Závratě během a po vykonání

Anonymní
23.10.23 15:21

Závratě během a po vykonání "velké potřeby"

Omlouvám se za anonymitu, ale je to dosti blbé téma :-(
V posledních měsících se mi stává taková divná věc. Zní to asi blbě, ale popíšu to, jak to je…při vykonávání velké potřeby se mi točí hlava, je mi slabo, po dokončení, je mi kolikrát tak zle, že mám úplnou závrať, obleje mě studený pot, někdy jsou i křeče v břiše, jakože cítím pohyby střev a bolest v kříži. Někdy je to lepší, jindy katastrofa. V těch horších případech si musím jít lehnou a čekat, až to odezní. Lékař nevěřil nejspíše svým uším. Ale poslal mě alespon na krev, ultrazvuk břicha a mám za sebou i tlakový holter, zda to není prudkým poklesem tlaku. Ale není. Vše vypadá být v pořádku. Ale pro mě je to strasně stresující. Jediné co mám, jsou problémy se zády(výhřez ploténky). Po gynekologické stránce také vše v pořádku. Nenajde se zde některá, která by tole někdy řešila nebo o tom slyšela? Děkuji -)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1170
23.10.23 17:12

Já mívám něco podobného. Je to prý nízkým krevním tlakem. Co s tím nevím. Mám to jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
23.10.23 17:37

Taky jsem to kdysi měla, nijak jsem to s dr nelecila, po cca půl roce to přešlo.. mam také nízký tlak… tak jestli to bylo taky tím… to by me ale nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
23.10.23 17:54

Asi bych se pro klid duše dala na kolonoskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 19:19

@alialiali @alialiali @Dana066
Jenže já to už víc jak půl roku mám, ale nebyvalo to tak hrozné…ted je zo cim dal intenzivnější…jako by mi všechny krev vyšla s…a pak se mi nedotlačila do hlavy pred hrudník který je během pak postavení takový, jako zablokovany, že se mi i zle dýchá…nevím jak to popsat. Právě proto jsem měla celý den ten holter a i doma si vždycky jdu rychle měřit tlak a je naprosto ukázkový…
A taky vám bylo takto špatně? Že jste seděly a motýla se vám hlava?

• Citovat
  • Upravit
1170
23.10.23 19:33

Ano, sedím, tlačím a motá se mi hlava. Zkus zajít k obvodní nebo na urologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
23.10.23 19:37
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale je to dosti blbé téma :-(
V posledních měsících se mi stává taková divná věc. Zní to asi blbě, ale popíšu to, jak to je…při vykonávání velké potřeby se mi točí hlava, je mi slabo, po dokončení, je mi kolikrát tak zle, že mám úplnou závrať, obleje mě studený pot, někdy jsou i křeče v břiše, jakože cítím pohyby střev a bolest v kříži. Někdy je to lepší, jindy katastrofa. V těch horších případech si musím jít lehnou a čekat, až to odezní. Lékař nevěřil nejspíše svým uším. Ale poslal mě alespon na krev, ultrazvuk břicha a mám za sebou i tlakový holter, zda to není prudkým poklesem tlaku. Ale není. Vše vypadá být v pořádku. Ale pro mě je to strasně stresující. Jediné co mám, jsou problémy se zády(výhřez ploténky). Po gynekologické stránce také vše v pořádku. Nenajde se zde některá, která by tole někdy řešila nebo o tom slyšela? Děkuji -)

Ano a třeba jsem i na wc zatlačila a stihla si pak lehnout na zem a omdlela jsem. Na kolonoskopii mi zjistili trochu zakličkovaná střeva, tak tím jak to prolejzá, tak to i bolí a do toho nízký tlak. Doporučila mi Duphalac, ten změkčuje stolici a proleze vše bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 20:03

@nikitice Tak to se přiznám, mě absolutně nenapadlo, že by to mohlo jít od strev…mám 3 roky potvrzenou celiakii, mam to pry hromadu let a z toho je chronický zánět tenkého střeva a ještě ABKM atd…ale dietu, až na občasný omyl, max 2× do roka a to se pak dejou věci.., kdy sním něco co nemám dodržuju. Ale se stolici jako takovou už konecně problémy nemám, "jen " ty závratě, oplocení, bolesti v krizi a tak :( :( :(, objednám se znovu raději na gastro.

• Citovat
  • Upravit
6260
23.10.23 20:08
@Anonymní píše:
@nikitice Tak to se přiznám, mě absolutně nenapadlo, že by to mohlo jít od strev…mám 3 roky potvrzenou celiakii, mam to pry hromadu let a z toho je chronický zánět tenkého střeva a ještě ABKM atd…ale dietu, až na občasný omyl, max 2× do roka a to se pak dejou věci.., kdy sním něco co nemám dodržuju. Ale se stolici jako takovou už konecně problémy nemám, "jen " ty závratě, oplocení, bolesti v krizi a tak :( :( :(, objednám se znovu raději na gastro.

Já třeba omdlela po mandlích, asi jsem jsem špatně kousala a prostě jsou tvrdé a hrozně to bolelo už předtím, než jsem šla na wc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 20:27

Mne se to teď stalo dvakrát. Jsem těhotná a mam zácpu… připisuju to námaze během “výkonu” a změně krevního tlaku… mdloby, špatně od žaludku, studený pot… tlak mi teď během těho kolísá, takže to tím může být. Zkus si měřit pravidelně tlak a když se ti to stane, změř taky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.23 20:34

Ani nevíte, jak jste mě „potesily“, že v tom nejsem sama. Když se na vás dívá i doktor, jak na blázna, že o tom ještě neslyšel…tak už člověk začne panikařit

• Citovat
  • Upravit
2296
23.10.23 20:38

Tak při té diagnostikované celiakii bych už s těmi potížemi objednaná na gastru byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.10.23 12:46

Já to dřív mivala taky - únava, špatná psychika, nízký tlak, nevyspani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.23 13:27

@rejžička a za jak dlouho to přešlo? A pomohlo ti na to něco konkrétního?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex