Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@vokishka jaky cviceni, takove to otaceni na luzku?
V kazdem pripade poklracovat, ze to provokuje potize nevadi - naopak - cim vickrat si tu zavrat vyvolas, tim rychleji te prejde. Nekdy to ani nejde jinak, nez si navyknout.
Ale samozrejme ne v situaci, kdy se pak nemuzes placatit doma.
Krome cviceni se dava lek Betaserc.
@Pudloslava Ten mi nepomohl.To cvičení je lehání na posteli na obě strany. Ty stavy jsou ale děsný.
@vokishka píše:
@Pudloslava Ten mi nepomohl.To cvičení je lehání na posteli na obě strany. Ty stavy jsou ale děsný.
tak to je sémont, vlastně je to ten repoziční manévr, jestli to děláš správně. po něm ti může být tři dny hůř. měla bys spát se zvýšenou hlavou. Pokud by se to furt vracelo, tak ten betaserc.
@Pudloslava A i když je mi tak zel, tak mám normálně zítra cvičit? Jinak moc díky za informace.
@vokishka píše:
@Pudloslava A i když je mi tak zel, tak mám normálně zítra cvičit? Jinak moc díky za informace.
pokud to sneses a muzes se pak valet doma, tak cvic.
Dobry den,
moc vas vsechny zdravim…Mam temer stejny problem, jaky tady v diskuzi probirate
a uz jsem z toho nestastnaaa! Kazde rano, uz asi mesic, me v noci budi motani hlavy a rano sedim na posteli, abych tu zavrat vyrovnala.. ![]()
Je to silene! Mam za sebou CT mozku, ocni vysetreni (mivam tlak za okem)+ VEP, zatim vse v poradku. Neurolozka ma poslala na magnetickou rezonanci mozku, tak jdu 20.4…
Boli me cela pater - nejvice krcni a hrudni.. Jenze moje MUDr. si trochu mysli, ze muze jit o roztrousenou sklerozu
…
Tak mam nervy na dranc…
Zdravím,
taky jsem se přišla poradit. Asi ve čtvrtek brzo ráno mě začala bolet hlava nad pravým okem, jak kdyby mi tam někdo píchal jehly, brufen na to vůbec nezabíral. V pátek večer bolest pomalu přešla, ale v sobotu k večeru se mi začala hodně silně točit hlava. Vestoje, vleže, usnula jsem a vzbudila se několikrát v noci a vždycky jsem hned pocítila motání hlavy. Ted už od probuzení stále to motání hlavy cítím, at sedím nebo ležím. Dala jsem si něco sladkého, piju kávu, ale moc to nezabírá. Poradíte mi, co by mi mohlo zabrat? Praktického lékaře tu nemám ![]()
To chce lékaře, může to být cokoliv. Zašla bych na pohotovost.
@Margery Může to být od krční páteře, jen z obyčejného průvanu, nachlazení či přeležení. Točení hlavy je častý příznak.
Margery, asi bych sla radeji k lekari. Mne nakonec zjistili, ze mam nalez mezi 5 a 6 obratlem (snizenou plotynku) a muzu mit vsechny priznaky od toho. Obcas mi bolest vystreluje i do rukou. Ale da se to vydrzet
..
Drzim palce, at jsi brzy fit!! ![]()
Dnes jsem se probudila velmi brzy ráno a to díky urputnému kmitání očí. Nikdy se mi to nestalo a to je mi 44🙈. Oči mi velmi rychle kmitaly, nešlo to vůbec zastavit a trvalo to nekonečných x vteřin. Pak se dostavila závrať a pocit na zvracení. Říkám otevřeně, že mě to strašně vyděsilo. Hlavou se mi celý den honí otazníky, co se to stalo. Představa, že to přijde zítra znovu🙈. Když jsem se podívala na net, tak evidentně brzy umřu šílenou smrtí🙈 🙏 😂. Nevíte někdo?
Sousedka mi dala Torecan, ale celý den jsem jako na lodi.