Vypadám strhaně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.2.20 13:08

Ono to lítá.. nový elektrokotel vytápění plus voda 200 tis, plot s bránou 100 tis nová kuchyn se spotřebičema a jídelnou 200 tis koupelna 100 tis obývák a ložnice 150 tis. Auto 350 tisíc.. a to není nic extra luxusního.. jen ta kuchyn to jsme vybrali předraženou firmu, to se fakt úplně nepovedlo. nová okna 200 tis ¨, dveře 100 tis.. a to není všechno
Když si to člověk napíše tak rekonstruce je většinou finančně nevýhodná a hlavně je to na palici :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
5708
12.2.20 13:08
@Lalelale píše:
@Enmamma ahoj, jestli to nevadí, kolik dětí už ti vlastně prošlo pod rukama? :kytka: Si tě pamatuji jako pestounku z několika diskuzí. Jinak můžu se zeptat, jak dopadla ta tvá kamarádka, co nechtěla vlastní dítě? Dala ho do péče otci nakonec?

Mám dvě děti, jsem dlouhodobá pěstounka. Děti u nás zůstanou trvale, jejich návrat do rodin není možný. A kamarádka je stále v léčebně, teprve s ní budu mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
12.2.20 13:13
@Enmamma píše:
Děkuji za radu, zamyslím se nad sebou. :zed:

Neber to ve zlem, ale jkra ma pravdu a nemysli to kousave. Sama mam dite, ktere je v psych. peci (a neni to drobnost) a prvni, co mi po diagnostice jeji osetrujici lekarka rekla bylo, ze musim dbat na vlastni psychohygienu a nezanedbavat se v tomto ohledu, protoze pokud nebudu v poradku ja, bude to mit zasadni vliv na dite. I v letadle si matka nasazuje masku jako prvni, aby pak mohla zachranovat a byt k dispozici svym detem. Je treba se zbavit pocitu vlastni sobeckosti, take s tim jeste obcas bojuji.

• Citovat
  • Upravit
Katastrofaobecna
12.2.20 13:14
@Enmamma píše:
Podle statistik nemá 30 tisícovou rezervu 2/3 domácností, takže jsou podle tebe všichni ostudní? Jen na emiminu mámy přehazují peníze vidlema, viz diskuze Kolik vyděláváte? Jakou máte rezervu? To pak tady lítají miliony. :mrgreen:

Jenže to je prostě průser jak hrom. Prostě člověk tu rezervu potřebuje, protože pak se stane třeba to co nám, kdy jsme ze dne na den museli dát na léčení šílené prachy a pak co.
Já chápu, že se někdo vydá, právě proto, že je po nějaké vážné situaci. Ale u běžného, běžného života, kdy se chodí do práce a sleduješ jak rostou děti je třeba rezervu tvořit.

• Citovat
  • Upravit
7602
12.2.20 13:18
@inkakřivák píše:
@Enmamma Nezlob se, ale kvůli dětem nedbat ani o zuby a o vlasy? Chodit špinavá s nemytymi vlasy, v zablafanem triku? To je hezký kec. Triko večer sundám a nacpu do pračky, a umývat se a čistit zuby je snad základ. To jako by mi chodil doma chlap jako prase, s pahýly zubů, smrděl a hájil se tím, že on chodí do práce a ještě opravuje dům.

Taky mě to udivuje.
Měla jsem děti něco málo přes dva roky od sebe, ale jako šmudla jsem teda nebyla a věnovala jsem se jim hodně. Pravda, nebyl internet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
12.2.20 13:19
@Katastrofaobecna píše:
Jenže to je prostě průser jak hrom. Prostě člověk tu rezervu potřebuje, protože pak se stane třeba to co nám, kdy jsme ze dne na den museli dát na léčení šílené prachy a pak co.
Já chápu, že se někdo vydá, právě proto, že je po nějaké vážné situaci. Ale u běžného, běžného života, kdy se chodí do práce a sleduješ jak rostou děti je třeba rezervu tvořit.

Mas pravdu.
Hlavne musi byt z ceho tu rezervu tvorit/respektive po vycerpani obnovit, nejen ji aktualne mit. Ve vlastnim (opravdu vlastnim, ne banky) se to jeste da preklenout, ale u hypoteky a nedejboze najmu, je pak jeden mesicni vypadek likvidacni.

• Citovat
  • Upravit
56073
12.2.20 13:26
@ontarova.stara píše:
Neber to ve zlem, ale jkra ma pravdu a nemysli to kousave. Sama mam dite, ktere je v psych. peci (a neni to drobnost) a prvni, co mi po diagnostice jeji osetrujici lekarka rekla bylo, ze musim dbat na vlastni psychohygienu a nezanedbavat se v tomto ohledu, protoze pokud nebudu v poradku ja, bude to mit zasadni vliv na dite. I v letadle si matka nasazuje masku jako prvni, aby pak mohla zachranovat a byt k dispozici svym detem. Je treba se zbavit pocitu vlastni sobeckosti, take s tim jeste obcas bojuji.

jj, nemyslim to kousave. sama jsem byla sama s detma. musis byt v pohode ty, to je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
12.2.20 13:31
@Anonymní píše:
Ono to lítá.. nový elektrokotel vytápění plus voda 200 tis, plot s bránou 100 tis nová kuchyn se spotřebičema a jídelnou 200 tis koupelna 100 tis obývák a ložnice 150 tis. Auto 350 tisíc.. a to není nic extra luxusního.. jen ta kuchyn to jsme vybrali předraženou firmu, to se fakt úplně nepovedlo. nová okna 200 tis ¨, dveře 100 tis.. a to není všechno
Když si to člověk napíše tak rekonstruce je většinou finančně nevýhodná a hlavně je to na palici :pocitac: :zed:

To se nezlob, ale když vidím tohle, tak si říkám, že fakt nemyslíte. Třeba elektrokotel. To je naprd. Protože vy nejdřív ohrivate vodu pro radiátor a ta vám ohřívá vzduch. Kdybyste dali přímotopy, ušetříte za rozvody radiátory a spotřeba elektřiny bude stejná. Náklady na vybavení jsou nesmyslné. Pokud nemám, jdu do něčeho levnějšího, stejně to děcka zničí. Koupelna se dá pořídit podstatně levněji. Okna a dveře jsou v tom výčtu jediná rozumná investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katastrofaobecna
12.2.20 13:34
@ontarova.stara píše:
Mas pravdu.
Hlavne musi byt z ceho tu rezervu tvorit/respektive po vycerpani obnovit, nejen ji aktualne mit. Ve vlastnim (opravdu vlastnim, ne banky) se to jeste da preklenout, ale u hypoteky a nedejboze najmu, je pak jeden mesicni vypadek likvidacni.

Jj, my taky máme hypotéku, ale máme náklady nižší než v nájmu, byt je nový, nehrozí investice v řádu deseti, natož statisíců. Minimalizace rizik.

To co se děje u zakladelky je živoření a očividně bezdůvodné. Můj manžel má na hraní starší auto, sen z dětství, kdy to auto bylo top. Takže sny chápu, ale ne sny, které ničí rodiny.

Zakladatelko, mám zkušenost z rodiny, tento způsob života vnitřně ničí, kdy nemůžeš nic, nic si koupit, nic udělat (a ano nekoupení myčky považuji za velmi základní omezení), aby tě někdo kontroloval jestli neutracis :zed: Ve výsledku jsem viděla, kdy takové finanční situace zničily rodiny, protože závazek typu drahý dům a neživot se nedaly skloubit. Pokud to není i tvůj sen, jde tudy strašně moc energie pryč.

A ještě jedna věc i z velmi malého platu jdou tvořit rezervy, nevěřícně sleduji, co vše zvládli manželovi rodiče v kraji, kde jsou platy nízké, ale prostě jsou extrémně šetrní. Vychovali dvě děti, podporovali je na VŠ, opravují dům a stále něco tvoří, stále mají rezervy ze kterých vzít. Klobouk dolů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.20 13:38

@unuděná Školu máme za plotem a co se týče školky, stačí jim přezkoušení. Dcera je šikula, takže to dáme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.20 13:43
@LaPaloma píše:
Jedno si pamatuj: některé muže probudí až velmi jasné pochopení situace, že se blíží konečná. Do té doby nevěří.
Můžeš si vybrat :
  1. vážný pohovor na téma rozdělení domácích povinností kolem dětí, úklidu, vaření, žehlení
  2. během hovoru se ti přidělí 2× týdně 2 hodiny jen pro tebe - půjdeš si na rehabilitační cvičení třeba
  3. 1× týdně - třeba v sobotu nebudeš celé dopoledne skákat kolem dětí - převezme to manžel a ty se dospíš
  4. okamžitě ti koupí myčku - ale OKAMŽITĚ
  5. nežehli, co se žehlit nemusí, spíš to dobře pověs na sušení
  1. jestli se mu to nelíbí, tak mu navrhni střídavou péči - ta ti zajistí možnost se dát zdravotně do pořádku

Skutečně s ním nediskutuj příliš složitě. On to musí dostat naservírované jako hotovou věc, jinak to skončí u samolibých komentářů, jak on je na tom dobře a jak na tebe vlastně peče a ještě nemá stud ti to předhodit. Sobec to je, víš?
A bude to jenom tak, jak daleko to necháš zajít.

Ty body 1.-6. :potlesk: :palec: :* Úžasný. Radši anonymně, občas mi sem leze „kontrola“

• Citovat
  • Upravit
53190
12.2.20 13:43
@Anonymní píše:
@unuděná Školu máme za plotem a co se týče školky, stačí jim přezkoušení. Dcera je šikula, takže to dáme.

A z pohledu sociálního začlenění? Jí nechybí kamarádky? Já si to moc nedovedu představit, mám 5ti letou dceru, ještě není ani předškolačka, ale kdyby měla se mnou být celé dny doma, tak mě asi přerazí. A já jí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katastrofaobecna
12.2.20 13:44
@Anonymní píše:
@unuděná Školu máme za plotem a co se týče školky, stačí jim přezkoušení. Dcera je šikula, takže to dáme.

Myslím, že nebylo pochyb že je dcera šikula, ale že když není v té školce, nemáš čas sama na sebe. Za sebe si nemyslím, že je školka nutná jako příprava na školu.
Jenže ty nemáš čas na sebe a dítěti je dobře i s jinými lidmi a pokud chlap není v kuse takto dlouho doma, tak pak se nediv, že působíš, jak působíš. Je to v podstatě dobrovolné oříznutí pomoci.

• Citovat
  • Upravit
10425
12.2.20 13:45

Zakladatelko, já taky vypadám strhaně. :D Je mi o ždibec víc, žiju v bytě v Praze, mám dvě malý děti (jedno školkový, druhý batole), manžel nepomůže s ničím a moc doma není, ale uvědomuje si, že potřebuju pomoc. Takže mám myčku, kdybych chtěla sušičku, mám ji taky, nežehlím, nevyžaduje to, platí mi soukro jesle pro batole, abych měla pravidelný čas pro sebe, zaplatí hlídání večer čas od času. A nesráží mě. U tebe je to teda masakr. A just bych na sobě zamakala, dala se do pucu a pak mu sdělila, že na tom nemá nejmenší zásluhu. Třeba se zastydí… a tobě bude líp. Na radu jak být svěží a hezká při permanentním nevyspání si počkám, to jsem taky ještě vůbec nevychytala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 13:51

@Katastrofaobecna Jak jsem už psala, dovážení do školky jsem s miminkem vzdala. Dcera chodila do MŠ rok a půl, tehdy tady byla ještě jedna bližší, ta už tu není. Paní ředitelka té školky u nás mi na podzim řekla, že tady u nás místo není v žádném případě. A že kdyby se naaaahodoou uvolnilo, číslo na mě má.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová