Závislost na vnoučeti

10
13.11.16 12:09

závislost na vnoučeti

Ahoj holky, chtěla jsem se s Vámi podělit o moje malé trápeníčko. Bydlím s manželem na vesnici a o pár baráčků dál bydlí i manželovi rodiče a sourozenci. Máme ročního chlapečka a je to jejich jediné vnouče. Velká výhoda je hlídání prakticky kdykoliv, protože jsou oba již v důchodu. Ale nevím, jestli bych to hlídání neoželela, protože…Už když jsem byla těhu, tak jsem byla jako v obležení a neustále jsme tu někoho z manžovi rodiny měli na návštěvě, hrozně se na malé těšili. Po narození malého si sem stále jak prarodiče, tak sourozenci chodí, jak chtějí. Takže sobotní ranní přepadovka, kdy snídáme a chceme mít klid, není nic neobvyklého. Manžel už nadhodil, že by bylo dobré zatelefonovat před návštěvou atd…uvidíme, jestli to zabere. Další věc je, že jsou na malém hrozně závislí. Pořád by ho chtěli hlídat, neustále mu něco kupují a celkově si ho hrozně přivlastňují. Rozmazlují ho a vychovávají podle svého. Problém je, že jiného vnoučete se njspíš nedočkají. Manžova sestra by snad malého nejraděi adoptovala. Pořád volá a mluví jen o něm. Když malého hlídají, tak mi po příchodu přijde takový jiný, ani ke mněmoc nechce :( :( bojím, se aby si ho nekupovali a nevychovali z něj nějakého spratka, který bude mít vše, co chce…Jinak jsou všichni hodní, ale když něco o tomto trápení nadhodím, tak koukají, jak kdybych jim chtěla ublížit a připravit je o malého:( nevím co dělat, dost se kvůli tomu s manžou hádáme…máte to taky některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5826
13.11.16 12:16

@Stefine tak za prve nevim, co je to manza, se kterou se kvuli tomu hadate a za druhe, nerouhej se. Dala bych vsechno na svete mit jednoho jedineho cloveka na hlidani, nekoho, kdo by si obcas vzal deti na vikend, na prazdniny. Ono byt s detmi neustale,24 h denne,365 dni v roce neni zadna hitparada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.11.16 12:17

Mám to hodně podobné. Moji rodiče byli zvyklí hlídat tak že jsme meli dá se říct střídavou péči protože jsem byla sama a chodila jsem do práce teď mám rok a půl přítele a nastavila sem každé babičce 1 víkend v měsíci a už je problém. Výčitky, očkování malého proti nám, kupují mu oblečení za tisíce ale k nám si ho vzít nesmí protože moje máma nechce aby sme se s malým ukazovali. Pokaždé když jim na něco řeknu ne začne zle a to nemluvím o tom když je nepozveme na výlet nebo tak když jedeme. Je to strašné. Už jsem se od nich zkusila úplně odříznout ale jsou to přeci jen rodiče jen mě mrzí že nejsou rádi že mám chlapa kterej o nás stojí a místo toho nás oba špiní a ještě před malým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.16 12:17

@Stefine kdy se nám narodil syn, bylo to úplně stejné jako u vás, chodili k nám neohlasene moje rodiče a i tchyne s tchanem a svagrova. Přivlastňovali si ho, rvali mi ho z ruky atd. Byla jsem z toho strašně nestastna asi jako ty. Ted je synovi 2 a půl roku a je z něj poradny divoch. Naši se tu ukážou tak jednou za 3 měsíce a manželova rodina tak jednou za 3 týdny. Ale hlídat ho už nikdo nechce :D
Takže to určitě postupně přestane neboj. A pokud ne, tak jim to budeš muset razne říct :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13
13.11.16 12:28

Manža je manžel :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.11.16 12:29

Kdyby to bylo jinak, tak by tu byla diskuse, ze se prarodice nezajimaji o sve jedine vnouce, achich ouvej..

S „manzou“ ( :roll: ) se kvuli tomu nemate hadat, ale domluvit se na stanoveni nejakych pravidel.
Co treba - vy nas nechate v sobotu v klidu nasnidat, a pak si vezmete syna na cele odpoledne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.11.16 12:31

@krtek7489 tak manža je manžel zkráceně:D já vím, že hodně maminek mi tohle závidí, ale má to spotu nevýhod. A ty sama by ses mohla vcítit do mé kůže, když jsi s dětmi neustále, staráš se, hraješ si…pak dítě přijde od prarodičů a vůbec k tobě nehce jít a když si ho vezmeš tak řve jak pavián???Zamrzí to…a to soukromí?? Žádné..Jednou jedinkrát byl manžel přes noc pryč skrz práci a oni mě večer obšťastnili návštěvou ( už jsem byla po koupeli, připravená jít si lehnout) abych se prý nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.11.16 12:33
@Anonymní píše:
@Stefine kdy se nám narodil syn, bylo to úplně stejné jako u vás, chodili k nám neohlasene moje rodiče a i tchyne s tchanem a svagrova. Přivlastňovali si ho, rvali mi ho z ruky atd. Byla jsem z toho strašně nestastna asi jako ty. Ted je synovi 2 a půl roku a je z něj poradny divoch. Naši se tu ukážou tak jednou za 3 měsíce a manželova rodina tak jednou za 3 týdny. Ale hlídat ho už nikdo nechce :D
Takže to určitě postupně přestane neboj. A pokud ne, tak jim to budeš muset razne říct :kytka:

Tak uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.11.16 12:42
@Stefine píše:
@krtek7489 tak manža je manžel zkráceně:D já vím, že hodně maminek mi tohle závidí, ale má to spotu nevýhod. A ty sama by ses mohla vcítit do mé kůže, když jsi s dětmi neustále, staráš se, hraješ si…pak dítě přijde od prarodičů a vůbec k tobě nehce jít a když si ho vezmeš tak řve jak pavián???Zamrzí to…a to soukromí?? Žádné..Jednou jedinkrát byl manžel přes noc pryč skrz práci a oni mě večer obšťastnili návštěvou ( už jsem byla po koupeli, připravená jít si lehnout) abych se prý nebála :)

Co bych za to dala, kdyby ke me dite alespon chvilku, alespon jeden den nechtelo jit. Ty to proste nedokazes pochopit, jake to je byt s temi detmi porad. Bez moznosti si udelat vikend, nebo jenom jeden den s muzem pro sebe, nekam bez deti odjet… Bez moznosti dat nekam deti o prazdninach, aby jsi si nemusela brat neplacene volno… Kdo to nezazil, nepochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.11.16 12:43

@Trispinta šílené?? To s tebou tyto zkratky museli hodně zamávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.11.16 12:46

@krtek7489 tak určitě. Hodně jsem o tomhle přemýšlela. Já mám naštěstí hlídání i od druhé babičky, jenže ta je rozumná a má taky svůj život ;) mě by jen stačilo, kdyby si uvědomili, že všeho moc škodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.11.16 12:51
@Trispinta píše:
@Sonina1990 já vím :lol: je to šílené když to používá dospělá žena, stejně jako mimisek, jsem tehu apod. :D

Nevím mě zrovna manža nevadí používá to má nejlepší kamarádka takže mi to po těch letech přijde už úplně normální :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.11.16 12:52

To, že prarodiče nějak rozmazlují je normální, výchova má být primárně na rodičích. S tím hlídání tě chápu, mám to stejné. Tchyně se včera vztekala, že jsme tam kluka nenechali, když tam byl víkend minulý i předminulý a že jsme si dovolili dát mladšího k mým rodičům. Ale to už tak u nás prostě bude. Když chceme dát hlídat, tak dáme. Když ne, např. kvůli nemoci nebo protože máme jiný plány, tak prostě nedáme a může se třeba stavět na hlavu a stejně s tím nic neudělá. Nějaký domlouvání apod. smysl nemá, protože má nějakou utkvělou představu, že když je chlap v týdnu v práci, tak jsme každý den u mých rodičů, tudíž je vídají častěji a ona strašně málo, a nevysvětlí jí nikdo, že to tak prostě není, že ani moji rodiče na mě nejsou zvědavý každý den atd. atd. Takže už to prostě neřešíme. Důležitý je, abyste se na tom hlídání shodli s manželem a stáli si za tím, ne že se jeden nechá překecávat a druhý se pak dozví nějaký verdikt.

• Citovat
  • Upravit
13
13.11.16 12:53
@Stefine píše:
@krtek7489 tak určitě. Hodně jsem o tomhle přemýšlela. Já mám naštěstí hlídání i od druhé babičky, jenže ta je rozumná a má taky svůj život ;) mě by jen stačilo, kdyby si uvědomili, že všeho moc škodí ;)

máte štěstí v neštěstí na druhou stranu pokud někdo nezažil co my taky nepochopí. Nemáte se za co stydět jen chcete mít normální žibot kde babičky pohlídají jednou za čas ne že u vás budou málem bydlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
13.11.16 12:56

@Trispinta asi tak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie