Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, po červené paprice mi zhořkl buřguláš… Dá se to nějak zachránit? na chuť je jinak dobrý, ale nahořklý ![]()
@tomapeta myslím si, že to nezachráníš
aspoň já o žádném triku nevím.
@Mičule píše:
@tomapeta myslím si, že to nezachráníšaspoň já o žádném triku nevím.
Ach joo
To mi teda moc nechutná takhle…
Pokud jsi papriku nechala dělat moc dlouho, tak nic moc nepomůže, můžeš zkusit smetanu, akorát to už nebude úplně guláš. Příště s paprikou opatrně, jen zpěnit a hned zalít ![]()
@Verca1989 píše:
Pokud jsi papriku nechala dělat moc dlouho, tak nic moc nepomůže, můžeš zkusit smetanu, akorát to už nebude úplně guláš. Příště s paprikou opatrně, jen zpěnit a hned zalít
Dělala jsem poprvé… nikdy jsem moc nevařila, je odkoukala od mamky a teď vařit musím, protože jsem se z přítelem přestěhovala a takhle to skoním… S tou paprikou to vím, ale nějak mi to nedošlo… Mám dlouhé vedení
To už asi nezachráníš
Nejspíš si přepálila papriku a to teda nevím nevím. Zkus tu smetanu jak píše @Verca1989, nebo možná v guláši rozvařit kousek chlebové střídky. Ale moc šasncí tomu nedávám. Aspoň máš zkušenost pro příště ![]()
Ono i zalezi na paprice. Uz se me podarilo koupit i takovou co byla horka sama o sobe. Jestli to nejak spalili uz pri tom suseni
Jindy zase sladka byla paliva
Uz kupuju jedine Kotanyi, ta me zatim nezklamala a ma i krasnou barvu.
@Meliora teď už a to prdím… smetanu doma stejně nemám a venku to hrozně klouže… Já ho snim a přítel si dá kdyžtak chleba, nebo výborné špagety od včera…
@tomapeta paprika je potvora, jak se dlouho smaží na tuku tak hořkne, já nasypu, jen zamícham aby se rozpustila v tuku a hned leju vodu, to jsme se učili i na učnáku že paprika může během vteřiny zkazit celé jídlo
. jedině vylej omáčku a udělat nový základ a s paprikou opatrně a povařit ale bojim se že brambory se už rozvaří
, takže jedině cibuloparikový základ zalít vodou povařit jen s buřtama pak klasicky zahustit a až tak 5 minut před koncem přidat propláchnuté brambory a chvilku povařit, ale ochutnej brambory jestli se to do nich už nevsáklo pokud jo tak přecedit, vybrat jen ty buřty a udělat znova
. Hořkost ničim nezmírníš ![]()
@Ainy … Tuhle mám vyzkoušenou… používá jí i mamča a ta vaří nejlíp na světe ![]()
Ono obecně žádný koření by se nemělo pražit moc dlouho. Tak to vyhoď, dejte si chleba, přítel to pochopí
Já bych taky mohla vyprávět o mých začátcích s vařením… já ani neuměla poznat uvařený brambory ![]()
Kdyby to byla jen omáčka, poradila bych uvařit v ní syrovou bramboru (stáhne pachuť a pak se vyhodí), ale u buřtguláše by se ti asi ostatní brambory rozvařily na kaši.
Asi fakt lepší vylejt a dát si chleba s máslem.
Mamka mi proto doporučila hrnec odstavit, když do něj sypeš tu papriku…Taky bych to asi vyhodila ![]()
Proč dácáte papriku do guláše už na začátku vaření?
já dávám koření (vyjma nakládaného masa na gril) vždy až na závěr celého vaření ![]()