Zavřou se školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81521
17.11.21 14:16
@ka2ka píše:
@mroe jen tak pro mou zvědavost píšeš že jsi udělala pro ochranu rodiny všechno jste očkovaní všichni, takže pokud jdete k dědovi babičce máte respirátory?

já třeba takymyslím, že jsem udělala všechno a ne, respirátory nenosíme. I babi a děda chodí mezi lidy, bez respirátorů, všichni áme posilující dávku. Počítáme s tím, že dříve nebo později se nakazí, tak to prostě je a nelze se tomu dlouhodobě vyhnout. prarodiče jsou iformováni, že v případě pozitivity aprůběhu, který bude zahrnovat něco více, než jen rýmu, vyhledají lékaře a budm řešit monoklonální protilátky.
Myslím, že tento soubor opatření zajist přijatelné riziko, nebude o mnoho větší, než to, žeje cestou na návštěvu k nám sestřelí auto nebo si zlámou nohu v krčku, když jdou do sklepa pro víno. I s tímto rizikem musíme žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
17.11.21 14:17
@Anonymní píše:
@Elisekbelisek hele já nikoho nekritizuju zda je nebo není očkovaný. Vidím teď rozdíl v pozitivní neočkované kolegyni a ve dvou očkovaných a vypadá to, že ty očkované mají jen lehké nachlazení a neočkované je zle. Takže každého volba. Sama mám průběh, kdy tady běžně funguju a šetřím se spíš ze strachu, abych si nepřitížila.

A to je ono, mě už unavuje, když mi pokaždé neočkovaní dávají přednášku o tom, že i jako očko se můžeš nakazit, můžeš být přenašeč a překvapivě ;), že vakcína nemá stoprocentní účinnost. To samozřejmě není novinka, ale i ten fakt, že eliminuji možný těžký průběh mi za to stojí. A pokud mám pocit, že mám příznaky, mohu využít dva bezplatné PCR testy měsíčně. A už jsem je občas využila, protože nežiju stylem po nás potopa a vidím dál, než za dveře našeho bytu.

• Citovat
  • Upravit
2473
17.11.21 14:17

Jsem pro zavření…
Je to stejně na hlavu. Neustále karanténa, pomalu co druhý týden, nyní mi syn ze školy donesl Covid a další 2 děti opět karanténa.
Upřímně už mě to nebaví.
Takhle by seděli doma a mohli aspoň odpoledne ven.
Takhle musí sedět neustále doma. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.11.21 14:18

Jsem proti zavření škol. Dobrovolně jsem šla i do třetí dávky. Mám ji od pondělí. Rozhodla jsem se, když nedávno byla u nás první třída v karanténě, že půjdu. Zrovna mojí dcery třída to byla. Jsem pro pravidelné, nařízené testování všech i očkovaných. Cokoli. Děti ze škol nebrat. Jak je dostanou domů. Sice slíbí, že to bude na dva týdny. Ale ten termín nedodrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27836
17.11.21 14:18
@mroe píše:
Ne. Deda nam na Covdi umrel, kdyz jeste zadne ockovani nebylo a nemel na vyber, babicka ho musela mit tez a je trikrat ockovana. Az tohle budou mit vsichni, muzou kricet o svych pravech.
Ja respirator nosim poctive, resp nanorousku, deti tez, ne pod nosem, jako pulka MHD. V rodine ji nenosime, nevidim duvod, vsichni jsme Covid meli, jsme ockovani a kdyz nam neco je, jdeme na test. Vic delat odmitam.

díky jen mě to zajímalo, dědy je mi moc líto. Kamarádova rodina očkovaná včetně prarodičů, děda v nemocnici s covidem zřejmně někdo z nich bezpříznakový ted jsou z toho všichni špatní a vyčítají si to že měli mít ještě respirátor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
17.11.21 14:19

No lidi, já loni na online výuce prvňačku, sedmáka, osmáka a k nim věčně nemocného čtyřletého chlapečka. Občas jim výuka jela všem třem naráz. Skvělé to bylo. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
12851
17.11.21 14:20
@Lama Lama píše:
No a dál? Budem zavření navždy? Chápala bych to oddalovat do chvíle, kdy budou všichni naočkováni. Momentálně jsme v situaci, kdy kdo chce, může být očkovaný. Virus se nepodaří eliminovat. Takže se s ním musíme naučit žít?
I tomu rizikovému prostě nezbyde nic jinho, než t riziko přijmout. SOučasně to riizko minimalizovt- 3 dávky a doufat, že to pak proběhne mírně ( data nasvědčují tomu, že to fuguje), pokud ne, tak pro rizikové je tu stále monoklonální protilátka.
Nebo jak si to představuješ? Že děti už nebudou chodit do školy nikdy, aby se tvoje babi nenakazila? Nebo jak jí chce navždy ochránit?

