Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinaIrena píše:
Chronické nevyspání mi přišlo na MD to nejhorší. Já myslím, že jediná rada je prostě to někdy dospat. Já ani moje kamarádky jsme aspoň za těch osm let nic jiného nevymyslely. A když nelze dospat, tak se to musí jen přežít.
Ja obcas mam sanci to prilezitostne dospat. treba jednu noc za dva mesice nebo tak… a nestaci to. Podle me se to neda dospat jinak nez zas deledobou moznosti spat nejak slusne. Treba par dni v kuse aspon.
28 mi bude za měsíc a taky vypadám strhaně, moje kruhy pod očima mají svoje vlastní kruhy, mám vrásky, začínám šedivět. Ještě nedávno to nebylo tak hrozné, ale rok 2019 byl jedna velká katastrofa a hodně se na mně podepsal.
K té myčce a sušičce, kde to všechny žijete? Když se rozhlédnu po mém okolí a rodině, tak obojí má jen jedna domácnost, jinde jsou stále sto let za opicema a používají ruce i sušáky.
Já sama po sušičce toužím, měla jsem na ni už i našetřeno, ale nakonec jsem se rozhodla si radši udělat řidičák, základ mi zaplatit děda jako „dědictví“ po babičce a zbytek byla moje sušička.
@sakota Jo, to určitě. Jedna noc za dva měsíce je fakt málo. Ja o Vánocích lehla po týdnu přecházení virózy v práci a prakticky 14 dní jsem jen spala a spala s malými přestávkami na jídlo a pití. A teprve pak jsem se cítila jakž takž odpočatá. A za to patří velký dík mému manželovi. Ač mu taky bylo blbě, celé ty dny se staral o děti a zvladál nám všem i vařit.
Příspěvek upraven 12.02.20 v 17:57
@Tamtama píše:
28 mi bude za měsíc a taky vypadám strhaně, moje kruhy pod očima mají svoje vlastní kruhy, mám vrásky, začínám šedivět. Ještě nedávno to nebylo tak hrozné, ale rok 2019 byl jedna velká katastrofa a hodně se na mně podepsal.
K té myčce a sušičce, kde to všechny žijete? Když se rozhlédnu po mém okolí a rodině, tak obojí má jen jedna domácnost, jinde jsou stále sto let za opicema a používají ruce i sušáky.Já sama po sušičce toužím, měla jsem na ni už i našetřeno, ale nakonec jsem se rozhodla si radši udělat řidičák, základ mi zaplatit děda jako „dědictví“ po babičce a zbytek byla moje sušička.
To víš, tady je jedna paní Babišová vedle druhé, reprezentativní vzorek majetnosti.
Nic si z toho nedělej, já jsem také na emiminu za socku.
@Enmamma píše:
To víš, tady je jedna paní Babišová vedle druhé, reprezentativní vzorek majetnosti.Nic si z toho nedělej, já jsem také na emiminu za socku.
Proč jsi tak protivná?
Ano, máš to těžký. Ano, děláš toho opravdu hodně, a ano, každý by to nedal. Ale jsi zbytečně protivná, až arogantní. Jako kdyby nikdo jiný nevěděl, co je to mít problém či trápení.
A sorry holky, ale na myčku se dá ušetřit úplně v pohodě, není to věc, co stojí x desítek tisíc. To není o sockách, to je jen o mometálních prioritách a přáních. Až ji budete opravdu chtít, budete ji taky mít. ![]()
Příspěvek upraven 12.02.20 v 18:46
@Enmamma píše:
To víš, tady je jedna paní Babišová vedle druhé, reprezentativní vzorek majetnosti.Nic si z toho nedělej, já jsem také na emiminu za socku.
Timhle jsi hnusna. Uz opakovane.ja nejsem Babisova, ja mam dve deti jako samozivitelka. Tyhle tvoje reci jsou to, proc si myslim, ze jsi za hranou. Ted jsem prijela z prace, jela jsem do ni v 6:30 rano.
@Enmamma asi by sis fakt potřebovala odpočinout, jsi zbytečně útočná. Na to, aby si lidi koupili myčku a sušičku nemusí být milionáři. Jenom prostě trochu myslí i na sebe - a to je to, co chybí tobě. Každý psycholog i psychiatr ti řekne, že tak jak to děláš ty to nejde dlouho. Je to cesta kvyhoreni a ke zhroucení. A tahle tvoje útočnost tomu dost nasvědčuje. I když máš ty děti ráda, máš mít i čas pro sebe. Nakonec jít se třeba na půl hodinky sama projít nestojí nic a manžel by snad zaskočil, ne?
@Enmamma mám děti dospělé. Jedno má dvě hnusný autoimunitní choroby od dětství a nebyla a není to žádná sranda. Nevíš, jak bude vypadat další den. Druhé dítě taky problém, ale malý. Jsem ráda, ze jsou dnes samostatné. A ony jsou rády, že jsem nezapomínala na sebe. Víc tu rozepisovat právě kvůli dětem nic nebudu. Ty nemáš patent na poučování. Promiň.
Příspěvek upraven 12.02.20 v 19:05
@jkra píše:
Timhle jsi hnusna. Uz opakovane.ja nejsem Babisova, ja mam dve deti jako samozivitelka. Tyhle tvoje reci jsou to, proc si myslim, ze jsi za hranou. Ted jsem prijela z prace, jela jsem do ni v 6:30 rano.
Souhlas.
A neměla jsem ani myčku ani sušičku. A od roka a půl děti přes den nespaly.
Ona je dneska mycka a susicka nejaky luxus?
proste bud ji chci a tak je koupim na to nasetri i samozivitelka a nebo je nechci protoze to neni priorita.
@Enmamma píše:
taky mi přijde, že jsou tu samí majetnější lidé..
já nevím, těch deset tisíc jsem šetřila skoro dva roky.. vždycky se našlo něco, kvůli čemu jsem do našetřených peněz musela sáhnout - očr, neschopenka, synovy rozbité druhé boty za sezónu… museli jsme oželet i každoroční dovolenou na chatě..
@Ms.Ragdoll píše:
Proč jsi tak protivná?Ano, máš to těžký. Ano, děláš toho opravdu hodně, a ano, každý by to nedal. Ale jsi zbytečně protivná, až arogantní. Jako kdyby nikdo jiný nevěděl, co je to mít problém či trápení.
A sorry holky, ale na myčku se dá ušetřit úplně v pohodě, není to věc, co stojí x desítek tisíc. To není o sockách, to je jen o mometálních prioritách a přáních. Až ji budete opravdu chtít, budete ji taky mít.
Příspěvek upraven 12.02.20 v 18:46
Každý nemá jako životní prioritu myčku.
@Tamtama píše:
taky mi přijde, že jsou tu samí majetnější lidé..
já nevím, těch deset tisíc jsem šetřila skoro dva roky.. vždycky se našlo něco, kvůli čemu jsem do našetřených peněz musela sáhnout - očr, neschopenka, synovy rozbité druhé boty za sezónu… museli jsme oželet i každoroční dovolenou na chatě..
Tak aby se tu do tebe také nepustili. Asi jsi měla špatné priority (myšleno ironicky).
@Enmamma píše:
Každý nemá jako životní prioritu myčku.
Tak ne, ze by byla myčka jako priorita..
Ale jsem rada, ze ji mam doma, usnadňuje mi praci a to same i susicka..Jsem proste na to moderni..
Kazdy ma ten standard jinde..
Jinak vim, ze to mas tezke, moc Te obdivuji.Jsi silná.