Zavřou se školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
17.11.21 14:06
@lilith1 píše:
To mas bohuzel pravdu, znala jse seniora, pana ktery se ve strachu pred koronou odstehoval na chatu, kde si daval vozit i jidlo aby nebyl v konraktu, fakt byl sam..po vanocich ho navstivila jen dcera, ktera „trosku byla nastydla“ pan mel chudak astma, proto se tak uzkostlive chranil, chytnul od dcerky koronu a skutecne zemrel na Jip a ta kacena vykrikuje ze byl stejne tata nemocny..

To jsou ti samí, podle kterých zdraví, aktivní padesátníci nezemřeli na Covid ale věkem, přičemž osmdesátník, co odešel ze světa pět měsíců po vakcinaci, měl to zcela jistě z ní. :D

• Citovat
  • Upravit
30408
17.11.21 14:07

@Elisekbelisek teď by se mi zrovna zavření škol hodilo. Dceru mám stejně doma, sama jsem covid chytla, takže bych aspoň se školními dětmi nic nezameškala. Zda je to řešení je otázka. Jednu třídu už máme podruhé v karanténě s tím, že měly děti neg. testy a stejně je tam nyní další pozitivní. Jediné co mě uklidňuje, že zatím všechny děti, včetně mého měly lehký nebo žádný průběh a zvládají nemoc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35513
@Lama Lama píše:
No a dál? Budem zavření navždy? Chápala bych to oddalovat do chvíle, kdy budou všichni naočkováni. Momentálně jsme v situaci, kdy kdo chce, může být očkovaný. Virus se nepodaří eliminovat. Takže se s ním musíme naučit žít?
I tomu rizikovému prostě nezbyde nic jinho, než t riziko přijmout. SOučasně to riizko minimalizovt- 3 dávky a doufat, že to pak proběhne mírně ( data nasvědčují tomu, že to fuguje), pokud ne, tak pro rizikové je tu stále monoklonální protilátka.
Nebo jak si to představuješ? Že děti už nebudou chodit do školy nikdy, aby se tvoje babi nenakazila? Nebo jak jí chce navždy ochránit?
:palec:
Kazdy ma na vyber, muze se zaridit. Kdo nechce, at si sedi doma a nevykrikuje. Ale rozhodne nemuze cekat, ze kvuli jeho rpavu se neockovat budeme sedet doma vsichni. Je to JEHO vec a JEHO rozhodnuti.

Příspěvek upraven 17.11.21 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Tamtama píše:
Jestli zavřou, tak jsem v pr.deli jak Baťa s drevakama. Prvnak si tablet rozbil pěstí a čtvrťák mobilem házel o zem, takže máme v rodině jen jeden mobil (můj) a z toho fakt dvě online výuky nedáme. A před Vánoci se mi kupovat dva další stroje vážně nechce. Je tu možnost půjčení ze školy, to měl syn loni, ale dostali jsme tablet s chybou z výroby a museli ho platit, protože už nebyl v záruce. :zed:
Nehledě na to, že si to neumím představit ani organizačně, u prvnaka bych musela sedět a dohlížet, ale zároveň bych musela sedět a dohlížet i na čtvrťáka, neb má adhd a sám u toho sedět fakt nebude. Ne, neumím se rozpulit.
Jo a s prací bych se mohla taky rozloučit.
Když tak nad tím přemýšlím, jestli školy zavřou, bude pro mě nejjednodušší se jít obesit. :roll:

Můžeš v případě potíží požádat školu, aby techniku půjčila. Pokud nemají. Tak si najdi stránku nadace naše dítě. Kontaktuj je. Od nich je pro děti možno získat notebooky pro děti, když jim popíšeš situaci. Ovšem musíš si je i spacifikovat, že tyhle věci jsou velmi drahé a nesmí se ničit. Starší je ADHD. Tam chápu, že je rapl. Ten mladší jsi nepsala, že má poruchu nebo výkyvy nálad. Takže proč se k věcem takhle nezodpovědně a agresivně chová? Není to normální. S tímhle problémem musíš začít pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1294

Jsem rozhodně proti zavírání škol. Už takhle tam děti rok nebyly a moc efekt to nemělo. Kdo chtěl být očkovaný, už očkovaný je, ostatní se holt rozhodli jít cestou promořenosti. Logické by bylo nevymýšlet blbosti a dát covid vakcíny na seznam povinných očkování, ale na to si nikdo netroufá. Budeme radši vymýšlet opatření, která naši svobodu omezí podstatně víc než to zatracované očkování. Bohužel i kdyby se teď všichni antivax šli naočkovat, tak současnou vlnu to už nezastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 14:08
@Elisekbelisek píše: :palec: Děti chodí do školy s tím, že neví jestli je pošlou domu/nepošlou je domu..
V pondělí má být plošné testování školáků a myslím si, že budeme lámat rekordy i nadále..

