Zavřou se školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
23.11.21 09:40
@Lama Lama píše:
Otázka je, čeho chce me docílit, no. Jestli vyšší proočkovannosti nebo menšímu šíření.
A zda ti očkovaní, kteří měli naslibováno, že karanténa nebude, se tomu nevyhnou

Nejlíp kombinace obojího. Ale jak se ukázalo, očkování nemá takový význam, jak se původně očekávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
23.11.21 09:41

Doufám, že nezavřou. Syn s vnukem byli už od začátku školního roku 2× doma. Vždycky jen v karanténě. Dny, kdy byl říjnový svátek i s ředitelským volnem, tak ředitel přidal ještě do celého týdne, a předcházející týden byli také v distančce.
Opravdu to stačí.
To, co bylo minulý rok, mi bohatě hnulo žlučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
23.11.21 09:46
@Lama Lama píše:
Otázka je, čeho chce me docílit, no. Jestli vyšší proočkovannosti nebo menšímu šíření.
A zda ti očkovaní, kteří měli naslibováno, že karanténa nebude, se tomu nevyhnou

Já tedy menšímu šíření… očkuju se proto abych minimalizovala riziko hnusného průběhu (kdo se bude starat o děti, když budu ležet ve špitálu) a dlouhodobé následky. Karanténa mě netrápí, stejně musím být případně doma s těma dětma, tak už je mi fuk, zda tam budu i kvůli sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.11.21 09:55
@Pears206 píše:
Nejlíp kombinace obojího. Ale jak se ukázalo, očkování nemá takový význam, jak se původně očekávalo.

Ale má, jen ne na ten přenos. Navíc to očekávali jen ti blbouni tam nahoře, vakcina na to nikdy designovaná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.11.21 09:55
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy menšímu šíření… očkuju se proto abych minimalizovala riziko hnusného průběhu (kdo se bude starat o děti, když budu ležet ve špitálu) a dlouhodobé následky. Karanténa mě netrápí, stejně musím být případně doma s těma dětma, tak už je mi fuk, zda tam budu i kvůli sobě.

No, já ne, takže mi to jedno není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.11.21 09:59

@Lama Lama Mám v okolí čím dál víc lidí delší dobu po druhé dávce a covid s horečkami, bolestmi hlavy. O drobné virozce nemluvili ti dotyční. Taky mám očkování proto, abych u sebe snížila riziko těžkého průběhu.
Mluvili o kolektivní imunitě, té se dosáhne až po proočkování určitého procenta. Někteří říkali, že proočkovanost jaká je tady, je na hranici kolektivní imunity, jiní říkají, že je to pořád málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.11.21 10:13
@Pears206 píše:
@Lama Lama Mám v okolí čím dál víc lidí delší dobu po druhé dávce a covid s horečkami, bolestmi hlavy. O drobné virozce nemluvili ti dotyční. Taky mám očkování proto, abych u sebe snížila riziko těžkého průběhu.
Mluvili o kolektivní imunitě, té se dosáhne až po proočkování určitého procenta. Někteří říkali, že proočkovanost jaká je tady, je na hranici kolektivní imunity, jiní říkají, že je to pořád málo :nevim:

ne, kolektivní imunita očkováním nevznikne. JInak pokud mají příznaky, tak ano, test, izolace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
23.11.21 10:48
@Pears206 píše:
Mluvili o kolektivní imunitě, té se dosáhne až po proočkování určitého procenta. Někteří říkali, že proočkovanost jaká je tady, je na hranici kolektivní imunity, jiní říkají, že je to pořád málo :nevim:

kolektivní imunita s běžící epidemií coronaviru delta + a lambda nemůže vzniknout po očkování na prvotní typ corony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.11.21 10:59
@stinga píše:
kolektivní imunita s běžící epidemií coronaviru delta + a lambda nemůže vzniknout po očkování na prvotní typ corony

Ale to není o prvotním typu korony. KOlektivní imunita nemůže vzniknout intramuskulární vakcínou na žádný respirační virus. Ani na mutovaný covid, ani na nemutovaný covid, ani na chřipku, ani na adenovira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
23.11.21 12:00
@Lama Lama píše:
Ale to není o prvotním typu korony. KOlektivní imunita nemůže vzniknout intramuskulární vakcínou na žádný respirační virus. Ani na mutovaný covid, ani na nemutovaný covid, ani na chřipku, ani na adenovira.

aha, díky, máš pravdu - a také politici o kolektivní imunitě hodně mluvili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.11.21 16:39

U nás otevřeli konečně to kýžené centrum, PCR ze slin. Byli jsme tam bez objednání, lidi o tom zatím moc neví, takže žádné fronty. Moje menší děti měly problém naplivat 2 cm slin, pěna se nepočítá. Nejmenší málem nenaplivala, byli jsme tam půl hodiny. Sestra vždy vzorek vrátila, že je to málo. Stejně tak jiné dítě, na které byl jeho nervózní dědeček už nevrlý, že nečekal, že se tam zdrží půl hodiny. A telefonoval na všechny strany, zatímco povzbuzoval skoro plačící dítě, jak má polykat, aby se tvořily sliny.

A jako bonus se plive do neoznačených zkumavek, takže se dost bojím záměny výsledků. U výtěrových testů mají tu odběrovou štetičku označenou předem, hned před našima očima lepili registrační štítek, tady ne. Tady se to odevzdá do buňky a nahlásí se jméno. Sestra to klidně může poplést.

Za nás nic moc a zlatý rychlý výtěr z nosohltanu. Doufám, že tady už nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
23.11.21 17:38

@Pears206 Plivaci jsou pro deti na prd, idealni jsou ze slin, ale odber stetickou, brali jim to z pusy, pred zubama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.11.21 18:39

Holky kluk je od zítřka v karanténě, zavřená třída, kdo vystavuje ošetřovné. KLuk druhá třída..
Když by nebyl pozitivní, a le byl doma kvůli zavřené třídě tak škola a kdyby byl, tak lékař..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.11.21 18:45
@Janasas píše:
Holky kluk je od zítřka v karanténě, zavřená třída, kdo vystavuje ošetřovné. KLuk druhá třída..
Když by nebyl pozitivní, a le byl doma kvůli zavřené třídě tak škola a kdyby byl, tak lékař..?

pediatr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.11.21 18:56

@matkabagristy i když by nebyl pozitivní jen v karanténě,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...