Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Doufám, že nezavřou. Spíš mě zajímá pokud nebudou uznávat testy jak to bude s dětmi do 12 let. My jsme očkování a dcera také, ale syn ještě nemohl.
@janoma píše:
Ano, myslim, ze zavreni skol ma 14 dni by mohlo byt reseni.
Pokud je zavrou, vidim to minimalne do konce prosince ![]()
@eva valoi píše:
Nezavřou. Doufám, že se už nic zavírat nebude.
Já taky. 22. a 29. se bude plošně testovat, ale zas jen antigenně. Nechci distanční výuku prvňáčka. Ačkoliv TEMSy už máme přichystané. Pro jistotu.
@janoma píše:
@mroe mate stesti, ze mate deti v “ockovatelne vekove kategorii”🤷♂️
Ano, to mam. Ale nekteri je maji taky, ockovane nejsou a chteli by zavrit skoly. Ja nesouhlasim, udelali jsme vsechno proto, aby deti do skoly chodit mohly a tak chci aby tam chodily. Kdo to ma jinak, at se zaridi a uci si je doma. Sorry.
Je mi lito jen tech, co maji deti male, nemaji na vyber.
Já si myslím, že už to hygiena má na háku. Pracuji ve škole, měli jsme tento týden pozitivní žačku, nahlášeno i na hygieně, rodiče kontaktovali nás, my volali na hygienu (páč nás nikdo netrasoval) s dotazem co dělat a jejich rada? Učte dál, sledujte příznaky, však očkovaní jste a část žáků taky (žačka z 8třídy). Do ted třída není v karanténě, učitelé i žáci nachrchlaní, zda je to chřipka nebo covid nikdo neví ![]()
Hygiena netrasuje a když už tak se značným zpožděním, učitelky očkované nemusí na testy - pře přenašeči můžou být. Je to na prd. Všichni pod strašným tlakem. Co přišly peníze na odměny, kvůli online výuce se k nám ani nedostalo, vše zustalo u vedení, demotivace obrovská. Tolik dětí na domácím vzdělávání jsme ještě nikdy neměli. Sama zvažuju zda děti stáhnu ze školy, protože na nás tlačí aby jsme tlačili rodiče a děti do okování. Očkovaná nejsem ani já, ani moje děti…
@Yorkmut píše:
Nechci, aby se skoly zavrely, ale tipuji, ze 14 dni pred Vanoci daji distancku.
Taky to nechci, těm dětem tyhle čachry nepřeju, ale už jsme na to připraveni, vybavili jsme domácnost, máme v rodině už tři notebooky a jeden počítač a to jsem vždycky považovala za zbytečnost být tímhle zahlceni.
Příspěvek upraven 17.11.21 v 13:52
@Alušáček píše:
Nesouhlasim se uzavřením škol, proč by tuhle situaci měly odnaset zrovna děti. Oni snad plní nemocnice a leží na jip?
Oni to jen na ty seniory prenesou..kteri pak skonci na jip..kdyz vidim ty skupinky..rodinne..rodice s detmi plus se seniory, respirator nema nikdo..jo doslova polibek smrti od vnoucatka..znama dela v nemocnuci a rikala jak se spitaly taplnovali prave temito seniory po vanocnich navstevach..boze to vam fakt toto nedochazi ![]()
@janoma píše:
@Alušáček nicmene to vypada, ze jsou to prenaseci🤷♂️
Prenasec může být každý. Četla jsem, že při posledním testování se otestoval o skoro 500000 děti, z toho bylo 3500 nakažených a to ještě podle antigeniho testu, těžký doopravdy ještě méně, vždyť to není ani 1%.
@janoma píše:
@mroe mate stesti, ze mate deti v “ockovatelne vekove kategorii”🤷♂️
Ty máš zas to štěstí, že jsou be věku, kdy jim covid nic neudělá.
Hlavně ať to nezavrou!
@Russet píše:
Já taky. 22. a 29. se bude plošně testovat, ale zas jen antigenně. Nechci distanční výuku prvňáčka. Ačkoliv TEMSy už máme přichystané. Pro jistotu.
Tak pro prvňáčky je to naprosto na houno.
Ale co třeba nechápu, je to, proč se třeba v některých případech na tu online nenajelo dřív. Tam, kde to jde.
@Anonymní píše:
@ElisekbelisekJá si myslím, že už to hygiena má na háku. Pracuji ve škole, měli jsme tento týden pozitivní žačku, nahlášeno i na hygieně, rodiče kontaktovali nás, my volali na hygienu (páč nás nikdo netrasoval) s dotazem co dělat a jejich rada? Učte dál, sledujte příznaky, však očkovaní jste a část žáků taky (žačka z 8třídy). Do ted třída není v karanténě, učitelé i žáci nachrchlaní, zda je to chřipka nebo covid nikdo neví
Hygiena netrasuje a když už tak se značným zpožděním, učitelky očkované nemusí na testy - pře přenašeči můžou být. Je to na prd. Všichni pod strašným tlakem. Co přišly peníze na odměny, kvůli online výuce se k nám ani nedostalo, vše zustalo u vedení, demotivace obrovská. Tolik dětí na domácím vzdělávání jsme ještě nikdy neměli. Sama zvažuju zda děti stáhnu ze školy, protože na nás tlačí aby jsme tlačili rodiče a děti do okování. Očkovaná nejsem ani já, ani moje děti…
Taky nejsem ani já ani deti. Mám k tomu prostě své důvody, ačkoliv je dost lidí nechápe a považují mně za nezodpovědného člověka.. Maximálně předěláme kovida..
@eva valoi píše:
Tak pro prvňáčky je to naprosto na houno.
Ale co třeba nechápu, je to, proč se třeba v některých případech na tu online nenajelo dřív. Tam, kde to jde.
A koho mas na mysli tim, ze tam to jde? Tretaky-na prvnim stupni docela klicovy rocnik, Druhy stupen-chybej pak zaklady a maji jit na str. skoly, stredni skoly-maji nekdy maturovat, odborny skoly-chybi praxe…
@lilith1 píše:
Oni to jen na ty seniory prenesou..kteri pak skonci na jip..kdyz vidim ty skupinky..rodinne..rodice s detmi plus se seniory, respirator nema nikdo..jo doslova polibek smrti od vnoucatka..znama dela v nemocnuci a rikala jak se spitaly taplnovali prave temito seniory po vanocnich navstevach..boze to vam fakt toto nedochazi
Dochazi. Ale my udelali vsechno proto, aby to deti nedonesly a seniory mame preockovane. Kazdy se muze postarat sam o sebe, ted uz muze a ma na vyber. Zavirat skoly, aby to deti zase odnesly, uz opravdu nechci. I tady v diskusi je nekolik neockovanych, at si klidne sedi doma sami, i s detmi.