U nás náhodným testování očkovaných odchyceni dva pozitivní. Tak uvidíme jak to dopadne nyní ve školách.

• Citovat
  • Upravit
27874
17.11.21 14:10

@mroe jen tak pro mou zvědavost píšeš že jsi udělala pro ochranu rodiny všechno jste očkovaní všichni, takže pokud jdete k dědovi babičce máte respirátory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.11.21 14:11
@lovean píše:
@eva valoi já mám doma postižené dítě a to je teprve online výuka 10 minut je moc pozornost žádná takže v tomhle případě online výuka k ničemu ale bohužel prý to být musí

Tak to musí být taky hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@Anna766 píše:
Vnučce to vyhovovalo abych pravdu řekla. Ta návrat do školy moc nevítala. Mě osobně studium online taky nevadí.

V okolí vím o obou skupinách. Někomu to vyhovuje, někomu ne. U toho prvňáčka jde o spoustu nových věcí a mám prostě za to, že by mělo být v kolektivu. I přes jisté riziko nákazy. Omezím jiné aktivity, ale jeho školu prostě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
@mroe píše: :palec:
Kazdy ma na vyber, muze se zaridit. Kdo nechce, at si sedi doma a nevykrikuje. Ale rozhodne nemuze cekat, ze kvuli jeho rpavu se neockovat budeme sedet doma vsichni. Je to JEHO vec a JEHO rozhodnuti.Příspěvek upraven 17.11.21 v 14:08

Přesně. Každý už má na výběr - risknout to, naočkovat se, izolovat se. :nevim: Ale jsou tací, kteří se bud izolovat nechtějí nebo prostě potřebují mít pocit, že v tom nechtěj být sami a pokud sedí na zadku sami, tak musí i zbytek národa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 14:12

@Elisekbelisek hele já nikoho nekritizuju zda je nebo není očkovaný. Vidím teď rozdíl v pozitivní neočkované kolegyni a ve dvou očkovaných a vypadá to, že ty očkované mají jen lehké nachlazení a neočkované je zle. Takže každého volba. Sama mám průběh, kdy tady běžně funguju a šetřím se spíš ze strachu, abych si nepřitížila.

• Citovat
  • Upravit
35513
17.11.21 14:13
@ka2ka píše:
@mroe jen tak pro mou zvědavost píšeš že jsi udělala pro ochranu rodiny všechno jste očkovaní všichni, takže pokud jdete k dědovi babičce máte respirátory?

Ne. Deda nam na Covdi umrel, kdyz jeste zadne ockovani nebylo a nemel na vyber, babicka ho musela mit tez a je trikrat ockovana. Az tohle budou mit vsichni, muzou kricet o svych pravech.
Ja respirator nosim poctive, resp nanorousku, deti tez, ne pod nosem, jako pulka MHD. V rodine ji nenosime, nevidim duvod, vsichni jsme Covid meli, jsme ockovani a kdyz nam neco je, jdeme na test. Vic delat odmitam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.11.21 14:14
@martina1988 píše:
Doufám, že nezavřou. Spíš mě zajímá pokud nebudou uznávat testy jak to bude s dětmi do 12 let. My jsme očkování a dcera také, ale syn ještě nemohl.

Ty by měly mít opět výjimku ne? Já teda počítám s tím, že se v neděli prokáže pozitivita i u dcery a budeme mít na 180 dní klid. Děti + já po covidu a my s manželem navíc očkovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113

Nečetla jsem celou diskuzi beztak se to tady zvrhlo v to kdo je očkovaný a kdo ne. :mrgreen: My očkovaní jsme všichni (obě rodiny z obou stran) - mimo dětí ty jsou malé. Já jsem doma s nejmladší takže mě by zavření škol netrápilo. Kdybych pracovala asi bych se šla oběsit.

Já si ale myslím že školy se zavírat nebudou že se to do Vánoc nějak doklepe stejně pak bude volno, lidi si budou brát dovolené, děti možná dostanou nějaký den volna ještě navíc. Takže vesměs to podle mě bude +- 14 dní volna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41953
@Russet píše:
V okolí vím o obou skupinách. Někomu to vyhovuje, někomu ne. U toho prvňáčka jde o spoustu nových věcí a mám prostě za to, že by mělo být v kolektivu. I přes jisté riziko nákazy. Omezím jiné aktivity, ale jeho školu prostě ne.

já měla prvňačku loni a zavřeli to tehdy už v říjnu. Jako dalo se to, nebylo to tak hrozný, jak jsem se bála, ale měla skvělou učitelku a sama je dost snaživá. Teď k tomu mám předškoláka a jestli tam najedou na nějaký online, tak si hodím mašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí