Zdravotnický asistent, zdravotní sestra

103
18.11.12 09:47

zdravotnický asistent , zdravotní sestra

Je tady někdo kdo studuje dalkově??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3234
18.11.12 10:07

Na zdravotní sestru musíš mít VOŠ nebo VŠ, od r. 2014 pak už jen VŠ, ale nevím jestli je to už schválené.
Na asistenta ti stačí 5let SŠ, ale uplatnění nic moc, nemocnice je většinou nechtějí moc přijímat, radši vezmou rovnou všeobecnou sestru. Ale jak kde, třeba ve Vítkovicích na interně byla většina holek jen asistent (ale je fakt, že všechny si při práci dálkově dodělávaly VOŠ)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
18.11.12 10:13

@Michaela23 Mám moc velkou chut se učit a dam do toho vše v ponděli se pujdu kouknout na školu a poptám se na své možnosti ale věřím žeto zvladnu pri zamestnání toho zdravotního asistenta bych se klidně učila na vyšku ale vím že řict je to lehke ale činy těžší budu se snažit dát do toho vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.11.12 10:16

Jako vystudovat toho zdravotnického asistenta si myslím že zvládneš v pohodě, navíc pokud jsi na mateřské. Pokud máš hodné dítko a pomoc rodiny, tak by to neměla být žádná hrůza. ;)
S tou VŠ to bude asi trošku náročnější, sama studuju VŠ „dálkově“, ale na porodní asistentku, a vím, že při práci na plný úvazek bych to nezvládla. Teda učení jo, ale ne to množství praxe co tam máme, a to ještě máme o tisíc hodin praxe méně než mají všeobecné sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
18.11.12 10:18

@Michaela23 A co jsi studovala před VŠ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
18.11.12 10:20

Mám vystudovaný obor zdravotnický asistent (klasika 4 roky na SŠ) a už bych na tento obor nikdy nešla. Je hodně těžké najít si zaměstnání, zaměstanjí tě max. jako ošetřovatelku, ale to už je nižší platová třída, náročnější práce a nepomůže ti to ke získání registrace (navíc k ošetřovatelce by ti stačil jen rekvalifikační kurz) Teď studuji porodní asistentku, což je úplně o něčem jiném. Takže pokud můžu poradit, zkus rovnou VŠ, nebo VOŠ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.11.12 10:20

AHoj,
pokud už chceš studovat, tak bych tu energii věnovala rovnou studiu VOŠ nebo VŠ, ať to k něčemu je. Zdravotnický asistent je jen lepší ošetřovatel a studuješ na to x let. Ošetřovateli stačí ten kurz, takže si to dobře rozmysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.11.12 10:21

@jajinka23 gympl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
18.11.12 10:22

@eržule Nemužu studovat hned VŠ jelikož jsem se učila uplně jiný obor :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
18.11.12 10:24

@jajinka23 A co jsi dělala za obor? My máme ve třídě dvě kosmetičky a jednu kadeřnici :) Jde jen o to udělat přijímačky :palec: A asi teda musíš mít maturitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
18.11.12 10:24

@Laaja A zdravotnické lyceum jaky je rozdil??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.11.12 10:26

@jajinka23 a jsi jen vyučená nebo máš maturitu? u VŠ je jedno jakou jsi studovala SŠ, potřebuješ maturitu a nikdo nesleduje z jakého byla oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
18.11.12 10:26

Cukrářka jde o to že jsem šla na cukrářku kvuli mamky baví mě pect ale jen doma nedokážu si představit že bych tohle dělala cely život a taky jde o to že zrovna nejlépe placene to zrovna není :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.11.12 10:28
@jajinka23 píše:
@Laaja A zdravotnické lyceum jaky je rozdil??

lyceum je víc zaměřené na teorii, nemají tam žádnou praxi. je to jen příprava na studium VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.11.12 10:30

@eržule studuješ prezenčně nebo kombinovaně? ve kterém jsi ročníku? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat