Žehlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16939
14.11.12 21:04

Já třeba nežehlím nic, ani košile. Mám parní pračku LG a když k páře zapnu funkci žehlení, tak je to prádlo hezky nadýchané a žehlit se nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
14.11.12 21:45

Ahoj, u syna, který byl prvorozený, jsem vše žehlila do půl roku věku určitě, u dcery to už bylo jiné, nebylo tolik času, žehlila jsem určitě vše v šestinedělí, pak pouze pleny na široké balení a nejnutnější věci, jinak ne. Ani jedno dítě nemělo citlivou kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
8.9.13 21:14

Holky, potřebuji radu…přítel je manager, takže spoooousta košilí. Nejhorší je, že já to prostě neumí! Bud tam mám puky, nebo rýhy…jak to děláte vy? žehlím košili jak dlouho a stejně je vysledek na nic…jak s teda košile správně žehlí? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.9.13 21:18

Přítel a manager? Ať si je odnese vyžehlit do prádelny. Do svatby se žehličky nedotkni a potom už taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
8.9.13 21:19
:palec:
@Knihomyš píše:
Přítel a manager? Ať si je odnese vyžehlit do prádelny. Do svatby se žehličky nedotkni a potom už taky ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
8.9.13 21:28
@Knihomyš píše:
Přítel a manager? Ať si je odnese vyžehlit do prádelny. Do svatby se žehličky nedotkni a potom už taky ne.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
8.9.13 22:14

To jste jí teda poradily :) :)..Já mám taky přítele který musí nosit v práci oblek (teda košili bez saka), takže žehlení mě nemine. Bohužel není to manažer na takové úrovni, že bychom měli na to to dát prát a žehlit. Když jsem žehlila poprvé jeho košili, bylo to zároveň moje první žehlení! Předtím jsem, fakt nekecám, nic nežehlila, žehlila mi mamka, kterou to baví (jiné domácí práce jsem vykonávala :) )
Takže to byla naprostá katastrofa, prostě jsem si řekla, že tohle se v životě nemůžu naučit a žehličku jsem vzteky málem rozmlátila.
A teď? Mohla bych se tím živit! Dokonce mě to docela baví (nebo minimálně mě to nevadí). Chce to cvik a pak se naučíš. Pár košilí ještě bude hrozných a pak na to přijdeš. Já se to naučila sama, nikdo mě to naučil, ale možná budou nějaké videa na youtube, zkus mrknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
8.9.13 22:28
@Anonymní píše:
Holky, potřebuji radu…přítel je manager, takže spoooousta košilí. Nejhorší je, že já to prostě neumí! Bud tam mám puky, nebo rýhy…jak to děláte vy? žehlím košili jak dlouho a stejně je vysledek na nic…jak s teda košile správně žehlí? Díky

Proč anonym??? :nevim: :nevim: :nevim:

O žehlení košil si troufám říct, že něco vím :zed: :zed: :zed: :roll:

Ale k tématu, předpokládám, že máš prkno, takže: vyžehlím límeček a pak jedu kolem dokola… jsem pravák, takže rozepnutá košile, límec doleva, dolní kraj doprava a z pravé strany košile jedu, začínám u pravého předního dílu, záda, levý přední díl, nakonec rukávy. Nikde žádné záhyby sklady, čistá práce :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
8.9.13 22:42

@Kočislava

To je dost dobrý popis, taky jsem se ho takhle sama naučila, mamka žehlila úplně jinak, nechápala jsem to, že to nemá „přežvejknutý“ ;)

• Citovat
  • Upravit
4623
30.9.16 10:02

Moc nežehlím, vždycky jen miminku a to nejnutnější, košile partner nenosí.. ale teď jsem potřebovala vyžehlit spoustu ubrusů tak, aby na slavnosti byly všechny krásně rovné, čisté a bez jediného záhybu… A já to prostě nedokážu?! 8o

žehlím normální bavlněné ubrusy, bílé…stejné složení jako má prostěradlo…

a i po důkladném žehlení, přejíždění a napařování jsou po vyžehlení na ubruse patrné rýhy po zmuchlání:/

mám to žehlit na dvakrát, nebo co s tím mám udělat? Nebo se toto považuje za vyžehlené? To se mi nezdá…v restauracích mají vše vždy čistě rovné jako sníh…bez jediného záhybu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
30.9.16 10:06

@Niemeyer mám stejnou zkušenost jako ty, jen teda s košilemi. Musím to hodně napařovat a i tak to není nikdy dokonale vyžehleno :zed: Ubrusy v restauracích jsou z prádelny, tam na to mají tuším mandl, nebo jak se to jmenuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
30.9.16 10:14

@Niemeyer Tyhle věci se musí po vyprání především dobře pověsit, protože pak už to nedožehlíš. A žehlit ještě trochu vlhké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
30.9.16 10:15

Já teda nežehlím vůbec, teď teda mám sušičku, ale když jsem jí neměla, tak jsem prádlo před věšením vždy ručně napínala, abych jej nevěšela zmuchlané a pokud šlo o takové věci jako ubrusy na oslavu/košile, tak jsem je žehlila mírně vlhké, pak jsem je přehodila přes sušák a až později složila. Nikdy jsem neměla problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
30.9.16 10:21

@Niemeyer zkus to vyprat s octem, hned z pračky pověsit a pak vyžehlit ještě částečně vlhké. Osvědčilo se mi použít trohu škrobu ve spreji (denk mit z DM, stál asi 40 něco korun)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.9.16 10:22

Jedine zehlit vlhke, staci to i pres vlhky rucnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný