Žehlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
18.5.05 14:41

žehlení

Ahojky maminy, kdyz vás tak poslouchám tak mám pocit, že jsem z jiné planety. Já žehlení vyloženě miluji. Denně nad ním strávím téměř tři hodiny. Žehlím jak z rubilícu. Občas když se nudím tak přežehlím již vyžehlené. Právě jsem si koupila poslední model žehličky a tak jsem na výsost spokojená.Oblečení peru jednou denně abych měla co žehlit.Tričko mám na sobě,tak maximálně jeden den a pak jde hned do pračky, tak to praktikuji s celou rodinou. Mám větší problém, nemůžu se dokopat vykoupat vlastní dítě. Koupu ho tak jednou týdně a to si ještě musím vzpomenout nebo mě musí už upozornit můj skvěle nažehlený manžel.Je mi trapně ale nemužu si pomoct.Děsím se až příijdou vedra a syn bude neustále spocený.

• Citovat
  • Upravit
595
18.5.05 15:26

Hahaha dobrej vtip. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nebo snad ne? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
18.5.05 16:53

jajajj, teda klobouk dolů chtělo by to kontakt, já bych ti někdy poslala hromádku na vyžehlení, ty bys měla radost, že můžeš žehlit a mi by si velice pomohla :D ,Ale teď vážně, taky patřím mezi ty co žehlení moc nemusí, ale jsem přinucena okolnostmi, jelikož muž má 1-2 košile na den, tak žehlit musím. Co nežehlím je spodní prádlo a ponožky. Ručníky jak psaly holky jsou ze sušičky vyžehlené a na mimiška taky nežehlím, protože stále blinkáme, tak máme spotřebu min 3 triča za den. takže bych neustále jen žehlila. Pro malou prádlo udržuji tak, že 2× máchám a pak co se dá suším v sušičce. Je to hebounké a celkem nepomačkané, takže hned poskádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.5.05 17:47

Tak já jsem asi taky divná. Já jediná z rodiny žehlím a to i mamce a sestře. V Anglii jsem si žehlením vydělávala a docela to vynášelo. Pro našeho draka(4m) nežehlím vůbec nic a to od narození. Kůžičku má v poho.,Jediný co žehlím, jsou plenky. Kdyby byl zájem, tak žehlím za prašulky i u nás. :D

Večer u televize tím přece neztratím čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
18.5.05 21:11

Teď tady čtu, že na praní stačí 60 stupňů. Já peru pleny, ručníky, utěrky a kapesníky na 95. Je to tedy zbytečné? Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.05 22:08

Čau Marti, mě nějaká doktorka říkala, že na 60 stupňů se zneškodní i živočišné bakterie - vysvětlovala mi to u ložního prádla, takže by to TEORETICKY mělo stačit :D. Ale pliny se mi na tolik nevyperou úplně a to některé fleky musím vyprat na dvakrát....... :?
Veronika

• Citovat
  • Upravit
65
16.1.06 21:29

Zdravím všechny želící i nežehlící:-)
No jak tak čtu tak si připadá jako blázen a asi jím jsem,protože malý bude mít 11m a já pořád žehlím jeho prádlo všechno,vlastně i naše a nedovedu si představit že bych to nedělala,ikdyž přítel na to z domu nebyl zvyklý.tak nevím jestli jsem normální...............??????????,
Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.06 13:02

Dobrá diskuze.
Tak já jsem žehlení nesnášela do doby, než jsem se odstěhovala od mamky. Ve své domácnosti žehlím, ale kdy chci, jak chci a co chci a skládám taky svým způsobem a ne nadiktovaným od mamky. Nikdy jsem nic nežehlila z rubové strany snad kromě starších triček s nažehlenými obrázky, ale to jenom proto, abych je nezničila po líci. Nežehlím ručníky, utěrky, povlečení, spodní prádlo, ponožky. Žehlím vždycky večer u televize a to hned ten den, kdy mi to doschne, výjimečně později, když třeba nejsme doma. Sušičku nemáme, myslím, že je důležité dobře prádlo pověsit, protože si tím spoustu práce ušetříme, stačí to pak jenom tou žehličkou „líznout“. Teda až na ty košile, manža má každý den čisté tričko + čistou košili.

Většinou peru na 40 nebo 60 stupňů, čas od času vyperu na 90 (co můžu). Celkem by mě zajímalo, kolik praček máte za týden - já mám asi +- 4 plné, jak kdy. Nikdy jsme nebyli moc blinkací, ale těch malých věciček do vel. 68 jsem měla dost málo, takže jsem musela prát 2× týdně dětské věci. Za týden mám 1 - 2 pračky tmavého, 1 světlého, ručníky+utěrky nebo povlečení (každé tak 1× za 14 dnů), 1 pračku dětského - jenom tak orintačně. Uvidím, kolik toho bude, až začneme chodit ven po svých a na písek a přes kaluže a do bláta .......

