila. Sestru popros ať zkontroluje číslo účtu. Jinak počkej. Občas se to stane.
Se sestrou si posíláme peníze právě kvůli pečení často, takže určitě poslala dobře. Leda snad že by to trvalo nějak déle ten převod, v práci nějaké zpoždění a RP taky nějaké zpoždění.. kdy přišel někomu jinému je skoro jedno, protože každá oblast má jiné výplatní termíny co vím. Ale tam klidně věřím že je zpoždění. Ovšem ta výplata a peníze z pátku že by nepřišly do úterý je prostě strašně divné, to se mi nestalo ještě nikdy.
tak snad to přijde v pořádku, já tam právě od minulého týdne od čtvrtka nemám žádnou připsanou částku. Možná je to fakt náhoda ![]()
@Anonymní píše:
Se sestrou si posíláme peníze právě kvůli pečení často, takže určitě poslala dobře. Leda snad že by to trvalo nějak déle ten převod, v práci nějaké zpoždění a RP taky nějaké zpoždění.. kdy přišel někomu jinému je skoro jedno, protože každá oblast má jiné výplatní termíny co vím. Ale tam klidně věřím že je zpoždění. Ovšem ta výplata a peníze z pátku že by nepřišly do úterý je prostě strašně divné, to se mi nestalo ještě nikdy.tak snad to přijde v pořádku, já tam právě od minulého týdne od čtvrtka nemám žádnou připsanou částku. Možná je to fakt náhoda
Nemáš někoho kdo ma airbank? At ti pošle korunu, jestli ti dorazí hned. Případně česká spořitelna, tak si taky peníze posílá s airbankem okamžitě, během pár minut
@Anonymní píše:
Se sestrou si posíláme peníze právě kvůli pečení často, takže určitě poslala dobře. Leda snad že by to trvalo nějak déle ten převod, v práci nějaké zpoždění a RP taky nějaké zpoždění.. kdy přišel někomu jinému je skoro jedno, protože každá oblast má jiné výplatní termíny co vím. Ale tam klidně věřím že je zpoždění. Ovšem ta výplata a peníze z pátku že by nepřišly do úterý je prostě strašně divné, to se mi nestalo ještě nikdy.tak snad to přijde v pořádku, já tam právě od minulého týdne od čtvrtka nemám žádnou připsanou částku. Možná je to fakt náhoda
Mě přišla jak výplata (v pondělí posláno a je na účtu), tak další platba z vyúčtování jinde, poslaná v pátek, v pondělí na účtu.
je začátek roku, účtárny obecně nestíhají, takže 1-2 dny zpoždění s lednovou výplatou jsou normální. Řešila bych i odchozí banku, KB standardně má delší lhůty na předání platby jiné bance.
Holky prosím poraďte, přítelovi zaměstnanec vyplatil mzdu na účet, je to cca 15 dní a stále na účtu nic nemá. Když volal do banky, bylo mu řečeno, že je platba ve zpracování a že s tím nic nelze dělat. To jako banka může tak dlouho držet peníze pro nic za nic? Nikde nic nedluží a účet zablokovaný nemá.. jen mu prostě nepřišla ta platba a prý je pořád ve zpracování..
@Petuulka nesmysl.to ti říká přítel, nebo jsi to slyšela na vlastní usi
@Petuulka píše:
Holky prosím poraďte, přítelovi zaměstnanec vyplatil mzdu na účet, je to cca 15 dní a stále na účtu nic nemá. Když volal do banky, bylo mu řečeno, že je platba ve zpracování a že s tím nic nelze dělat. To jako banka může tak dlouho držet peníze pro nic za nic? Nikde nic nedluží a účet zablokovaný nemá.. jen mu prostě nepřišla ta platba a prý je pořád ve zpracování..
To je pekna blbost. Zamestnavatel mu neposlal mzdu. Banka to nemuze drzet. Tusim, ze do 24 hodin to musi prevest.
@TopSecret píše:
To je pekna blbost. Zamestnavatel mu neposlal mzdu. Banka to nemuze drzet. Tusim, ze do 24 hodin to musi prevest.
Nebo ji zaměstnavatel poslal, ale přítel vymysli bachorky
@jahuhudka píše:
Nebo ji zaměstnavatel poslal, ale přítel vymysli bachorky
Nebo tak.
nebo muze mit exekuci a zakladatelka ani o tom nevi.
Anonym, nechci zveřejňovat jakou mám banku a kdy mi chodí výplata atd.
Holky dotaz prosím, VŽDY mám výplatu 10., když je to víkend, tak dřív. RP mi chodí někdy 8. někdy 9., někdy 10. Sestra mi v pátek posílala zálohu na dort. A ani jedny peníze nejsou na úctě. Banka tvrdí že žádný problém neevidují, ale mně to už přijde fakt divné. Kdyby se zpozdila jedna z těch plateb, ale tři? Máte dnes a včera někdo stejný problém u AB??