Cítím se zbytečná, přebytečná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.20 14:54
@elibro píše:
Vůbec to nemáš jednoduchý :/ ale kromě prášků, máš taky svého psychoterapeuta? Další člověk, o kterého by ses mohla opřít, by se ti zjevně hodil. Možná víc než to, stacionář nebo skupinová terapie… Prostě podpůrní lidé.

A prosím tě, životospráva. Ještě v tomhle stavu. Energy drinky fakt nepomůžou a už vůbec ne, když se tím svinstvem předávkuješ.

Zapomeň na to, že na tobě nikomu nezáleží. To je deprese, ne realita. Přinejmenším tátovi a příteli, těm bys chyběla, nemyslíš?

Kdybych neměla energeťáky a cigarety, to raději klidně hned skočím z balkonu. Už by nebylo nic co by mě těšilo. Snad jen žiletky a z těch se menabudim abych si došla na WC a vyčistit zuby…

• Citovat
  • Upravit
elibro
20.2.20 15:01
@Anonymní píše:
Kdybych neměla energeťáky a cigarety, to raději klidně hned skočím z balkonu. Už by nebylo nic co by mě těšilo. Snad jen žiletky a z těch se menabudim abych si došla na WC a vyčistit zuby…

Když myslíš… Energeťáky mívají hodně taurinu a při vysoké dávce mohou vyvolat úzkostné stavy. Just saying.

Nějak mi ale přijde důležitější ten kousek o psychoterapii a hledání podpory.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.20 16:33

@elibro já mám jeden 250 ml na dva dny, nekdy si i třeba nedám. Obecně jsem líná likvidovat plechovky. Psychoterapie mi nikdy nepomohla, nedozvěděla jsem se žádnou užitečnou radu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.20 16:35

@cecetka Mám to v papírech, včera mi na CT potvrdili schizofrenii. Fakt super čuper!

• Citovat
  • Upravit
378
20.2.20 16:44
@Anonymní píše:
@elibro já mám jeden 250 ml na dva dny, nekdy si i třeba nedám. Obecně jsem líná likvidovat plechovky. Psychoterapie mi nikdy nepomohla, nedozvěděla jsem se žádnou užitečnou radu…

Když tohle přestaneš pít a taky přestaneš kouřit, tak ušetříš peníze. Za ušetřený peníze si můžeš koupit materiál a něco tvořit, péct, šít atd. Pokud nemůžeš sehnat práci, tak se pokus ty peníze vydělat svojí vlastní tvorbou. Možností je hodně. Dneska opravdu není problém si peníze vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
20.2.20 21:46
@Anonymní píše:
@elibro já mám jeden 250 ml na dva dny, nekdy si i třeba nedám. Obecně jsem líná likvidovat plechovky. Psychoterapie mi nikdy nepomohla, nedozvěděla jsem se žádnou užitečnou radu…

Tak to jo, měla jsem o tebe v tomhle trochu strach.

tam taky žádnou radu dostat nemáš. tam máš dostat bezpečný prostor k sebepoznání a k postupnému nalézání nových postojů a způsobů života. Doslova je to prostor, kde si máš svoje rady pokud možno sama objevit. Ovšem, to je možné jen tehdy, když se ti podaří najít někoho, komu - klidně postupně a pozvolna - začneš věřit. A není to hned. Trvá to. Měsíce… a někomu i roky.

Tady bych ale jako hlavní viděla to, že bys mohla získat někoho dalšího, kdo by tě podržel a dával ti podporu… A možná ne v tom terapeutovi, ale fakt v nějaké skupině. Co třeba takový Fokus? (https://fokus-praha.cz/)
Ale samozřejmě, taky to není cesta pro každého, to je jasný.

• Citovat
  • Upravit
61
20.2.20 22:07

Nikdo doopravdy nevime, jak ti opravdu je, jak se doopravdy citis… Rikas to nahlas, ale vlastne ti nikdo nerozumí.. Holka drz se.. Muj tata ma schyzoafektivni poruchu.. V zivote udelal spoustu chyb, ale v jadru je to dobry člověk.
To, ze to bude dobrý, slyset nechceš ani nepotrebujes… A bud stastna za sveho pritele. Kdyby v tobe nevidel bajecnou holku, nehl by pro tebe ani prstem. Čim vic budeš premyslet, tim vic se tvuj stav zhorsi. Musis si vic věřit. Jaro je ted na deprese jako dělaný.
Pritel jistě vi, že se snažíš a ma te rad.
:srdce:

• clovek musi byt trochu blázen, aby se z toho vseho nezblaznil.. Neber to jako handicap, ale výjimečnost.. Neber to jako pritez, ale fakt.. Musis se mit ráda, bojovat se sebou a vyhrát. Prekonavat vyzvy a hlavne svuj strach. A az vyhrajes, tak se snazit dál. Praci seženeš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
20.2.20 22:12

No a kdybys mela praci, citila by ses mene zbytecna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.20 01:34
@PaníBovaryová píše:
No a kdybys mela praci, citila by ses mene zbytecna?

@PaníBovaryová Domnívám se že ano…

• Citovat
  • Upravit
21275
21.2.20 08:47
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Domnívám se že ano…

V tom pripade se obrat na organizace, ktee pomahaji lidem s dusevnimi poruchami. Zprostredkovavaji prace chranenych dilnach, kavarnach apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
21.2.20 09:34

Když nepracuješ a jen se válíš doma, proč se nejdeš dobrovolně hospitalizovat na psychiatrickou léčebnu? Třeba na 3 měsíce? :think: tam budeš mít pravidelný režim, jídlo, vyšetření, kamarády se stejným problémem, aktivity, jednoduchou práci, atd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.20 14:02
@Makca87 píše:
Když nepracuješ a jen se válíš doma, proč se nejdeš dobrovolně hospitalizovat na psychiatrickou léčebnu? Třeba na 3 měsíce? :think: tam budeš mít pravidelný režim, jídlo, vyšetření, kamarády se stejným problémem, aktivity, jednoduchou práci, atd…

Na hospitalizaci jsem byla. Je to horsi jak doma. Bez svolení sester nesmíš ani na wc. Jídlo ok, s kucharkami si trochu pokecas. Kamarády tam nesezenes, personál vehementně brání navazování osobních vztahů. Aktivity? V určený čas spolykas léky a celý den prospis. Můžeš tak max do kuřárny. A práci? Jako jakou? Vždyť u sebe nic nesmíš mít a to co je dilna je akorát místnost s papíry, kreslicími potřebami a hlídá tě tam několik sester které neustále hodnotí tvůj výkon. Nehledě na to že se tam s tebou nikdo nebaví, vizita když to jde dobře je jednou za týden, někdy ani to ne. Když řekneš, že je to zle, dostaneš akorát sedativa a zase spíš. Reálně žádný přínos. Zajímalo by mě, kde jsi k téhle představě přišla? Já mám zkušenost z více zařízení, nejvíce asi z PN Bohnice…

• Citovat
  • Upravit
Makca87
21.2.20 14:21
@Anonymní píše:
Na hospitalizaci jsem byla. Je to horsi jak doma. Bez svolení sester nesmíš ani na wc. Jídlo ok, s kucharkami si trochu pokecas. Kamarády tam nesezenes, personál vehementně brání navazování osobních vztahů. Aktivity? V určený čas spolykas léky a celý den prospis. Můžeš tak max do kuřárny. A práci? Jako jakou? Vždyť u sebe nic nesmíš mít a to co je dilna je akorát místnost s papíry, kreslicími potřebami a hlídá tě tam několik sester které neustále hodnotí tvůj výkon. Nehledě na to že se tam s tebou nikdo nebaví, vizita když to jde dobře je jednou za týden, někdy ani to ne. Když řekneš, že je to zle, dostaneš akorát sedativa a zase spíš. Reálně žádný přínos. Zajímalo by mě, kde jsi k téhle představě přišla? Já mám zkušenost z více zařízení, nejvíce asi z PN Bohnice…

Tak ale to jsi byla na uzavřeném oddělení, ne? V izolaci :think:.

• Citovat
  • Upravit
358
21.2.20 15:32
@Anonymní píše:
@cecetka Mám to v papírech, včera mi na CT potvrdili schizofrenii. Fakt super čuper!

Ahoj, a to fakt jde, že ti po CT určí schizofrenii? No, ty jo to teda koukám… Měla jsem za to, že zobrazovací metody nejsou pro určení diagnózy klíčové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová