Zelená řídká stolice

14
10.1.11 18:15

zelená řídká stolice

Dobrý večer děvčata,
Potřebovala bych radu… Synoveček měl dnes řídkou zelenou stolici.Je mu 2,5 měsíce.Dostával jako príkrm nutrilon imunofortis a včera se mu zkusil dát sunar… Myslíte že by to mohlo být tím??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rozmary
10.1.11 18:32

Myslím že po sunaru by měla být žlutá stolička,neměl zácpu?Když je to dýl ve střevech tak to zoxiduje a zezelená :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1935
10.1.11 18:35

U kojených dětí to znamená, že pijí jen přední mléko a tím pádem mají tzv. hladovou stolici.

U UM je řídká, zelená stolice jednoznačně průjem. Zkusila bych prohodit ta mléka a vypozorovat změnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
30.7.12 17:29

Ahoj,
malé je 9 měsíců a včera to začalo a dneska pokračuje. Kaká skoro vodu a je to zelené. Včera už moc nejedla a dneska skoro vůbec tak je na prstu. Pije normálně.
Myslíte, že to může být k zubům. Naměřial jsem jí 37,5 a chová se normálně, není nějak protivná???
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
30.7.12 18:54

Zelenou průjmovou stolicí se vyznačuje rotavirus. Minimálně bych brnkla doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
30.7.12 19:46

Zelená stolice může být z různých příčin, jednak rotavirus je brčálový, druhak k zubům to může být (můj syn měl), pak také alergie na složku v potravě - nejčastěji kravské mléko, vejce, soja…takže u UM na kravské mléko. pokud to bylo doteď ok, tak tipuju teda buď virózu nebo ty zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
30.7.12 22:13

No fuj… rotavity, je to fakt jak brčál… tak zítra volám. Já to přikládala zoubkům. Tak dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.7.12 10:48
@avm3 píše:
No fuj… rotavity, je to fakt jak brčál… tak zítra volám. Já to přikládala zoubkům. Tak dík.

tak napiš, jak to dopadlo. Jonáš měl teplotu zvýšenou a do toho nejdřív ta stolice tak kysele páchla a pak jednorázově byla brčálová a další den v pohodě. zrovna rostly zuby. a když rostly další tak to bylo znovu, doktorka to uzavřela jako lehká viróza, ale když se to zopáklo tak to už přisuzuju zubům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.7.12 12:25

@Saroya Ahoj, naše doktorka má dovolenou, tak jsme byli u doktora vedle a on je jakože hodně „v pohodě“… ale chválí si ho, tak snad dobrý. Říkal, že by musela kakat třeba 10× denně - což ona nemá a že není dehydrovaná. Doporučil hlavně kojit, nedávat kaše ani jogurt. A uvařit masozeleninovou polévku - s jídlem děsně bojujeme, tak jsem zvědavá, jak to do ní dostanu.
No a že je to asi lehká viroza, ale nic jí nedal. Že můžu laktobacílky. Tak uvidíme. Od ráda kadila jen jedou, sice zase řídké a zelené. Teď spí, tak uvidíme. Jo a v noci spala tak pěkně, jak už dlouho ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.7.12 20:05

@avm3 moje mudr. mi říkala taky, že na rotaviry je jen úprava střevní flory, tzn. kvalitní probiotika. doporučila např. enterol. koupila jsem je a opravdu se to hned zlepšilo, ale je možné že by to bylo stejné i bez nich. tím nic nezkazíš, tak si také probiotika kup. laktobacílky mám doma teď, tam jsem efekt nepostřehla, ten enterol je přímo na průjmové stavy u kojenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.7.12 21:50

Laktobacílky jsem dávala, když byla maličká a myslím, že jí hodně zlepšilo prdíky. Nekupovala jsem nic. JEště jednou měla jen tak trošičku v plíně a celé odpoledne nic. Udivím zítra, ale myslím, že je to dobrý :)
Tak se měj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
1.8.12 18:01

Tak to je prima! doufám, že už je úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.8.12 21:18

Ahoj, tak dneska už to vypadá, jak jindy :) Tak si myslím, že je to za náma. A v poledne překvapila, jak jedla :)
 Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
12.3.13 15:32

Holky, prosim vas, maly ma pul roku a nejake drobne, dost omezil kojeni, hlavne pije dopo, vecer a v noci, obedva zatim zeleninku, veceri kase (ruzne obilne), rano, po obede a po veceri dostava fenyklovy caj, za cely den vypije tak 200 ml. Zda se mi, ze mu ty dve jidla nenahradily jen dve kojeni, ale minimalne ctyri… bezne se kojil co dve hodiny, najednou nema ani po trech hodinach hlad a musim ho tlacit do jidla. Tento mesic pribral jen 300 gramu, oproti minulemu, kdy probral skoro kilo. Ted vazi 8700 gramu. A ted ten problem, poslednich par dnu kaka temer kazdy den, oproti tomu, ze pred sestym mesicem kakal treba jednou za dva az tri dny… A jeho stolice je prvne tuzsi a do zluta, ale ta zadni je uplne ridka az vodova a do zelena… Dneska to by uz fakt extrem. Doktorka uz tam neni a nevim, jestli bych s nim nemela jet na pohotovost, protoze holky vyse psaly, ze to stolice do zelena (ale nevim, jestli husta nebo ridka, muzou byt rotaviry - ale horecku nema). Nebo je to tim, ze se tak malo koji a kratce? Ze pije jen predni mliko a ma hlad? Nebo je to boleni? (ale spi dobre…) Diky za vsechny odpovedi…

• Citovat
  • Upravit
202
12.3.13 17:31

Taky by me zajimal nazor, maly (5,5m) to ma presne takhle jako vy ale nenapadlo by me ze by mel nejaky rotavir. s rotavirem jsme lezeli, ale to kakal tak 3× denne a mel horecky, nechtel moc papat. ted ji normalne tak snad to normalni bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí