Zavřou se školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
17.11.21 14:24
@Anna766 píše:
Jasně že to někomu vyhovuje a někomu ne, jen si nemyslím že všechny děti strašně trpěly tím, že nemohly do kolektivu, do školy. Samozřejmě nepopírám že jsou děti kterým škola spolužáci chyběly.

U nás se po distančce scházely odpoledne na sídlišti a vesele se promořovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
17.11.21 14:25
@Aspera píše:
Moje dcera se díky distanční výuce naučila daleko dřív číst. Loni prvňák. Syn se díky distanční výuce konečně vyhrabal z logopedie - nikdy se mu nemohla učitelka ve škole nebo školce tak jako máma doma a opravovat ho tak často. Moje děti dle mě mají znalosti na stejné nebo lepší úrovni než když chodí do školy, určitě jich nemají méně.

Ale to mel mamu doma a zrejme nemusela pracovat na HO, ucit deti a u toho jeste varit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
17.11.21 14:26
@Anna766 píše:
Jasně že to někomu vyhovuje a někomu ne, jen si nemyslím že všechny děti strašně trpěly tím, že nemohly do kolektivu, do školy. Samozřejmě nepopírám že jsou děti kterým škola spolužáci chyběly.

Já si myslím, že určitá sociální interakce patří mezi základní „dovednosti“ a je třeba ji pěstovat. A to jsem poměrně velký introvert, ale sama vidím, jak jsem se v lockdownu uzavřela do sebe a rodiny tak, že se mi pak začalo dělat blbě i při představě, že si musím jít udělat novou občanku. U dospělé ženské, která se komunikací s lidmi do jisté míry živí, to bylo úsměvné. A smutné.

• Citovat
  • Upravit
41209
17.11.21 14:27
@Russet píše:
Loni školka měla anglický jazyk online a bylo to blbe. Dítě se mi nesoustředilo, schovávalo pod stůl a tak. Hodina byla kratší než normálně. Učitelkám se hodně po dětech stýskalo, posílali jsme si ve skupině fotky z domácích aktivit a nějaké povzbudivé zprávy, ale jakmile se mohlo do školky, bylo to hned veselejší.

malá měla v první třídě i online angličtinu. Jako dalo se to, nebylo to skvělý ani úchvatný, ale v té první třídě i při online zvládly děti vše co měly. Paní učitelka nám posílala videa, posílali si vzájemně všichni fotečky…jako měla jsem z toho u prvňačky velký strach, ale nakonec to nebylo tak hrozný, 2-3 týdny se dají. Ideálně kdyby místo úplného zavíraní to nějak střídali, třeba aspoň po těch týdnech, dnech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.21 14:27

Teď by mně jen zajímalo, když mají mít příští týden školáci plošné testování a na seznamu je, že se antigení a samotesty komplet ruší krom zdravotnictvi. Tak jak teda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.11.21 14:28
@mroe píše:
Dochazi. Ale my udelali vsechno proto, aby to deti nedonesly a seniory mame preockovane. Kazdy se muze postarat sam o sebe, ted uz muze a ma na vyber. Zavirat skoly, aby to deti zase odnesly, uz opravdu nechci. I tady v diskusi je nekolik neockovanych, at si klidne sedi doma sami, i s detmi.

Mě docela baví, když se v práci jedna kolegyně rozpovídá o tom, že je to hrozný, jak to roste na těch školách, že ty děti to nosí domů. Přitom ona nakažena od manžílka a zbytek kolegyň se nakazil také od dospělého. Já dětná včetně příbuzných jsme nic od dítěte nechytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.11.21 14:29
@Elisekbelisek píše:
Teď by mně jen zajímalo, když mají mít příští týden školáci plošné testování a na seznamu je, že se antigení a samotesty komplet ruší krom zdravotnictvi. Tak jak teda?

Musí vypotřebovat nasyslené testy. Takže budou testovat antigenními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
17.11.21 14:29
@Elisekbelisek píše:
Teď by mně jen zajímalo, když mají mít příští týden školáci plošné testování a na seznamu je, že se antigení a samotesty komplet ruší krom zdravotnictvi. Tak jak teda?

Rudi se jako na uznani vstupu nekam. To si obhaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.21 14:30
@Aspera píše:
Moje dcera se díky distanční výuce naučila daleko dřív číst. Loni prvňák. Syn se díky distanční výuce konečně vyhrabal z logopedie - nikdy se mu nemohla učitelka ve škole nebo školce tak jako máma doma a opravovat ho tak často. Moje děti dle mě mají znalosti na stejné nebo lepší úrovni než když chodí do školy, určitě jich nemají méně.

No u syna má půlka třídy dle učitelky díky 3 měsíční výuce v první třídě, která spočívala v zaslání úkolů učitelkou mailem velmi špatné psací návyky. A to i Ti, co chodili pak ten poslední měsíc a půl dobrovolně do školy, protože je učila družinářka, přičemž měla bna starost i děti z dalších 2 ročníků.
Dvě děti, které znám začaly mít silné psychické obtíže, že museli vyhledat krizovou intervenci. Několik dětí se dle rodičů i vyučující výrazně zhoršilo v chování.
Asi tak 3-4 děti z každé třídy ve škole pokaždé minimálně na nekolik týdnů zcela vypadlo ze vzdělávání. I přes to, že se je po několika týdnech obvykle nějak podařilo dohnat a vnutit techniku, tak prostě nůžky se rozevírají. Takže po návratu do škol učitelé hasí požáry v nedostatcích, aby děti byly vůbec dál vzdělavatelné. Režimově se děti srovnávají vždy tak měsíc.

