Zhořkl mi buřtguláš :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
211
15.12.12 12:29

zhořkl mi buřtguláš... :(

Ahojky, po červené paprice mi zhořkl buřguláš… Dá se to nějak zachránit? na chuť je jinak dobrý, ale nahořklý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5829
15.12.12 12:32

@tomapeta myslím si, že to nezachráníš :( aspoň já o žádném triku nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.12.12 12:33
@Mičule píše:
@tomapeta myslím si, že to nezachráníš :( aspoň já o žádném triku nevím.

Ach joo :( To mi teda moc nechutná takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.12.12 12:37

Pokud jsi papriku nechala dělat moc dlouho, tak nic moc nepomůže, můžeš zkusit smetanu, akorát to už nebude úplně guláš. Příště s paprikou opatrně, jen zpěnit a hned zalít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.12.12 12:42
@Verca1989 píše:
Pokud jsi papriku nechala dělat moc dlouho, tak nic moc nepomůže, můžeš zkusit smetanu, akorát to už nebude úplně guláš. Příště s paprikou opatrně, jen zpěnit a hned zalít ;)

Dělala jsem poprvé… nikdy jsem moc nevařila, je odkoukala od mamky a teď vařit musím, protože jsem se z přítelem přestěhovala a takhle to skoním… S tou paprikou to vím, ale nějak mi to nedošlo… Mám dlouhé vedení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
15.12.12 12:49

To už asi nezachráníš :think: Nejspíš si přepálila papriku a to teda nevím nevím. Zkus tu smetanu jak píše @Verca1989, nebo možná v guláši rozvařit kousek chlebové střídky. Ale moc šasncí tomu nedávám. Aspoň máš zkušenost pro příště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
15.12.12 12:57

Ono i zalezi na paprice. Uz se me podarilo koupit i takovou co byla horka sama o sobe. Jestli to nejak spalili uz pri tom suseni :think: Jindy zase sladka byla paliva :cert: Uz kupuju jedine Kotanyi, ta me zatim nezklamala a ma i krasnou barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.12.12 12:59

@Meliora teď už a to prdím… smetanu doma stejně nemám a venku to hrozně klouže… Já ho snim a přítel si dá kdyžtak chleba, nebo výborné špagety od včera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
15.12.12 13:00

@tomapeta paprika je potvora, jak se dlouho smaží na tuku tak hořkne, já nasypu, jen zamícham aby se rozpustila v tuku a hned leju vodu, to jsme se učili i na učnáku že paprika může během vteřiny zkazit celé jídlo :?. jedině vylej omáčku a udělat nový základ a s paprikou opatrně a povařit ale bojim se že brambory se už rozvaří :?, takže jedině cibuloparikový základ zalít vodou povařit jen s buřtama pak klasicky zahustit a až tak 5 minut před koncem přidat propláchnuté brambory a chvilku povařit, ale ochutnej brambory jestli se to do nich už nevsáklo pokud jo tak přecedit, vybrat jen ty buřty a udělat znova ;). Hořkost ničim nezmírníš :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.12.12 13:00

@Ainy … Tuhle mám vyzkoušenou… používá jí i mamča a ta vaří nejlíp na světe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
15.12.12 13:21

Ono obecně žádný koření by se nemělo pražit moc dlouho. Tak to vyhoď, dejte si chleba, přítel to pochopí :-) Já bych taky mohla vyprávět o mých začátcích s vařením… já ani neuměla poznat uvařený brambory :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3832
15.12.12 13:30

Asi si přepálila papriku, budeš to muset udělat znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.12.12 13:33

Kdyby to byla jen omáčka, poradila bych uvařit v ní syrovou bramboru (stáhne pachuť a pak se vyhodí), ale u buřtguláše by se ti asi ostatní brambory rozvařily na kaši. :think: Asi fakt lepší vylejt a dát si chleba s máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
15.12.12 13:44

Mamka mi proto doporučila hrnec odstavit, když do něj sypeš tu papriku…Taky bych to asi vyhodila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
15.12.12 15:10

Proč dácáte papriku do guláše už na začátku vaření? 8o já dávám koření (vyjma nakládaného masa na gril) vždy až na závěr celého vaření :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí