Žehlící deka vs žehlící prkno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
28.11.13 14:00

Žehlící deka vs. žehlící prkno

Ahoj… zajímá mě váš názor na " žehlící prkno vs. žehlící deka". Máte někdo žehlící deku.. jaké má přednosti, vyměnily byste jej za žehl. prkno? Koupila jsem si totiž žehl. prkno - ale vůbec mi nevyhovovalo, bylo hodně nestabilní a tak zvažuji koupi žehl. deky.. Díky za názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10907
28.11.13 14:06

@Annyyy Dosud jsem o existenci žehlící deky neměla ani tušení. Žehlení kdekoliv jinde než na prkně mi přijde nepohodlné a nepraktické.

Taky jsem dlouho sháněla stabilní žehlicí prkno. Máme toto:

http://zehlici-prkna.heureka.cz/…express-eco/

Koupené v akci za nějakých 500,– Kč. Spíš nežehlím, ale pokud košile, tak jinak než na prkně bych je dokonale vyžehlit nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.11.13 14:14

Nevím, co je spešl deka. Ale u nás doma se vždycky žehlilo na stole s dekou. Doma mám prkno. Na košile, šaty, sukně a kalhoty je lepší prkno. To, co žehlíš jen na placku ( obyč trika, povlečení, dětské hadry…) je lepší ta větší plocha na stole. Ale ten stůl je zas dost nízko, víc se hrbíš. Zas je stavilnější, prostornější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.11.13 14:21

@Annyyy nemám žehlící deku. Žehlím na staré dece, přes kterou mám hozený damaškový povlak na deku. Moje máma tak žehlí celý život, já už 10 let a spokojenost.
A žehlím na zemi v kleče. Na prkně se mi nedaří vyžehlit nic. To používá jenom muž.

• Citovat
  • Upravit
6050
28.11.13 14:25

Ani nevím že je žehlící deka :think: mamka taky žehlila na dece na stole, žehlící prkno bych neměnila za nic, lepší koupit trochu dražší, stabilní s větší žehlící plochou, s pořádnou výškou, přeci jen stát u žehlení dvě hodiny jako to vždy dopadne u mě :oops: to není žádná sranda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.11.13 14:33

Máme deku a přemýšlíme o prknu :-D Deka je super v tom, že nezabere žádný místo, ale pokud nemáš rozumnej stůl na žehlení, je to stejně na prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.13 15:02

Mámu jsem celý život viděla žehlit na stole s obyč. dekou a já od počátku svého samostatného žehlení žehlím na prkně - tom širším. Za mě je to určitě pohodlnější a s lepším výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.11.13 15:23

Prkno na všechno. I na trika, jak tu někdo psal, že je to lepší na dece - i triko navlékám na prkno, jinak neuhlídám, aby spodní strana byla vyrovnaná. Měla bych tam sklady.
Akorát miminkovské nenavlékám, tam si to ohlídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
28.11.13 15:29

Já jsem si kdysi v nějaké akci v Jednotě koupila s obrovský nadšením žehlící deku. A byla jsem dost zklamaná. Děka pořád po stole jezdila, nemohla jsem žehličkou pořádně přitlačit, aniž bych prádlo nehonila po celém stole. Zlatá obyč. deka s prostěradlem. Byl to stejný materiál, ze kterého jsou potahy na žehlících prknech. Teď žehlím na prkně a nedám na něj dopustit, už jen z toho důvodu, že jsem hodně vysoká a u stolu se hrbím. Ale taky jsem mu musela příjít na „chuť“… Takže je to asi o zvyku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
28.11.13 17:14

U nás doma se žehli na dece…má ji mamka a já žehlit víceméně nemůžu bolí mě z toho záda takže až budu konečně bydlet sama jednoznačně prkno :! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
30302
28.11.13 17:21

Mám doma oboje, deku (tlustou s povlakem) na stůl i prkno. Dokud jsem neměla sušičku, tak jsem žehlila pouze na prkně, na stole se mi žehlilo blbě.
Teď se sušičkou si na víc věcí vytáhnu prkno, drobnost jsem schopná vyžehlit na stole. Mamka pro změnu celý život žehlí na stole s dekou a prkno nesnáší, ale má stůl s dobrou výškou a u žehlení sedí a kouká na TV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
28.11.13 17:25

Pojem žehlicí deka slyším poprvé. Žehlím na stole v kuchyni, na obyč dece..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.11.13 19:38

Já jsem celý život byla zvyklá žehlit na prkně, pak jsem se odstěhovala od rodičů, chvíli jsem žehlila na stole na dece a nevyhovovalo mi to, pořídila jsem si prkno :nevim:
nicméně teda prkno byl takový levný šunt, se kterým se zlobím už šestým rokem a momentálně plánuju nákup nového, pořádného prkna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
28.11.13 21:13

Tak já u našich taky žehlila na stole na obyčejné dece, pak jsem si koupila prkno (dřevěná deska), do dneška se s ním rozčiluju, vrže, skřípe, pochoduje no děs :cert: :arrow:
@chaarleene taky plánuju koupi nového, jen teď jakého :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný