Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anna766 píše:
A to zdůraznuješ proč? Si se evidentně přišla jenom hádat.
Nepřišla jsem se hádat. Pouze jsem napsala co slyším od mnoha lidí. ![]()
@Tamtama píše:
Jestli zavřou, tak jsem v pr.deli jak Baťa s drevakama. Prvnak si tablet rozbil pěstí a čtvrťák mobilem házel o zem, takže máme v rodině jen jeden mobil (můj) a z toho fakt dvě online výuky nedáme. A před Vánoci se mi kupovat dva další stroje vážně nechce. Je tu možnost půjčení ze školy, to měl syn loni, ale dostali jsme tablet s chybou z výroby a museli ho platit, protože už nebyl v záruce.
Nehledě na to, že si to neumím představit ani organizačně, u prvnaka bych musela sedět a dohlížet, ale zároveň bych musela sedět a dohlížet i na čtvrťáka, neb má adhd a sám u toho sedět fakt nebude. Ne, neumím se rozpulit.
Jo a s prací bych se mohla taky rozloučit.
Když tak nad tím přemýšlím, jestli školy zavřou, bude pro mě nejjednodušší se jít obesit.
@mroe píše:
Ano, to mam. Ale nekteri je maji taky, ockovane nejsou a chteli by zavrit skoly. Ja nesouhlasim, udelali jsme vsechno proto, aby deti do skoly chodit mohly a tak chci aby tam chodily. Kdo to ma jinak, at se zaridi a uci si je doma. Sorry.
Je mi lito jen tech, co maji deti male, nemaji na vyber.
Přesně tak, důvod k očkování pro mě byl primárně i nějaký normální školní režim. Distanční výuka, bez ohledu na nasazení učitelů, rozhodně nikomu v dlouhodobém horizontu neprospívá. Navíc už další dlouhodobé ošetřovné pro děti do třinácti let nebude, protože na to stát prostě nemá. A upřímně píšu, že občas mám pocit, že to snad i některým, bez ohledu na (ne)prospěch dětí vyhovovalo.
@Elisekbelisek píše:
Já bych navrhovala povinné očkování pro lidi starší 60 let. Protože, právě věková kategorie 60 a více let je riziková.
Fakt jo? A to píšeš z pozice neočkované? Já očkovaná jsem a tohle bych si tvrdit netroufla.
@Elisekbelisek píše:
Nepřišla jsem se hádat. Pouze jsem napsala co slyším od mnoha lidí.
A vlastni nazor nemas? Tohle miluju… ![]()
@kavenka píše:
My jsme v rodině naočkovaní všichni od mladý až po stařešiny. Většina rodiny už je i po covidu. Nevidím důvod zavírat děti doma
Naše dítě by to uvítalo, mělo by šanci používat tablet a nemuselo by vstávat. Já si radši ráno přivstanu, namažu mu svačinu a pošlu ho kolektivně se vzdělávat. Potřebuje to jako koza drbání.
@Anna766 píše:
Jenže ono to nedochází ani těm samotným seniorům, můžeš to číst zhusta i tady na emiminu, radši at umřu stejně každý musíme jednou umřít, než být zavřený doma bez rodiny a návštěv.
To mas bohuzel pravdu, znala jse seniora, pana ktery se ve strachu pred koronou odstehoval na chatu, kde si daval vozit i jidlo aby nebyl v konraktu, fakt byl sam..po vanocich ho navstivila jen dcera, ktera „trosku byla nastydla“ pan mel chudak astma, proto se tak uzkostlive chranil, chytnul od dcerky koronu a skutecne zemrel na Jip a ta kacena vykrikuje ze byl stejne tata nemocny..
@Elisekbelisek píše:
Asi jim to nedochází a neočko lidi jsou ti nejhorší a za všechno můžeme..
Prosím tě kolikrát tady ještě zdůrazníš, že nejste očkování ![]()
@Anonymní píše:
At to pekne vsechno zavrou, i skolky… treba to lidi jako ty probre…v Izraely po treti davce skoro vetsiny mozne ockovane populace jim to zaclo klesat a ted tam maj cca 600-800 pripadu denne. Populace cca 9,2M.tw zakladatelce, az se nakazis tak si fakt tu lecbu zaplat sama a jestli budes mi problemy s dychanim tak si klidne na to umri.. fakt podony idioti akorat zamezuji, ze ten covid tu bude jeste hodne dlouho.
A teď se zkuste zamyslet. V mém okolí začíná stoupat počet nakažených. Převážně jde o lidi, kteří prodělali covid hned v 1. vlně a pak jakmile na ně přišla řada, nechali se očkovat. Mají dvě dávky a nyní znovu covid. A víte proč? Protože se po očkování začali chovat jako neohrožení. A vláda toto chování podporuje tím, že je netestuje a mohou jít kamkoliv. Díky očkování mají malé, nebo žádné příznaky a tak se o své nemoci dozví až ve chvíli, kdy už byli na rodinných oslavách, kulturních akcích, nebo nakazí své malé děti. Hlavně, že si mohli v létě zajet k moři ![]()
@mroe píše:
A kde to jako jde? Moje deti uz stravily mimo skolu minimalne rok, jedno vetsinu primy. Synovec tretinu prvni a asi pulku druhe tridy. Divim se, ze neni negramotny.
Třeba VŠ teoretická výuka jde jako po másle. A tam na přednáškách se teprve míchají lidi. Třeba na těch základkách je to homogenní skupina a pokud se moc nemíchají na chodbách a v jídelnách, tak se to často udrží.
Sama si teď dodělávám rozšiřující studium, těšila jsem se na to, že vypadnu ze stereotypu, ale loni to bylo skoro celé online. Sice jsem ze stereotypu tím pádem nevypadla, ale šlo to naprosto bez problému.
Letos to podle mě mohli klidně už před měsícem dát distančně. Jenže se vždycky všude čeká až na nařízení shora, tak to bude holt asi až teď, když už je zase promořenost jako krá. va.
Hele já se na ty přednášky těšila, že dvakrát do měsíce se seberu, vypadnu do Prahy, zavzpomínám na starý dobrý časy, ale když to je takhle..
@lilith1 píše:
To mas bohuzel pravdu, znala jse seniora, pana ktery se ve strachu pred koronou odstehoval na chatu, kde si daval vozit i jidlo aby nebyl v konraktu, fakt byl sam..po vanocich ho navstivila jen dcera, ktera „trosku byla nastydla“ pan mel chudak astma, proto se tak uzkostlive chranil, chytnul od dcerky koronu a skutecne zemrel na Jip a ta kacena vykrikuje ze byl stejne tata nemocny..
Chudák pán.
@lilith1 píše:
Oni to jen na ty seniory prenesou..kteri pak skonci na jip..kdyz vidim ty skupinky..rodinne..rodice s detmi plus se seniory, respirator nema nikdo..jo doslova polibek smrti od vnoucatka..znama dela v nemocnuci a rikala jak se spitaly taplnovali prave temito seniory po vanocnich navstevach..boze to vam fakt toto nedochazi
A kvůli tomu se maj zavřít školy? To už je snad na každé rodině jak ochrani svoje seniory. Řekla bych, že zrovna důchodci nijak obezřetný nejsou, děti zavřeme doma a důchodce pošleme do Kauflandu a necháme je jezdit v MHD z obchodu do obchodu, to má logiku.
@lilith1 píše:
Oni to jen na ty seniory prenesou..kteri pak skonci na jip..kdyz vidim ty skupinky..rodinne..rodice s detmi plus se seniory, respirator nema nikdo..jo doslova polibek smrti od vnoucatka..znama dela v nemocnuci a rikala jak se spitaly taplnovali prave temito seniory po vanocnich navstevach..boze to vam fakt toto nedochazi
No a dál? Budem zavření navždy? Chápala bych to oddalovat do chvíle, kdy budou všichni naočkováni. Momentálně jsme v situaci, kdy kdo chce, může být očkovaný. Virus se nepodaří eliminovat. Takže se s ním musíme naučit žít?
I tomu rizikovému prostě nezbyde nic jiného, než to riziko přijmout. SOučasně to riziko minimalizovat- 3 dávky a doufat, že to pak proběhne mírně ( data nasvědčují tomu, že to fuguje), pokud ne, tak pro rizikové je tu stále monoklonální protilátka.
Nebo jak si to představuješ? Že děti už nebudou chodit do školy nikdy, aby se tvoje babi nenakazila? Nebo jak jí chce navždy ochránit?
Příspěvek upraven 17.11.21 v 20:18
@Russet píše:
Naše dítě by to uvítalo, mělo by šanci používat tablet a nemuselo by vstávat. Já si radši ráno přivstanu, namažu mu svačinu a pošlu ho kolektivně se vzdělávat. Potřebuje to jako koza drbání.
Vnučce to vyhovovalo abych pravdu řekla. Ta návrat do školy moc nevítala. Mě osobně studium online taky nevadí.
Jsem ráda za každý den, kdy můlžou děti do školy.
Jo, je to blbé, když spadne tříd ado karantény, Nicméně dalších x tisíc dětí má i přes to možnost s enormálně vzdělávat ve škole a rodiny normálně žít a pracovat. Což při lockdownu fakt nehrozí.
Takže ne, klidně a´t sem tam skončí v karanténě, ale ať už školy plošně nezavírají. Stejně to nepomůže. Takže nevím, proč by to zas a znova měli od. sírat děti a jejich rodiče.