Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@MartinaIrena píše:
A teď si vem, že téměř každý učitel má takové žáky denně několik hodin ve třídě. Po pár letech odejdou a nahradí je zase další dárečci. Takže neverending story..
To je hnedle další lákadlo pro mladé kvalitní učitele, že. ![]()
@stinga píše:
víš to jistě? já jsem to mamce také nevykládala - a když dělám noční, piju to dodnes,
bohužel noční máme zrušené
Opravdu to nepije. Občas si koupí plechovku Coly. Což se mi nelíbí.
@MartinaIrena píše:
Nechci ti kazit iluze, ale samozřejmě se objevují už i názory, že zavřít školy na xxxx dní v mohlo pomoci
Myslíš aby se ty děti mohli v klidu potkávat u babiček
já vím, ono to moc k smíchu není.
@j.a.n.i1 píše:Ano, přesně tak. Pointovala to tady tuhle Stinga
Myslíš aby se ty děti mohli v klidu potkávat u babičekjá vím, ono to moc k smíchu není.
@stinga píše:
já to naprosto chápu, kdybych měla babičku v důchodě, dělala bych to také tak - já můj příspěvek psala jako ironii nařízení vlády - zavřou školy, aby ochránili důchodce, a maminky musí dát děti důchodcům - prostě skvělé nařízení
@stinga píše:
víš to jistě? já jsem to mamce také nevykládala - a když dělám noční, piju to dodnes,
bohužel noční máme zrušené
Já to nepiju. I kafe, když si dám po půlnoci, mi už moc nejede.
@jednoslunicko píše:
Já dnes ve zprávách v rádiu slyšela, že ministr školství prohlásil, že školy se budou zavírat jen přes jeho mrtvolu
Jen aby to někdo nevzal jako výzvu
.
Jinak mu fandím a připojuji se k zástupu doufajících, že už si školy zavřít nedovolí.
@mamule42 píše:
Myslíš že to udělají? Zapřísahali se že školy nezavřou. I když o nouzovým stavu to tvrdili taky
Já jim teda nevěřím už ani dobrý den. Kolikrát tu za tu dobu bylo, že něco neudělají a šup za dva dny to bylo pěkně černé na bílem.
Nicméně doufám, tedy jsem. ![]()
Konečně někdo navrhl, že do karantény a na testy by měli jít očkování, kteří žijí s pozitivním ve společné domácnosti a kterým uplynula od očkování už delší doba. Příští týden by se to mělo projednávat. Z mého okolí je čím dál víc očkovaných s covid, většinou ve školství, protože tam bylo očkování přednostní. Starší případy od začátku školního roku i nové případy.
@Pears206 Jo, to by bylo víc než rozumné, alespoň do toho 5 dne doma, a po negativním testu klidně do práce.
@j.a.n.i1 píše:
@Pears206 Jo, to by bylo víc než rozumné, alespoň do toho 5 dne doma, a po negativním testu klidně do práce.
A od kdy? Jako že 14 dní po dobu izolacenemocného a pak to prodoužit ještě o dalších 5 dní?
Hele, mraky lidí se nechalo očkovat a nechává očkovat kvuli tomu, že se chtěj karanténám vyhnout.
Budou hygienám tvrdit, že v domácnosti nikdo nežije, děti jsou v klokánku, manžel bydlí u milenky.
@Lama Lama Ne, myslím 5 dnů od pozitivního testu toho člena domácnosti.
@j.a.n.i1 píše:
@Lama Lama Ne, myslím 5 dnů od pozitivního testu toho člena domácnosti.
NO a k čemu to bude dobrý, kryž se nakazí třeba třetí den? ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jj, ale stejně je to prodlení dlouhé. U nás se člověk, který se setkal s pozitivním a byla na něho uvalena karantena, dostane na test až za 5 dní, takže ten očkovaný příbuzný minimálně po tu dobu vir roznáší.
A teď jsem někde četla, že po včerejšku jsou zavaleni dětští lékaři žádankami o test. I my jsme včera na malém pracovišti specky měli pozitivně testované dítě.
@Lama Lama píše:
NO a k čemu to bude dobrý, kryž se nakazí třeba třetí den?
No, pořád lepší, než teď, kdy nemusí vůbec a myslím, že by to velkou část odchytilo, neb co si budeme povídat, je ti blbě, pak cca 2- 3 dny, než se dostaneš na test, takže člen společné domácnosti, pokud se má nakazit, tak už ve většině případů nakažený bude.
@j.a.n.i1 píše:
No, pořád lepší, než teď, kdy nemusí vůbec a myslím, že by to velkou část odchytilo, neb co si budeme povídat, je ti blbě, pak cca 2- 3 dny, než se dostaneš na test, takže člen společné domácnosti, pokud se má nakazit, tak už ve většině případů nakažený bude.
Otázka je, čeho chce me docílit, no. Jestli vyšší proočkovannosti nebo menšímu šíření.
A zda ti očkovaní, kteří měli naslibováno, že karanténa nebude, se tomu nevyhnou