Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já třeba nežehlím nic, ani košile. Mám parní pračku LG a když k páře zapnu funkci žehlení, tak je to prádlo hezky nadýchané a žehlit se nemusí.
Ahoj, u syna, který byl prvorozený, jsem vše žehlila do půl roku věku určitě, u dcery to už bylo jiné, nebylo tolik času, žehlila jsem určitě vše v šestinedělí, pak pouze pleny na široké balení a nejnutnější věci, jinak ne. Ani jedno dítě nemělo citlivou kůži.
Holky, potřebuji radu…přítel je manager, takže spoooousta košilí. Nejhorší je, že já to prostě neumí! Bud tam mám puky, nebo rýhy…jak to děláte vy? žehlím košili jak dlouho a stejně je vysledek na nic…jak s teda košile správně žehlí? Díky
Přítel a manager? Ať si je odnese vyžehlit do prádelny. Do svatby se žehličky nedotkni a potom už taky ne.
@Knihomyš píše:
Přítel a manager? Ať si je odnese vyžehlit do prádelny. Do svatby se žehličky nedotkni a potom už taky ne.
@Knihomyš píše:
To jste jí teda poradily
..Já mám taky přítele který musí nosit v práci oblek (teda košili bez saka), takže žehlení mě nemine. Bohužel není to manažer na takové úrovni, že bychom měli na to to dát prát a žehlit. Když jsem žehlila poprvé jeho košili, bylo to zároveň moje první žehlení! Předtím jsem, fakt nekecám, nic nežehlila, žehlila mi mamka, kterou to baví (jiné domácí práce jsem vykonávala
)
Takže to byla naprostá katastrofa, prostě jsem si řekla, že tohle se v životě nemůžu naučit a žehličku jsem vzteky málem rozmlátila.
A teď? Mohla bych se tím živit! Dokonce mě to docela baví (nebo minimálně mě to nevadí). Chce to cvik a pak se naučíš. Pár košilí ještě bude hrozných a pak na to přijdeš. Já se to naučila sama, nikdo mě to naučil, ale možná budou nějaké videa na youtube, zkus mrknout.
@Anonymní píše:
Holky, potřebuji radu…přítel je manager, takže spoooousta košilí. Nejhorší je, že já to prostě neumí! Bud tam mám puky, nebo rýhy…jak to děláte vy? žehlím košili jak dlouho a stejně je vysledek na nic…jak s teda košile správně žehlí? Díky
Proč anonym???
![]()
O žehlení košil si troufám říct, že něco vím
![]()
Ale k tématu, předpokládám, že máš prkno, takže: vyžehlím límeček a pak jedu kolem dokola… jsem pravák, takže rozepnutá košile, límec doleva, dolní kraj doprava a z pravé strany košile jedu, začínám u pravého předního dílu, záda, levý přední díl, nakonec rukávy. Nikde žádné záhyby sklady, čistá práce
![]()
To je dost dobrý popis, taky jsem se ho takhle sama naučila, mamka žehlila úplně jinak, nechápala jsem to, že to nemá „přežvejknutý“ ![]()
Moc nežehlím, vždycky jen miminku a to nejnutnější, košile partner nenosí.. ale teď jsem potřebovala vyžehlit spoustu ubrusů tak, aby na slavnosti byly všechny krásně rovné, čisté a bez jediného záhybu… A já to prostě nedokážu?! ![]()
žehlím normální bavlněné ubrusy, bílé…stejné složení jako má prostěradlo…
a i po důkladném žehlení, přejíždění a napařování jsou po vyžehlení na ubruse patrné rýhy po zmuchlání:/
mám to žehlit na dvakrát, nebo co s tím mám udělat? Nebo se toto považuje za vyžehlené? To se mi nezdá…v restauracích mají vše vždy čistě rovné jako sníh…bez jediného záhybu…
@Niemeyer mám stejnou zkušenost jako ty, jen teda s košilemi. Musím to hodně napařovat a i tak to není nikdy dokonale vyžehleno
Ubrusy v restauracích jsou z prádelny, tam na to mají tuším mandl, nebo jak se to jmenuje ![]()
@Niemeyer Tyhle věci se musí po vyprání především dobře pověsit, protože pak už to nedožehlíš. A žehlit ještě trochu vlhké.
Já teda nežehlím vůbec, teď teda mám sušičku, ale když jsem jí neměla, tak jsem prádlo před věšením vždy ručně napínala, abych jej nevěšela zmuchlané a pokud šlo o takové věci jako ubrusy na oslavu/košile, tak jsem je žehlila mírně vlhké, pak jsem je přehodila přes sušák a až později složila. Nikdy jsem neměla problém ![]()
@Niemeyer zkus to vyprat s octem, hned z pračky pověsit a pak vyžehlit ještě částečně vlhké. Osvědčilo se mi použít trohu škrobu ve spreji (denk mit z DM, stál asi 40 něco korun)