O těch prachách, co vyletěli za OČR z rozpočtu komínem ani nemluvě.

Ano, přínosy distančního vzdělávání jsou jistě v globále úžasné. :cert: I když věřím, že některým vyhovuje. Al ebude jich minimum.
Ale většině dětí ne, neb nemá ani dostatečný support rodičů, když ti musí pracovat případně ve vyšších třídách nemají ani znalosti látky, natož nějaké pedagogické dovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.11.21 14:31
@Keyllah píše:
malá měla v první třídě i online angličtinu. Jako dalo se to, nebylo to skvělý ani úchvatný, ale v té první třídě i při online zvládly děti vše co měly. Paní učitelka nám posílala videa, posílali si vzájemně všichni fotečky…jako měla jsem z toho u prvňačky velký strach, ale nakonec to nebylo tak hrozný, 2-3 týdny se dají. Ideálně kdyby místo úplného zavíraní to nějak střídali, třeba aspoň po těch týdnech, dnech :think:

Jo, tak spojením s Vánocemi to nějak přežijeme. Ale vadí mi, že to vždycky odnesou děti a vzdělávání. Po týdnu nevím, jestli by to mělo efekt. Kolikrát aspoň 5 dní trvá, než nakažený onemocní nebo vykazuje v testu pozitivitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.11.21 14:31
@mroe píše:
Ale to mel mamu doma a zrejme nemusela pracovat na HO, ucit deti a u toho jeste varit.

Přesně. Já fakt padala na hubu, předškolák byl ve školce, ale tretaka jsem tahala s sebou do práce (prodavačka), tam měl za provozu online výuku, dělali jsme úkoly, do toho jsem pracovala, ve 4 jsme honem letěli do školky a domů, kde jsme dělali zbytek úkolů. Na mladšího jsem neměla žádný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.11.21 14:32
@lilith1 píše:
Pred navstevama senioru se testovat a to bohuzel kdyz jsem ockovana..a testovat i deti..jak to udelat s temi co se seniory bydli, netusim..

nesouhlasím, ale tak shodnout se nemusíme.
Stkáváme se příliš často na to, aby bylo možné se testovat. Nehledě na to, že naši jsou aktivní a chodí mezi lidi. Prababi je zase odkázaná na jejich éči, takže se s nimi setkává denně, testování nemá v tomto režimu smysl. Naštěstí od nich ani neočekává, že by se kvuli ní izolovali i oni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
17.11.21 14:33
@Anna766 píše:
Fakt jo? A to píšeš z pozice neočkované? Já očkovaná jsem a tohle bych si tvrdit netroufla.
Přesně. Kdo chce ať se naočkuje, kdo ne, ať se neočkuje. Mám mezi neočkovanými kamarády a jediné co mi vadí, že vím, že by po případně návštěvě mohli padnout do karantény. Ale když jim nevadí riziko toho, že něco můžou chytnou a odnést to, tak proč by to mělo vadit mě, která jsem očkovaná. No návštěvy stejně padly, padly jsme do karantény dřív než mohli přijet. :-) a po této akci už by u nás mohlo být bezpečno i pro neočkované.
@lilith1 píše:
To mas bohuzel pravdu, znala jse seniora, pana ktery se ve strachu pred koronou odstehoval na chatu, kde si daval vozit i jidlo aby nebyl v konraktu, fakt byl sam..po vanocich ho navstivila jen dcera, ktera „trosku byla nastydla“ pan mel chudak astma, proto se tak uzkostlive chranil, chytnul od dcerky koronu a skutecne zemrel na Jip a ta kacena vykrikuje ze byl stejne tata nemocny..

Jenže je otázka jak se ty lidí chrání. Já se snažím chránit rodiče - oba učíme, děti ve škole a víme jak to tam lítá. A jak nejsme v karanténě, tak nás chtějí vidět, protože je pro ně horší samota než strach z nemoci. Jsou očkovaní, tak doufám, že to funguje a nebo že bude u nás fungovat ochrana po prodělání nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148968
@ontarova.stara píše:
Já si myslím, že určitá sociální interakce patří mezi základní „dovednosti“ a je třeba ji pěstovat. A to jsem poměrně velký introvert, ale sama vidím, jak jsem se v lockdownu uzavřela do sebe a rodiny tak, že se mi pak začalo dělat blbě i při představě, že si musím jít udělat novou občanku. U dospělé ženské, která se komunikací s lidmi do jisté míry živí, to bylo úsměvné. A smutné.

Jako jo, někomu to opravdu vadí méně někomu více, sama mám ted možnost posouzení, jedny přednášky mám online s lektorem na kameře, druhé v učebně s lektorkou zočivoči…baví mě obojí, obojí má něco do sebe. Samozřejmě že u dětí je to něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
@Svistice píše:
Jsem ráda za každý den, kdy můlžou děti do školy.
Jo, je to blbé, když spadne tříd ado karantény, Nicméně dalších x tisíc dětí má i přes to možnost s enormálně vzdělávat ve škole a rodiny normálně žít a pracovat. Což při lockdownu fakt nehrozí.
Takže ne, klidně a´t sem tam skončí v karanténě, ale ať už školy plošně nezavírají. Stejně to nepomůže. Takže nevím, proč by to zas a znova měli od. sírat děti a jejich rodiče.

Vidím to stejně a hlavně teď když jde karanténa ukončit negativním testem, tak to znamená nějakých cca 5 pracovních dní distanční výuky a to je furt zlatý oproti variantě zavření škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí