Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahojky,
dostala jsem od mamky zelená ječmen a chlorellu, že prý je to malý zázrak
Jsem přirozeně nedůvěřivá, navíc ten ječmen je dost hnusný na pití:) Máte někdo osobní zkušenost? Jak často pijete ječmen / kolik chlorelly berete? A ještě se chci zeptat, může se to dát i dětem (1,5 roku)? Malá mi to upíjí, moc jí to chutná, ale nejsem si jistá, zda je to pro děti vhodné. V letáčku jsem k tomu žádnou info nenašla…
Děti totiž ještě jsou v přirozeném stavu, takže vědí co je dobré hned. Chlorellu ber dle uvážení, děcka to jednu dobu jedly jako bonbóny, ale nepřeháněl bych to. Jinak se poohlédni po trhu, odečti marketingy a další kecy a vyber si to co Ti vyhovuje. Nejlepší je vlastní čerstvá šťáva z mladého ječmene, zatím pro mně jen sen…potřebuješ si to nechat vyrůst ve skleníku a kvalitní odšťavňovač. 
@marketapavelkova to je super, že to dítěu chutná, úplně v pohodě.. moje dětí taky řasu jedí jako bonbony, říkají jim šrekovo bonbony
máme GW, pro děti v naprostém pořádku.
Já jsem jedla chlorellu celé těhotenství a i teď při kojení v ní pokračuju. Myslím, že v malém množství dítěti nemůže uškodit. Zelený ječmen jsem chuťově nezvládla ![]()
Docela mě udivuje že vám ječmen přijde na chuť hnusný. Máte originál GW nebo nějakou levnější variantu? Zkusila jsem rozdíl, je fakt velký.
@marketapavelkova my kupujeme GW a tam je myslim psane, ze to neni vhodne pro deti do 3 let, nicmene nas syn na tom jede od pul roku! Kazde rano si da jecmen a pak pres den podle chuti davame chlorelky, ale musim je pred nim schovavat, jinak on by byl schopny je snist vsechny na posezeni. Ted je treba syn tyden po ockovani, tak dostava chlorelky vic a zatim bez reakce. Horecku srazim zase jecmenem, on si ho pak sam vyzada a da si treba i 4 davky za den, pak poprosi i v noci, ale teplota odezni fakt rychle. Leky jsem mu teplotu jeste nesrazela a to mel i 40! Jinak bere podle potreby tak 1 cajovou lzicku jecmene a 5 chlorelek denne, jsou mu ted 3 roky.
@hanka.br. Ty levnejsi jsou ze susenyhch mletych listku a to je prave ten hnus! GW je susena stava, to delaji i jine znackyv ale je treba hledat a jsou spise na netu a cenove je to srovnatelny s gw. My jsme vyzkouseli jen tak ze zvedavosti a jednou z nouze (jeli jsme pryc a taska zustala doma
) a nic mi nechutnalo jako GW, zanechavalo to takovy ocas na jazyku a mela jsem pocit, ze tam jsou nejake mikrokousicky (pripominalo mi to smectu). Me odradila uz barva prasku a nasledne barva napoje. Jedna pani v bylinkarstvi me chtela osalit a tvrdila mi, ze jecmen virde je susena stava, ale byla ochotna a dala mi ochutnat a podle prasku a napoje jsem uz pred ochutnanim vedela ktera bije a fakt mi to vubec nejelo. GW mi fakt chutna, ale tak 5 let zpatky mi chutnal mnohem vic, oni pak lehce zmenili technologii a predtim mi i vonel po trave a senu, ted uz tak ne.
@michee ono je to tam psané tuším proto, že potravinový dpolňky by se na to neměli ani testovat, nebo tak nějak. ale dětri to můžou bez problému.
@marketapavelkova chlorellu beru každé ráno cca 15 tablet, podle mé doktorky by se ječmen měl popíjet v průběhu dne, takže klidně 3× denně, já to dělala taky jen ráno, ale chtělo se mi z toho pokaždé zvracet, takže jsem bohužel přešla na ječmen v tabletách od jiné značky, lepší než nic, snad
ale možná to zkusím překousnout a vrátím se k popíjení ![]()
@hanka.br. Mám original GW, mám s tou chutí problém, ale zvykám si
Když to rozmíchám v hodně studené vodě, tak to celkem jde.
@michee A nemá váš malý po tom ječmenu průjem? Naší malé to trochu průjem způsobuje… Kolik toho vypije?
@Krrysa Naše malá chce pít jen ten ječmen, chlorellu jsem jí nezkoušela dávat. A od ječmene jí trochu odrazuju, má po něm trochu průjem…A šrekovo bombony je fakt vtipný ![]()
@marketapavelkova průjem nemá, to se právě kompenzuje chlorelkou, když mám pocit, že má průjem, zvyšuju dávky chlorely. Jinak vidím na tom, že to bere jen pozitiva, on není vůbec nemocný. Rýmu má na jeden den a zelený soplík neznáme, kašel to samé, teplotu vyjimečně a když už, tak trvá třeba jen 12 hodin. A jinak pije jen po ránu jednu lahvičku, kam mu dáváme jednu čajovou lžičku.
@michee naší malý je rok a půl, tu chlorellu v tabletách nevím, jak bych do ní dostala
Leda nějak rozdrtit a rozpustit… Ale dík, dobrý tip aspoň pro mě - kombinovat obojí!
@marketapavelkova ja to davala synovi nejdriv do kase na ctvrtinky, ale on tak v roce a ctvrt to zacal chtit cele a hezky si to rozkousal, desne mu to chutna a je to i zdrave na dasne
on s tim kousanim nemel nikdy problem, jen nechapu ze mu to tak smakuje ![]()