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
14.11.12 18:51

:mavam: díky za tuto diskuzi, kterou ráda obnovuji :D žehlení nesnáším, a to proto, že přítel chodí do práce v košili, pokud jde na méně oficiální jednání, tak má stejně taky košili, ale sportovnějšího rázu :zed: takže jsem žehlila a žehlila i bez miminka, ted´se přidaly i věci pro dcerku :nevim:
peru ob den, někdy i dvě pračky - jedna je plná plen na 95°C (někdy to flákám na 60°C :oops:, ale zůstávají tam fleky :poblion: :oops: ) a druhá na 60°C s oblečením
pleny žehlím a budu žehlit vždy, plus žehlím i většinu oblečení
po šestinedělí (a po přečtení této diskzuze :dance: ) zůstanu jen u žehlení plen a oblečků určených pro návštěvy u babiček (zejména u té jedné s kritickým okem :poblion: :cert: )
myslím, že pokud bude chyba v nepřežehleném prádle, poznám to podle nějaké vyrážky a kdyžtak pak zase hned najedu na „žehlící“ režim, ale myslím, že problém nebude, malá snad není z jiné planety, že by nesnesla režim, jaký mají i ostatní děti :think:
spíš tedy řeším, jak nežehlit všechny ty pracovní košile a kalhoty :zed: a nepohnojit si vztah :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
14.11.12 19:09

Tak já docela ráda žehlím…většinou si u toho i sama se sebou pokecám :lol: a pořeším si tak spoustu věcí(ale jen když jsem teda sama doma) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
14.11.12 19:16

Já jsem žehlila asi jen měsíc a pak jsem se na to vykašlala. Bodýčka se stejně natáhnou a vyžehlí až na těle. :) A pleny jsem taky nežehlila :oops: Pro mě to byla ztráta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.12 20:10

Téda.. jako já žehlím ráda, pro mne je to relax.. pustím si film - říkám jim žehlicí a jedu.. přemýšlela jsem, že budu žehlit na zakázku, ale bojim se, že bych si nevydělala tolik, že není zájem… :think: jinak pokud chlap má takové oblečení, moc s tím nenaděláš. Zatnout zuby, nebo najít v okolí šílence, co to udělá za Tebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 20:32
@IvčaIva píše: :mavam: díky za tuto diskuzi, kterou ráda obnovuji :D žehlení nesnáším, a to proto, že přítel chodí do práce v košili, pokud jde na méně oficiální jednání, tak má stejně taky košili, ale sportovnějšího rázu :zed: takže jsem žehlila a žehlila i bez miminka, ted´se přidaly i věci pro dcerku :nevim:
peru ob den, někdy i dvě pračky - jedna je plná plen na 95°C (někdy to flákám na 60°C :oops:, ale zůstávají tam fleky :poblion: :oops: ) a druhá na 60°C s oblečením
pleny žehlím a budu žehlit vždy, plus žehlím i většinu oblečení
po šestinedělí (a po přečtení této diskzuze :dance: ) zůstanu jen u žehlení plen a oblečků určených pro návštěvy u babiček (zejména u té jedné s kritickým okem :poblion: :cert: )
myslím, že pokud bude chyba v nepřežehleném prádle, poznám to podle nějaké vyrážky a kdyžtak pak zase hned najedu na „žehlící“ režim, ale myslím, že problém nebude, malá snad není z jiné planety, že by nesnesla režim, jaký mají i ostatní děti :think:
spíš tedy řeším, jak nežehlit všechny ty pracovní košile a kalhoty :zed: a nepohnojit si vztah :P

Jediná rada, která mě napadá je, nech si to někde žehlit. Pokud nosí denně košile, tak má snad i práci s nadprůměrným příjmem (nemyslím to pro nikoho urážlivě, ale je třeba obchodní zástupce, manažer, bankovní úředník atd.). A tak byste si mohli dovolit buď někoho, kdo vyžehlí u vás doma nebo to někam vozit. Těchto služeb se nabízí hodně.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
10726
14.11.12 20:33

Žehlím minimálně, co je potřeba, tj. skoro nic. Pánské košile nenosíme a mačkavé si nekupujeme.

Prckovi jsem žehlila i pleny asi do 4 měs. Odhadem, úplně jistá si nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
14.11.12 20:38

My jsme pro pritele objevili kosile od killtecu, v lete se v nich nepoti a jako bonus se nemuchlaji, takze je ani neni treba zehlit. Nejsou teda do saka, ale jako neformalni jsou super.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný