Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nevím, provizorní plomba je provizorní a ne na půl roku. Ale chápu, že si měla teď jiný starosti. Těžko to posoudit…abys nemusela na pohotovost až tě to začne zlobit
Jestli ti nevadí, že o zub možná přijdeš tak počkej do dubna. Zub by měl zůstat zavřený aby se kanálky znova neinfikovaly. Zub bolet nebude, jen je možné, že už nepůjde zachránit.
@Claireen Když já nevím zda je otevřený, vidím tam že je tam ještě kus něčeho bilyho, tipuju tu plombu…
kdyby byla fakt celá vypadla, byl by zub třeba citlivější?
To bílé je plomba. Je potřeba aby byl zub zavřený tak aby se do něj nedostávaly bakterie, to bohužel asi sama nepoznáš. Citlivější nebude, ten zub už je mrtvý a nervy částečně odstraněné.
Ahoj, v listopadu když jsem byla těhotná mi cizí zubař dával provizorní plombu a čistil kanálky.. Můj zubař bude ordinovat od dubna, koukala jsem že mi ta plomba začíná vypadávat, mám tam už jen malý kousíček. Nevypadá že je zub otevřený, nevím jak to poznat. Zub citlivý není, neboli. Je to akutní a musím opět jít k jinému dr? Nebo mám počkat až to vypadne úplně a začne to být citlivý, nebo prostě počkat do dubna? Jde mi o to že ten cizí zubař není nejblíže, a musím sebou táhnout dvouměsíční mimino.. Hlídání určitě mít v blízké době nebudu..