Zavřou se školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
17.11.21 14:34

@Svistice souhlasím, unás třeba na celé škole zavřeli dvě třídy- v každé jedno dítě, okolo v okolí to samé..
Samozřejmě tady klepu na dřevěný stůl, abych to nezakřikla. ale neni to všude stejné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151640
17.11.21 14:35
@Russet píše:
Mě docela baví, když se v práci jedna kolegyně rozpovídá o tom, že je to hrozný, jak to roste na těch školách, že ty děti to nosí domů. Přitom ona nakažena od manžílka a zbytek kolegyň se nakazil také od dospělého. Já dětná včetně příbuzných jsme nic od dítěte nechytli.

Já to chytla od manžela který to dotáhl z práce, s vnučkou jsem v kontaktu denně a nechytla jsem od ní nic. Píšu o covidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151640
17.11.21 14:36
@Russet píše:
U nás se po distančce scházely odpoledne na sídlišti a vesele se promořovaly.

Myslím že to asi bylo všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30360
17.11.21 14:38
@Le_lenaz píše:
Nečetla jsem celou diskuzi beztak se to tady zvrhlo v to kdo je očkovaný a kdo ne. :mrgreen: My očkovaní jsme všichni (obě rodiny z obou stran) - mimo dětí ty jsou malé. Já jsem doma s nejmladší takže mě by zavření škol netrápilo. Kdybych pracovala asi bych se šla oběsit.Já si ale myslím že školy se zavírat nebudou že se to do Vánoc nějak doklepe stejně pak bude volno, lidi si budou brát dovolené, děti možná dostanou nějaký den volna ještě navíc. Takže vesměs to podle mě bude +- 14 dní volna.

Já doufám, že nám dají vánoční prázdniny 14 dní a ne ty osekané co letos vychází. Ale to mi stačí a víc dní bez školy nepotřebuju. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
17.11.21 14:40
@Janasas píše:
@Svistice souhlasím, unás třeba na celé škole zavřeli dvě třídy- v každé jedno dítě, okolo v okolí to samé..
Samozřejmě tady klepu na dřevěný stůl, abych to nezakřikla. ale neni to všude stejné..

U ná spodobně. Nás se dotkla jedna karanténa, tehdy se zavřeli 2 třídy na 14 dní, protože se jednalo o pozitivní sourozence ve škole.
Ale zbytek školy jel. Omezen byl nezbytně nutný počet jedinců.
Nevidím důvod v tom omezovat všechny děti včetně jejich rodičů, prarodičů a zaměstnavatelů. Protože o ty prcky se někdo musí postarat, někdo se s nimi musí učit a podobně.
Já po posledním kolečku kompletní uzávěry fakt melala z posledního a tři měsíce se z toho kolotoče práce, škola, vaření vzpamatovávala.
Jenže pochybuju, že si tímhle prošli ty borkyně, co se tu hrdě bijí v prsa za zavření vzdělávacích institiucí. předpokládám, že ty dřepí tak jako tak doma na rodičáku nebo si se okamžitě odklidily a několikaměsíční OČR prázdniny a měli doma s harantama poloviční Havaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.11.21 14:41

Já bych řekla, že budou zavírat, tak nějak i podle chování učitelů, zrušila se schůzka píšou jednu velkou písemnku za druhou.. a známá řešila něco s asistentem v jedné škle s ředitelem a tan ji řekl, že stejně slouho chodit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.11.21 14:42
@ontarova.stara píše:
Já si myslím, že určitá sociální interakce patří mezi základní „dovednosti“ a je třeba ji pěstovat. A to jsem poměrně velký introvert, ale sama vidím, jak jsem se v lockdownu uzavřela do sebe a rodiny tak, že se mi pak začalo dělat blbě i při představě, že si musím jít udělat novou občanku. U dospělé ženské, která se komunikací s lidmi do jisté míry živí, to bylo úsměvné. A smutné.

A to já ne. Říkala jsem si, jaké to bude, až se vrátím do práce a v pohodě. Byla jsem doma, jak zavřeli školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 14:43
@ontarova.stara píše:
A to je ono, mě už unavuje, když mi pokaždé neočkovaní dávají přednášku o tom, že i jako očko se můžeš nakazit, můžeš být přenašeč a překvapivě ;), že vakcína nemá stoprocentní účinnost. To samozřejmě není novinka, ale i ten fakt, že eliminuji možný těžký průběh mi za to stojí. A pokud mám pocit, že mám příznaky, mohu využít dva bezplatné PCR testy měsíčně. A už jsem je občas využila, protože nežiju stylem po nás potopa a vidím dál, než za dveře našeho bytu.

Já na to u sebe přišla díky antigenímu testu. Máme totiž v práci dohodu, že očkovaní se běžně testovat nemusí, ale po kontaktu s nakaženým nebo při nachlazení se budeme testovat. Takže jsem se testovala už 14 dní co se to ve škole objevilo a já měla slabou rýmu a pozitivní byl až po ztrátě čichu. Je pravda, že vyřídit si PCR byl oříšek, ale povedlo se.

• Citovat
  • Upravit
33018
17.11.21 14:43

@Janasas U nás už proběhl test školních mailů a rodiče prvńáku byli prostřednictvím online schůzek zasvěceni do google meets.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
17.11.21 14:44
@martina1988 píše:
Doufám, že nezavřou. Spíš mě zajímá pokud nebudou uznávat testy jak to bude s dětmi do 12 let. My jsme očkování a dcera také, ale syn ještě nemohl.

Děti do 12 let se nemusí nikde prokazovat testem už nějakou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66222
@Janasas píše:
Já bych řekla, že budou zavírat, tak nějak i podle chování učitelů, zrušila se schůzka píšou jednu velkou písemnku za druhou.. a známá řešila něco s asistentem v jedné škle s ředitelem a tan ji řekl, že stejně slouho chodit nebudou.

Fakt si myslis, ze ucitelum tajně nekdo predal nejakou informaci? Proste jen vidi, jakym smerem se to řítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102359
@Anonymní píše:
Já na to u sebe přišla díky antigenímu testu. Máme totiž v práci dohodu, že očkovaní se běžně testovat nemusí, ale po kontaktu s nakaženým nebo při nachlazení se budeme testovat. Takže jsem se testovala už 14 dní co se to ve škole objevilo a já měla slabou rýmu a pozitivní byl až po ztrátě čichu. Je pravda, že vyřídit si PCR byl oříšek, ale povedlo se.

Co je za oříšek objednat se na odběrové místo a dojít tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30360
17.11.21 14:46

@martina1988 nám se taky do října dařilo. V minulé vlně několikrát kontakt s nakaženým a nic jsme nechytli a letos první syn, teď já a čekáme co dcera, ale ta už nemá čich, takže počítám, že to jen včera PCR ještě nechytl, ale v neděli už bude taky. Očkovaní jsme taky jak to šlo, ale si po 6 měsících účinnost opravdu klesá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66222
17.11.21 14:47
@j.a.n.i1 píše:
Co je za oříšek objednat se na odběrové místo a dojít tam?

Najit volny termin. U nas je volno za pet dni, jinak vse plne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.11.21 14:48

@vokishka tak nejsou blbí ne :mrgreen:… toto říkal v říjnu, tak asi už trochu mají přehled, i co bylo minule, třeba nějaké pokyny atd..
U nás ve škole učitelka dětem taky v říjnu říkala, že se budou měnit nějaké programy a něco se řešilo s rodiči, že letos budou taky potřeba, a to se ještrě nic nerozjíždělo

Příspěvek upraven 17.11.21 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+