Zdravotnický asistent, zdravotní sestra
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jajinka23 píše:
@Laaja A zdravotnické lyceum jaky je rozdil??
Slyším to poprvé, našla jse nějaké stránky a tam píší, že to je obor, který tě připraví na další studium a neopravňuje tě k výkonu zdr. povolání. Takže ti to bude na houby. S tvojí předchozí školou bych volila VOŠku, je tam dost praktických předmětů i praxe, takže pak nebudeš mít problémy v práci a není to tak náročné jako VŠ, kde už předpokládají nějaké znalosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laaja Z čeho se dělaji přijimačky nevíte?? Mám tetu zdravotní sestru ale ještě jsem se sní o tom nebavila a ve studiu by mi určitě pomohla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máš maturitu tak není co řešit jdi na VOŠ…je to lepší při hledání zaměsníní a pro praxi i lepší než VŠ…mám za sebou jak VOŠ tak Mgr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 píše:
A co by jsi mi doporučila???
jestli asistenta nebo lyceum? tak to už radši toho asistenta, tam se aspoň naučíš i něco z praxe a v dalším studiu se ti to bude hodit
a tu cukrářku máš teda zakončenou jak, maturitou nebo výučním listem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 určitě tam byli písemné příjímačky, a pak pohovor. Jenže už je to šíleně dávno, co jsem je dělala. Vím, že zase tak těžké to nebylo
Jinak mám za sebou také VOŠ a VŠ a ta voška mě pro práci připravila mnohem víc. Koukala jsem, že v Ostravě Voška je, tak za pokus nic nedáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela23 vyučnám listem no chtěla jsem se zeptat jak bych to měla asi s praxi na tom dálkovém studiu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 píše:
@Michaela23 vyučnám listem no chtěla jsem se zeptat jak bych to měla asi s praxi na tom dálkovém studiu?
no tak si musíš první dodělat maturitu a pak můžeš jít na VOŠ nebo VŠ. S praxí na VOŠ neporadím, vím že tam holky chodily i s učitelkou každé pondělí od 6 do 14h od října nějak do prosince a to byly prvačky, ale jak to mají pak v těch dalších ročnících to už nevím.
My na VŠ si praxi domlouváme sami a chodíme si jak potřebujeme, musíme za semestr splnit 160h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 Jestli jsi jen vyučená, tak musíš na VOŠ a VŠ mít maturitu. To by Ti pak zbýval jen ten zdr. asistent.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo si dodělej maturitu v tom tvém oboru, tam většinou trvá nějaká ta nádstavba rok nebo max. 2, budeš mít maturitu a můžeš jít na vOŠ nebo VŠ. Tak to stihneš všechno za 5let, jít na asistenta tak studuješ 5let+3roky VŠ, takže o 3r víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 píše:
@Michaela23 MYslíš že se ta praxe dá dělat i v noci???
Na vošce první dva roky určitě ne. A praxi ti tam určuje škola, kdy a kam půjdete. Na vysoké si to určuješ sama, ale když nemáš maturitu, tak to je problém. Na obě školy ji chtějí. Co takhle si napřed dodělat maturitu, šlo by to nějak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 Zdravotnické lyceum mám vystudované a je to úplně k ničemu, pokud se dál nechystáš dál na VŠ třeba na medicínu, farmacii atd. Studium bylo hodně zaměřené na chemii, biologii, fyziku i jazyky, ale praxe žádná.
Já jsem ve studiu zdravotnictví dál nepokračovala a nemám tedy žádné oprávnění ve zdravotnictví pracovat, protože umím jen teorii ![]()
Takže, jestli seš vyučená a chceš do zdravotnictví, tak běž na toho asistenta. Ale moc hezká práce to není. Mám pocit, že spousta lidí si pod pojmem sestřička představí sestřičku v ordinaci u praktického lékaře, která ti změří tlak a občas odebere krev. Ale takovou práci má jen málokdo.. spíš si to představ tak, že to co děláš u miminka, děláš u dospělých a to není pro každého..
Ale pokud tohle víš, tak směle do toho, nemyslím, že by studium bylo nějak moc náročné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 píše:
@Michaela23 MYslíš že se ta praxe dá dělat i v noci???
na VOŠce nevím, tam to myslím měli pevně dané, aspoň ten prvák určitě, protože to s nima chodila i učitelka. další ročníky už holky chodily samy, takže tam záleželo na domluvě.
Já si domlouvám praxi sama, takže chodím buď na ranní nebo na noční, ale na naučení je rozhodně lepší ta ranní, tam máš mnohem víc výkonů (odběry, infuze, injekce, příjmy, propuštění…) v noci přeci jen většina pacientů spí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit