Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Yorkmut píše:
Nechci, aby se skoly zavrely, ale tipuji, ze 14 dni pred Vanoci daji distancku.
Vidím to stejně. Ale doufám, že se pletu a nic zavírat nebodou. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Co je za oříšek objednat se na odběrové místo a dojít tam?
Sehnat si žádanku, vytelefonovat volné místo na další den, abych nečekala do příštího týdne. Nakonec se povedlo.
@Russet píše:
Ta je drsné. Hele, teď čtu, že bude částečný lockdown pro neočko
fakt? to jsem neviděla to jsem to četla před chvílí jdu studovat co zase vymysleli
@stinga píše:přesně tak, někteří lidé ještě ty školkové děti daly k seniorům 65+ na hlídání
Hele, já samozřejmě chápu, že to vyznívá jako nezodpovědnost nejvyššího kalibru, ale..
Představ si třeba samoživitelku, které ex neplatí alimenty, bydlí v pronájmu, pytlíkuje to i s příspěvky každý měsíc tak tak, pro tu je i ztráta těch 20% příjmu oproti výdělku znatelná.
Příspěvek upraven 17.11.21 v 15:01
@stinga píše:přesně tak, někteří lidé ještě ty školkové děti daly k seniorům 65+ na hlídání
Tak mi babičku taky v tomto směru využíváme. Covid měla, je očkovaná, holt ne každý má takovou práci, že může být X krát rok na OCR.
@ka2ka píše:
fakt? to jsem neviděla to jsem to četla před chvílí jdu studovat co zase vymysleli
Cekame na tiskovku vojtecha, po ni ti to vysvetli Stach ![]()
Já i moje děti jsme očkovaný. já kvuli práci dělám ve zdravotnictvi a syn kvuli dojižděni na internát, Očkovani jsme přežili bez uhony a žijeme chceme mit trochu normalnějši život a ne jen samý nařizeni zákazy. Takže kdo se nenecha očkovat jeho věc ale at si sedi zavřený doma i s detma. Já si chci ješte aspon trochu uživat normalniho života občas jit do restaurace nebo zajit na zabavu. Chci aby moje děti chodili do školy nechci žádný zavirani škol. Kdo se boji tak at je doma ale at to nekazi život i ostatnim
@j.a.n.i1 píše:Co je podle tebe někam dál? Brala jsem okruh 50km a navíc jsem věděla, že v úterý v 10 musím být na testu z dcerou, tak se mi fakt nechtělo jet 25 km s dcerou na jedno místo a dalších 80 se mnou jinam.
Tak vezmu auto a dojedu někam dál…Příspěvek upraven 17.11.21 v 14:49
@vokishka píše:
Tak my treba auto nemame. Jo, je to divne, ale jsou i taci.
My máme, ale nerada jezdím sama dlouho cesty a manžel volno na takovou akci nedostane.
@j.a.n.i1 píše:
Tak holt budeš 5 dnů doma a pak půjdeš na test no, já i na nejbližší testovací místo musím autem. Tedy jo, asi bych ji mohla udělat půldenní výlet a jet s několika přestupy, ale nevím, zda je to tedy s ohledem na to, že se hypoteticky bavíme o situaci, kdy mám pozitivní antigen, úplně vhodné řešení.
Nicméně pořád nějak nechápu, co e na tom za oříšek zařídit si test
Takže já budu o 5 dní dýl doma, pak pojede zase za dalších 8 dní na test dcera a máme to do ledna. Takto je šance, že 5. 12. budeme moci ven. V tvém modelu by měla dcera možná pozitivní test. ![]()
Tak já beru seniora, 80-90 let, 65 je rizikový jako jakýkoliv jiný a běžně žijí aktivním životem..
K naší 80 babičce, než se očkovala, bylo samozřejmost respirátor..Na hlídání nedáváme, ale když vidím ty nálety těchto lidi v Penny tak si myslím, že se tak nebojí.. I když je to asi jejich záliba proč ne..
@Anonymní píše:
Sehnat si žádanku, vytelefonovat volné místo na další den, abych nečekala do příštího týdne. Nakonec se povedlo.
Nevidím důvod jako očkovaná shánět žádanku, prostě vyberu kde mají volno a zajedu tam ![]()
@vokishka vidíš, jdu si to zapnout, Vojtěcha si poslechnu jednim uchem, ale ještě, že je tam ten Dan a přeloží, co tím vlastně ti papalaši chtěli říct.
@Anonymní píše:
Co je podle tebe někam dál? Brala jsem okruh 50km a navíc jsem věděla, že v úterý v 10 musím být na testu z dcerou, tak se mi fakt nechtělo jet 25 km s dcerou na jedno místo a dalších 80 se mnou jinam.
Klidně 100km, když tam bude místo druhý den a nebude odběr z nosohltanu… takže jsem prostě s dítětem zajela. Případně bych prostě přeobjednala dítě tam, kde jsem ulovila místo i pro sebe.
@j.a.n.i1 píše:
Tak vezmu auto a dojedu někam dál…Příspěvek upraven 17.11.21 v 14:49
Ze bych treba jela 60 km nebo vice na test? To by se mi fakt nechtelo ![]()
@Leenvecka Dobrý den,
váš příspěvek byl odtajněn, pravidla pro anonymitu nesplňuje.
Děkuji za pochopení
Diana ![]()