Ženské jméno Filipa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37136
12.2.23 19:15

Neznám, ale není to špatné, mám rada taková neobvyklá jména. Akorat bych ji říkala anglickou zkratkou Pippa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8800
12.2.23 19:19

Neznám, ale celkem se mi líbí. Nemam ráda jmeno Filip právě proto, že mi přijde hrozně jemné. Oslovení Fili se mi hodí spíš na holku než kluka. Ale v našich končinách bych to jméno asi nedala. Stejne tak jako jméno Nikola. Mně se to hrozně líbí na kluka, jednoho jsem znala, bylo to skvělý. Ale nemám na to odvahu, pojmenovat tak v ČR syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.2.23 19:21
@Lenka76 píše:
Ja znam z Anglie, psany jinak teda ale zkracene se ji rika Pippa, a to se mi libi.
Nebo treba Daniel tu je jako zenske jmeno.

Aha. Pippa se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.2.23 19:28

Neznám a ani se nedivím, je hrozné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
12.2.23 19:39

Pippa Middleton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18232
12.2.23 19:56
@Midaku píše:
Neznám, ale celkem se mi líbí. Nemam ráda jmeno Filip právě proto, že mi přijde hrozně jemné. Oslovení Fili se mi hodí spíš na holku než kluka. Ale v našich končinách bych to jméno asi nedala. Stejne tak jako jméno Nikola. Mně se to hrozně líbí na kluka, jednoho jsem znala, bylo to skvělý. Ale nemám na to odvahu, pojmenovat tak v ČR syna.

Mám kamaráda Nikolu, cizince. Strašně ho štve, že ho tu mají za holku :mrgreen:. U nich je to výhradně klucici jméno, ženská podoba je Nikolina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.2.23 20:00

Tato ženská varianta jména Filip se mi vůbec nelíbí a nikdy bych ho nepoužila. Žádnou ženu, holčičku, slečnu s tímto jménem neznám a ani jsem nevěděla, že je možnost toto použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
12.2.23 20:03
@sirikit píše:
Filda, Filina, Filuš.
Za mě hrozný. :roll:

Filcka :oops:
Pardon, ale neudržela jsem se 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
12.2.23 20:04

To je skoro stejně blbé jako Mojmíra, co byla nedávno v kalendáři. Do našeho prostředí se to nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
12.2.23 20:07

Asi bych ho úplně nedala, ale není špatné, pořád lepší než Jessica atd. Jediný problém je v tom, že nevím, jak bych ji oslovovala. Pipa, Fíbí (Pheobe), Filda,…
Pokud se ti (vám) jméno líbí, dej ho. Na ostatní nekoukej, ti ať si zvyknou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8800
12.2.23 20:12

@bertoldina taky bych chtěla takového kamaráda, bych se v oslovovani vyradila aspon na nem :mrgreen: na holku se mi to vubec nelibi, ale na kluka jo, hodne. Ale prostě v našem prostředí je to nepoužitelný. Velká škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
12.2.23 20:13

Znám, líbí se mi, ale jako u všech výstředních jmen platí, že majitelka ho musí “unést”.
Když to bude taková ta cool extrovertka (co znám já), bude to fungovat skvěle. Když to bude nějaká tichá myš, tak nevím… :nevim:
Edit: říká se jí normálně Filipa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18232
12.2.23 20:22

@Midaku :lol: Úplně ne, Nikola Suhaj a bratr Anety Langerové tomu razí cestu :lol:. Nikolu Teslu snad taky par lidi zná. Tohle je ještě vtipný, že je to vysoký chlap a zadne tintitko. Příjmení cizojazyčné, takže lidi to berou, že to je kvůli tomu neprechylene. Čekají nějakou drobnou jizanskou slečnu a ono nee :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
12.2.23 21:13

Nelibi se mi, nedala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.23 21:14
@MayaLevin píše: