Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
@inkakřivák a přesně diskuse není o myčce a sušičce, ale o tom, že zakladatelčin vysoce postavený manžel, který musí reprezentovat, není schopen koupit své uštvané ženě myčku a sušičku - a ještě se jí vysmívá
jak jsem zde již psala, my jsme s přítelem dělníci, a myčku a sušku samozřejmě máme a nepovažujeme to za žádný luxus
A pak taky o tom, co by měla zakladatelka udělat, aby se to změnilo a nebyla vorvaná jak borůvka. A že není nejlepší řešení se s tím smířit.
@Enmamma píše:
Co ti je líto?
Ze nemas ten cas na sebe, zubaře beru jako normu, kam by mel chodit kazdy.
Ale chapu, ze je to u vas složitější, proto Te obdivuji..
Já zase nechápu potřebu sebeobětování se té uživatelky, která má osvojeny dvě problematické děti. Bude to znít drsně, ale u vlastního genetického materiálu mám přibližně představu do čeho jdu. Mohu pátrat i přes generace. Dětem by možná prospěla ústavní péče, kde by se jim mohlo věnovat více odborníků. Byla by tam pravděpodobně větší citová deprivace, ale já bych si zdraví kvůli cizím dětem neničila. Na to si sama sebe ještě celkem vážím.
Pokud se jí zuby nekazí, tak je jedno, že nebyla 2 roky u zubaře. Já tam taky nebyla, protože mně nebaví tam chodit. Zubaře se nebojím, ale poslední plombu mi dělali před 10 lety. Záleží na tom, jak se ty zuby kazí, je to individuální.
Myčku považuju za základ domácnosti.:-)) A auta naštěstí máme dvě, jedno lepší rodinné pro manžela a jedno staré pro mě, ušetří mi to spoustu času a sil. Já jsem taky neměla moc hlídání, ale našla jsem si čas zajít někam s kámoškou (nemáš nějakou s dětmi?) třeba do herny, na kafe… A chodila jsem ke kadeřnici, na masáže, na kosmetiku. Ne, nějak často, ale aspoň jednou za měsíc. Manžel snad může pohlídat aspoň o víkendu, abys někam vyrazila. Třeba cvičení, masáže, kámoška.
@LaPaloma bohužel tam ty zuby asi problém byly, když zatím stály správný 17 tisíc. I chápu a oceňuji, že se někdo postará i o takové problémové děti. Ale předpokládám že jako dlouhodobá pěstounka musí mít partnera a pak nechápu to totální upozadeni svých potřeb Nejde o kadeřníka nebo kosmetiku, ale prevence, vlastní zdraví, hygiena a zejména psychohygiena jsou nutné. A na tu potřebnou dobu snad měl zaskočit pěstoun. Tak jako u zakladatelky musí do svých povinností naskočit manžel.
@AvadaKedavra píše:
Já zase nechápu potřebu sebeobětování se té uživatelky, která má osvojeny dvě problematické děti. Bude to znít drsně, ale u vlastního genetického materiálu mám přibližně představu do čeho jdu. Mohu pátrat i přes generace. Dětem by možná prospěla ústavní péče, kde by se jim mohlo věnovat více odborníků. Byla by tam pravděpodobně větší citová deprivace, ale já bych si zdraví kvůli cizím dětem neničila. Na to si sama sebe ještě celkem vážím.
tak tohle je hodně drsný příspěvek, být všichni jako Vy, tak si nikdo dítě do pěstounské péče či osvojení nevezme a všechny by vyrůstaly v ústavech. Většinou se podobné diagnózy stanovují až např. po 2-3 roce života dítěte a teď si vezměte, že ho máte od miminka. Jé hele on má FAS, tak to teda ne, to jdeš zpátky do kojeňáku, kvůli tobě já si ničit nervy nebudu. Smutný, hodně smutný názor
@inkakřivák Enmama má partnerku
@hopsalka chlapečky si brala už starší, věděla do čeho jde, a upřímně - připadá mi, že jí opravdu moc nechybí do zhroucení
je to docela smutné, a taky bych docela zvažovala, zda oběť vlastního zdraví za to stojí
@stinga právě, podle jejích reakcí si myslím, že do vyhoření nemá daleko. Ani uhoneny člověk nebude reagovat takto zle.
@LaPaloma píše:
To je ta dnešní mládež. Neumíte řadit priority a sladit s tím, na co máte.Kde je psáno, že musíte ve 27-28 vlastnit dům? A k tomu si, jako dva hlupáci, hned pořídit 2 děti?
Normální pár si dokáže spočítat, že když si pořídil děti, tak bude mít méně peněz a nejde do krvavé hypotéky. Existuje něco jako pronájem bytu. Stejně nakonec bydlíš blbě, když nemáš školku, takže jsi získala asi jen zahradu pro dítě.Neber to tak, že ti závidím barák- mám ho taky. Ale nikdy jsem nečelila výzvě „krvavá hypotéka“ a vždy jsme s manželem propočítávali při úvěrech, kolik je reálné splácet z průměrného platu, kdybychom přišli o tehdy dost dobře placenou práci.
Chtěli jste příliš mnoho najednou. Proto máš dnes mastný vlasy. Blbý no, a je opravdu reálný, že nezapřáhnutý krasaveček to nevydrží.
Dobrý příspěvek. Vidím to stejně. Raději se nemusím do všeho hned po hlavě hnát a mít vše ale je pro mě přednější mít pohodlí a být v klidu. Bez stresu kterého je už takhle dost. Časem bude vše. Nejde všechno hned. Tohle mít ale pak to nezvládat, vypadat děsně a neužít si nic? Děkuju nechci. Každý to asi vidí jinak a má jiné priority.