Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám dvě malé děti 1,5 a 2 měsíce a stal se mi úraz s rukou a jsem po operaci a nebudu schopna se o děti starat cca 3 měsíce. Nemám nikoho kdo by se o nás s dětmi postaral, Otec děti je OSVČ a nemůže si dovolit aby byl bez příjmu.
Nevíte někdo o nějaké možnosti? Děkuji
@Denisa M píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám dvě malé děti 1,5 a 2 měsíce a stal se mi úraz s rukou a jsem po operaci a nebudu schopna se o děti starat cca 3 měsíce. Nemám nikoho kdo by se o nás s dětmi postaral, Otec děti je OSVČ a nemůže si dovolit aby byl bez příjmu.
tak když je OSVČ a nemůže si dovolit být bez příjmu, tak ať najme nějakou pečovatelku, asi jiná možnost není,
oba jste naprosto bez rodiny, kamarádek a kamarádů?
@Denisa M a jestli je vaše situace opravdu neřešitelná, tak zajít na OSPOD a umístit děti v Klokánku? ale to asi neprojde, když děti mají otce,
každý by měl mít nějaké úspory pro tyhle případy ![]()
@Denisa M píše:
Nemůže každý den přijít někdo z rodiny? Přinést aspoň oběd? Napadá mě domácí péče, jezdí k seniorům, ale jde určitě objednat i pro mladší ročníky…
Jedině někoho zaplatit… žádná kamarádka, babička, teta…?? Na takové situace je třeba mít rezervu když je muž osvč, měla by být větší než u zaměstnance…
Bohuzel, i takove veci se stavaji..moc na vyber neni, manzel doma, zaplatit si pomocnou silu, poprosit prarodice, naucit se vse delat jednou rukou..a zalozit dobrou urazovku. Drzim palce
@Denisa M píše:
Najmout chůvu ![]()
@Denisa M Rodina, kamarádi, zaplatit si nějakou pomocnici, snažit se fungovat i s jednou rukou..
Máte rodiny z obou stran a určitě i přátele. Tak se obrať na ně. Rodina vám pomůže zadarmo a cizí za peníze.
@Russet píše:
Nemůže každý den přijít někdo z rodiny? Přinést aspoň oběd? Napadá mě domácí péče, jezdí k seniorům, ale jde určitě objednat i pro mladší ročníky…
no to by asi šlo, ale co to 2měsíční dítě?
@stinga píše:
no to by asi šlo, ale co to 2měsíční dítě?
Bude muset vymyslet, jak základní peci zvládnout jednou rukou. A jinak presna na tyhle pripady se hodi úrazové pojištění.
Zajistit chůvu, obvolat pečovatelské služby, nebo červený kříž v okolí a zeptat se jestli vám dokáží pomoct, nebo kam se obrátit. Případně na dobu nejnutnější požádat někoho z rodiny, kamarádku aby byl u vás. Do klokanku bych děti nedala, puklo by mi srdce🤦♀️ hodně štěstí v nelehké situaci 🍀
@j.a.n.i1 píše:
Bude muset vymyslet, jak základní peci zvládnout jednou rukou. A jinak presna na tyhle pripady se hodi úrazové pojištění.
No dvoumesicni dite jednou rukou neobstaras a pojisteni je reseni az do budoucna.
Zakladatelko, holt musite sehnat pomoc placenou nebo od rodiny.
Platí si aspoň nemocenskou, že by zkusil ukecat doktora aby mu ji vystavil?