Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čau holky,
no jak to tak pročítám, asi se na to vyprdnu!!!!! ![]()
Já nevím, mám pořád zafixovaný, že se musí všechno vyžehlit (kámoška mě zblbla i na ručníky, že prý jsou pak měkčí) a dneska mi spadla žehlička na zem (když jsem letěla k telefonu), propíchla plovoucí podlahu a to ještě nevím, jestli vůbec ta žehlička pojede.....................
No, takže začnu taky věci uhlazovat rukou - ono se malé v 8 měsících asi nic moc nestane...........ale nemůžu si pomoct, podle mě je to poznat i třeba na tepláčkách. Pravda je, že ti prcci je mají většinou na jeden dva dny.
Jo a s¨těmi bakteriemi - někde jsem to jen četla - neříkám, že na to mám patent, ale prostě jsem to raději žehlila i z rubu v těch prvních třech měsících...........a hotovo. (Stefinko - asi na sebe narážíme často, že?)
A je samozřejmé, že děti se s bakteriemi musí setkat - zrovna předevčírem byla skvělá reportáž na Primě. Děti nemají vyrůstat v přehnané čistotě - pak se jejich tělo neumí vypořádat s jinak obyčejnými nemocemi.
Tak zatím, žehlení i nežehlení zdar, hlavně ať je pohoda
Veronika (no a tomu pidižvíkovi, co se narodí, to žehlit budu stejně
, znám se)
Ahoj Veroniko,
asi narážíme
, hlavně že se neurážíme
, teda aspoň se nepamatuju
, že bychom se někdy. Těm starším dětem jsem žehlila jak vzteklá a trpěla jsem mindrákem z jedné paní, která žehlila košile dokonale a z obou stran a byla mi dávána za vzor
.
Taky budu mimču asi často žehlit, mimo plínek. Na rozdíl od velkých věcí ty pidivěcičky miluju žehlit. Mazlím se s nima. Ale když je spěch, tak jak sundám ze šňůry, srovnám. I tak mám tu pořád nějakou hromadu za zády. Je to věčný boj.
Byla vychovávaná i v tom, že určité prádlo se musí vyvářet a teď se dočítám, že 60 stačí … tak za pochodu měním svoje zvyky.
Hezký večer, Stefinka co se učí nežehlit a ono to jde.
Ahojky,
vyloženě jste mě potěšily. Tak začínám skládat a raději vyrazíme ven za sluníčkem ![]()
Janka
TAk jsem tady asi jedinný tvor, který žehlení miluje!!! Takže žehlíme skoro všechno! Ale pokud má malá něco z nekrčivého materiálu, tak to taky nežehlím, jen to poskládám a to má čtyři měsíce a s ekzémy problémy nemáme! Ale máchám pro jistotu taky dvakrát!
Ahooj…tak teda jsem také jedna z mála,kterou žehlení baví.Zatim teda žehlím jen sobě a mladému.Kromě ponožek žehlím všechno ty zas nesnáším dávat k sobě.Ted jsem žehlila první várku mimivěciček a brzo začnu žehlit pravidelně a vcelku se na to těšim.Holt jsem asi divná přijde mi to normální žehlit i spodní prádlo ač prý by se to nemělo,že je pak člověk choulostivější,ale mne nikdo o opaku spodní prádlo nežehlit nepřesvědčí .Nikkol 37.tt
Mambo a Nikol!
Kde holky bydlíte? Já bych se vám ráda postarala o pravidelné dávky potěšení, když vás to žehlení tak baví
a já ho tak nesnáším ![]()
Musím říct, že vám závidím, žeje pro vás žehlení radost - to mě se vážně nestane.
Hezký večer
Jana
Ahoj,
žehlení tedy nemám ráda, ale zase prostě neumím trika, tepláky, noční košile, povlečení apod. jen složit. Prostě vidím, že to není vyžehlené a vadí mi to, takže holt žehlím vše. Ale rozhodně nemohu říci, že tím obírám malou o čas.. Žehlím totiž večer, u naplánované televize (jinak se po večerech učím) a jelikož u toho sedím, tak z toho ani nebolí záda. Nuda to ale je.. Takže plánuji, až doslouží nynější pračka, pořídit pračku se sušičkou, aby mi nějaké to žehlení ubylo (nejlépe všechno) ![]()
E.
Ahoj holky,
teda já si připadám jak úchyl.
Žehlení není sice moje nejoblíbenější činnost, ale žehlím téměř vše. Výjimkou je spodní prádlo, trika na doma a některá pyžama. Jo a taky záclony nežehlím.
Ale věci pro Lucinku žehlím, aby nevypadala jak předžvýkaná od kravičky. Nicméně jsem to ani po narození neprožívala ze všech stran, ale jen tak, aby to bylo pěkné. Navíc ty její minioblečky žehlím opravdu ráda a zas tolik času mi to nezabere. Když byla mimi, tak se na to ráda z postýlky koukala, ta dýmající žehlička byla velmi zábavná.
A teď, když už hrozí, že by na ní žehlička spadla, žehlím, když spí. U televize to utíká rychle a je to lepší než sedět v křesle s pytlíkem chipsů.
A takové ložní prádlo si bez vyžehlení neumím představit. Lepší je vymandlovat, ale kdo se s tím má tahat, že?
Jedině to krepové bych snesla bez.
Řadím se k matkám „nežehličkám“ ![]()
Žehličku jsem vlastně ani nevlastnila do prckovo roku, kdy nám jeden příbuzný starou žehličku daroval…na zažehlení závěsů a od té doby jsem jí opět nepoužila.
Pravda ale je, že máme sušičku, takže spousta prádla se prostě žehlit nemusí, vypadá dobře i tak.
Mě osobně připadá žehlení jako ztráta času a raději ho strávím s prckem ![]()
Tak já tedy také nežehlím
Stačí nepřeplňovat pračku, neždímat na víc než 800 otáček a hezky pověsit. Pokud prádlo nepřeschne, stačí hezky uhladit a je to
Žehlení je pro mě ztráta času a energie. Nemyslím si, že by to z hlediska ničení bakterií bylo nějak účinné
Ahojky,
já teda želhlení taky bytostně nesnáším.
Než se malá narodila,žehlila jsem až když manžel neměl opravdu co na sebe.
Pak jsem se ale naučila, na dobrou radu kolegy v práci , trička, mikiny a svetry dávat na šnůru na ramínku. To je teda fakt bezva věc
No a od té doby žehlím jenom ty šílené košile
, a urputně sháním malá ramínečka, abych i pro malou mohla věšet na ně a přestat žehlit i pro ni. No, i když je pravda že to taky jen přelíznu ![]()
Zdar nežehlení ![]()
Anera a Kačka
Holky, naše kožařka mi dala jednu radu jak „ušetřit čas i peníze“ a to nežehlit. Škodlivé bakterie (které to jsou?) v prádle se žehlení spálí jenom na pár hodin a pak tam ty mrchy nalezou zase (jak je to teda s týdny přichystanými oblečky pro ještě nenarozená mimi?). Prý by se muselo oblečení žehlit těsně před obléknutím. Nejhorší jsou prý špatně vymáchané věci od chemikálií, které alergizují, takže je prý lepší 2× máchat a třeba i v octové vodě, která by měla prací prášek neutralizovat.
Nežehlím, máchám 2× - poslední máchání v octové vodě a jsme bez jakýchkoliv problémů a máme na sebe spoustu času. O sušičku si budu psát ježíškovi
Ahojda,
chtěla bych se zeptat jak praktikovat tu octovou vodu ![]()
Normálně do přihrádky na aviváž nalijete čistý ocet, nebo už zředěný s vodou?
Nebo se to dělá jinak?
Díky za radu ![]()
Ahoj já jsem žehlila do 3-4měsíců, pak jsme byly na táboře a nebyl na takové věci čas a nic se nestalo tak od té doby nežehlím. Já nežehlím moc ani pro nás. Jen to co si o žehličku nutně říká. Prádlo se snažím dobře pověsit a pak rovnou skládám a dávám do skříně.
Někde jsem nedávno četla že u holčiček je důležité žehlit kalhotky a to hlavně v rozkroku kvůli různým bakteriím a podobným breberkám které se praním nezničí. Takže až nebudou plínky budu asi žehlit kalhotky ![]()
Maky
Ahojky holčiny,
tak určitě budu žehlit při šestinedělí a pak už ne- jen vysloveně zmačkané věci, proč zbytečně dítě zchoulostivět a jak už tady někdo psal mnohem horší je pořádně prádlo nevymáchat(v pračce) to pak způsobí na kůži mimísků vyrážku a to už nespravíme ani kdybychom každý kousek žehlily hodinu:-(
Vůbec se tím nijako netrapte-však ona si kůžička mimíska řekne sama:-))
Papa H+L 23tt