Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neděláš špatně nic.. Je to normální, trpí tím většina dětí.. Zkus víc nosit, např v šátku či nositko, to může pomoct. Taky nošení na tygříka.. Na bolest bříška masáže, kapky, nahrivani.. Možnosti dost, musíš vyzkoušet, co zabere
Ono je vidět že se mu vrací už zvratky ale spolkne to no.. přitahuje nozicky a má takovy bubláni
v bříšku..
Mám satek ale nevím zda hned po jídle ho tam dát ![]()
Nedelas nic spatne, musite vydrzet, mezi 3-4 mesicem to prejde…u nas nejvic zabiralo davat na brisko..i po kojeni, ale dcera moc nebyla blici..na brisku si krkla a treba ublinkla, co uz mela navic a vyprdwla se.. pak masaz briska, zahrat polstarkem a zase na brisko a prdiky litaly ven..kdyz jsem mela pocit, ze ji pali zaha, stacilo jeste dat trochu cucnout mlika, ale to bylo v podstate hned, ne hodinu po kojeni..espumisan, ani zadny probiotika nepomahaly…bublalo to v ni hrozne..na prdy v nejhorsim rourka, klidne i 2× denne..ja jsem dle pokynu laktacni poradkyne kojila na pozadani a pak jsme zjistili, ze se dcera prejida, kdyz se mi podarilo, pomoci hry a dudliku oddalit kojeni treba na interval 2 hodiny, tak to bylo lepsi…na neklidne ruce pomuze jen zavinout..kdyz je vedro, tak jen treba do plinky, najdi si Karpovu metodu
@Melodie91 dobře děkuji moc.
Mám potom myšlenky že se vlastně celý den trápí. Jo jako směje se, povída mi občas ale hodně se takle kroutí, kope a je vidět že se mu to vrací do pusinky.
Možná mám milnou představu že by si už mohl třeba na decce hrat nebo v ruce udržet chtastitko asi má ještě čas.. ![]()
@Anonymní píše:
@Melodie91 dobře děkuji moc.
Mám potom myšlenky že se vlastně celý den trápí. Jo jako směje se, povída mi občas ale hodně se takle kroutí, kope a je vidět že se mu to vrací do pusinky.
Možná mám milnou představu že by si už mohl třeba na decce hrat nebo v ruce udržet chtastitko asi má ještě čas..
Ted jsem se divala na fotky a nejak lehce po ukoncenem 2. mesici, zjistila, ze muze hracky sama rozhoupat, kdyz do nich strci..pak uz to bylo lepsi, ale jeste dlouho jsme ji museli bavit my no..cokoli piskaciho, šusticiho, kolotoc, ten byl oblibenej…no ale je to, jak pises..mam pocit, ze jsme vetsinu bdeleho stavu miminka resili, jak ulevit od briska..ja pak i drzela eliminacni dietu (no nepomohlo, ale aspon jsem byla brzy na nizsi vaze nez pred porodem
) pak ze dne na den klid a pak uz se zacla otacet a vic si hrat a tak..no vydrzte, utece to rychle ![]()
@Melodie91 aha, to já vydrzim a užívám si všechno kolem maličkého jen jsem potřebovala asi slyšet, že to je normální. Měla jsme strach že dělám něco špatně. Jendou na ty prdiky budu vzpomonat
tak moc děkuji.
Do šátku klidně hned po jídle, vždyť to je ideální poloha na odkrknuti. Jinak když me tříměsíční dítě do hodiny po kojení pláče, tak je unavené. Buď usne téměř samo nebo, když ho třeba bříško bolí, je třeba mu pomoci- bud dle Karpa nebo v nosítku. Nosítko či šátek je na bolavé bříško opravdu výborné.
Ahoj holky, jsem nějaká zoufalá.. prosím o vaše zkušenosti. Máme 2 měsíčního chlapečka, který je plně kojen. Je to jako nahoru a dolů ale většinou to má stejný scénář. Po jídle si krkne- někdy ani ne, ale pak do hodinky place, nebo spíše knoura a trvá to buď než usne a nebo do dalšího kojení protože někdy jak sebou kope a mele ani neusne, je vidět že se mu to vrací ale spolkne to. Někdy i ublinkne. Je ale vidět že má jakoby křeče. Na prdiky taky trpíme. Dávám espmisan a teď 4 dny BioGaiu. I macha stále rukama, dává si je do obliceje a vidím že je neklidnej.. je to normální že se ještě dovyviji zažívací trakt nebo dělám něco špatně? Dekuji