Pred navstevama senioru se testovat a to bohuzel kdyz jsem ockovana..a testovat i deti..jak to udelat s temi co se seniory bydli, netusim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151668
@Russet píše:
V okolí vím o obou skupinách. Někomu to vyhovuje, někomu ne. U toho prvňáčka jde o spoustu nových věcí a mám prostě za to, že by mělo být v kolektivu. I přes jisté riziko nákazy. Omezím jiné aktivity, ale jeho školu prostě ne.

Jasně že to někomu vyhovuje a někomu ne, jen si nemyslím že všechny děti strašně trpěly tím, že nemohly do kolektivu, do školy. Samozřejmě nepopírám že jsou děti kterým škola spolužáci chyběly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101

@Aspera Nám se covid vyhýbá obloukem. Všichni jsme byli opakovaně v kontaktu s nakaženým a nikdy jsme ho nechytli. Proto jsme se nechali očkovat hned jak to šlo a pokud teď neudělají nějaký opatření pro děti do 12 let a prostě jim nedovolí nikam chodit tak už budu hodně naštvaná, jelikož jsme udělali vše aby jsme nebyli omezování na pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472

@Kelsey díky. Od školy jsme měli tablet loni, syna jsem fakt hlídala, aby se s tabletem nic nestalo. A jednoho dne zkrátka nešel zapnout. Dala jsem ho opravit, ale prý to bylo na reklamaci, chyba z výroby. Jenže tablet už byl po záruce. Musela jsem platit polovinu jeho ceny (jsem netušila, že škola pořídila tablety za 6000,– kus). Starší už má medikaci a je to s ním mnohem lepší. Mladší je protivný a vztekly rapl, co zavřeli školky a on byl přes týden u táty a prarodičů, je na zabití. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.11.21 14:22
@Keyllah píše:
já měla prvňačku loni a zavřeli to tehdy už v říjnu. Jako dalo se to, nebylo to tak hrozný, jak jsem se bála, ale měla skvělou učitelku a sama je dost snaživá. Teď k tomu mám předškoláka a jestli tam najedou na nějaký online, tak si hodím mašli…

Loni školka měla anglický jazyk online a bylo to blbe. Dítě se mi nesoustředilo, schovávalo pod stůl a tak. Hodina byla kratší než normálně. Učitelkám se hodně po dětech stýskalo, posílali jsme si ve skupině fotky z domácích aktivit a nějaké povzbudivé zprávy, ale jakmile se mohlo do školky, bylo to hned veselejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30376
@mroe píše:
A kde to jako jde? Moje deti uz stravily mimo skolu minimalne rok, jedno vetsinu primy. Synovec tretinu prvni a asi pulku druhe tridy. Divim se, ze neni negramotny.

Moje dcera se díky distanční výuce naučila daleko dřív číst. Loni prvňák. Syn se díky distanční výuce konečně vyhrabal z logopedie - nikdy se mu nemohla učitelka ve škole nebo školce tak jako máma doma a opravovat ho tak často. Moje děti dle mě mají znalosti na stejné nebo lepší úrovni než když chodí do školy, určitě jich nemají méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151668
@Le_lenaz píše:
Nečetla jsem celou diskuzi beztak se to tady zvrhlo v to kdo je očkovaný a kdo ne. :mrgreen: My očkovaní jsme všichni (obě rodiny z obou stran) - mimo dětí ty jsou malé. Já jsem doma s nejmladší takže mě by zavření škol netrápilo. Kdybych pracovala asi bych se šla oběsit.Já si ale myslím že školy se zavírat nebudou že se to do Vánoc nějak doklepe stejně pak bude volno, lidi si budou brát dovolené, děti možná dostanou nějaký den volna ještě navíc. Takže vesměs to podle mě bude +- 14 dní volna.

Ono se to nezvrhlo. zakladatelka se sama potřebuje ujistit, jestli si všichni dostatečně všimli že ona očkovaná není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35506
17.11.21 14:23
@ka2ka píše:
díky jen mě to zajímalo, dědy je mi moc líto. Kamarádova rodina očkovaná včetně prarodičů, děda v nemocnici s covidem zřejmně někdo z nich bezpříznakový ted jsou z toho všichni špatní a vyčítají si to že měli mít ještě respirátor :think:

My si nic vycitat nemusime, my ho nenakazili. Chovali jsme se zodpovedne vzdycky. Nosit doma respirator nebudu, staci, ze ho musim mit cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27836
17.11.21 14:24
@mroe píše:
My si nic vycitat nemusime, my ho nenakazili. Chovali jsme se zodpovedne vzdycky.

oni ano i kdy se chovali zodpovědně :nevim: a to je pak blbý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+