Zhořkl mi buřtguláš :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
15.12.12 15:31

@IvčaIva do guláše? To jsem v životě neslyšela…základ na guláš je prostě cibulovo-paprikový, někdý ještě s protlakem, bez takového základu to není poctivý guláš. Jsem vyučená kuchařka a opravdu jsem nikdy neslyšela, dávat papriku na konec, ať už u guláše nebo třeba kuře na paprice atp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
15.12.12 15:33
@IvčaIva píše:
Proč dácáte papriku do guláše už na začátku vaření? 8o já dávám koření (vyjma nakládaného masa na gril) vždy až na závěr celého vaření :mavam:

No protože když do guláše nedáš na začátku koření, tak to nikdy nebude dobré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
15.12.12 15:34
@Verca1989 píše:
@IvčaIva do guláše? To jsem v životě neslyšela…základ na guláš je prostě cibulovo-paprikový, někdý ještě s protlakem, bez takového základu to není poctivý guláš. Jsem vyučená kuchařka a opravdu jsem nikdy neslyšela, dávat papriku na konec, ať už u guláše nebo třeba kuře na paprice atp…

Přesně tak :pankac: taky jsem studovala obor kuchař-číšník. Bych propadla nedat na začátku vaření koření :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.12.12 15:37

@monika32 jediné koření, které dávám až ke konci vaření je majoránka, ta může zhořknout, když se déle vaří, takže třeba do polévek ji dávám až těsně před dovařením ale jinak vše buď na začátku, nebo během vaření, neumím si představit, jak může chutnat guláš, do kterého se dá paprika až na konec :?: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
15.12.12 15:41

Ty jo, paprika která se (přiměřeně) opeče dává tomu guláši tu pravou chuť. Majoránku dávám taky na konci, protože mi připadá, že když přejde varem, není už v jídle ta její vůně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
15.12.12 15:46
@Verca1989 píše:
@monika32 jediné koření, které dávám až ke konci vaření je majoránka, ta může zhořknout, když se déle vaří, takže třeba do polévek ji dávám až těsně před dovařením ale jinak vše buď na začátku, nebo během vaření, neumím si představit, jak může chutnat guláš, do kterého se dá paprika až na konec :?: :think:

No právě, guláš bez papriky nemůže nikdy guláš ani vzdáleně připomínat. V buřtguláši nemůžou mít brambory žádnou chuť a o normálním guláši nemluvě :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nic proti ale neradit začínající kuchařince tohle, protože pak ji chlap bude na guláš chodit do hospody :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
15.12.12 16:08

Aha, takze dusit jen maso s cibuli a nakonec vmichat papriku? No fuj teda :poblion: To bych radsi ten horkej :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
15.12.12 16:15

Tak já jednou zachránila zhořklej guláš tak, že jsem ho osladila :jazyk: jako sem si řekla, že horší už to být nemůže, takže sem tam přidala lžičku cukru, a pak sem přidala česnek a majoránku, aby se to přebilo a bylo to dobrý (i když žádná výhra, ale jíst se to dalo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
15.12.12 16:17
@IvčaIva píše:
Proč dácáte papriku do guláše už na začátku vaření? 8o já dávám koření (vyjma nakládaného masa na gril) vždy až na závěr celého vaření :mavam:

tomuhle teda moc nerozumím, ty tedy vaříš maso v čisté vodě a kořeníš až když je změklé, nebo jak? to přece nemůže mít žádnou chuť…
já třeba ještě ve finále dokořeňuji, podle toho, kolik se mi vyvaří vody a pod. ale jinak všechno koření dávám hned na začátku, jinak budeš mít místo guláše ( i jiných jídel) jen vodu z ponožek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
15.12.12 16:43

:roll: jenže pak se tady řeší, co s hořkým gulášem :nevim:
já ho nikdy hořký neměla a chutˇově se vždy povedl (ono to chce taky dobré koření, měla jsem i papriku dovoz přímo z trhu ze španělska a stála za… :zed: tam pak to přidané koření až na závěr bylo poznat, slabá paprika to holt „neutáhla“ )

btw nikomu nic neradím 8), jen píšu, jak to dělám já, abych si kořením nezmršila celé úsilí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.12.12 18:37

Děkuji všem moc za rady… nakonec jsem ho musela ještě naředit, protože jsem ho přesolila… Měla jsem nějakou divnou chuť… Po naředění je docela dobrej.. a ta hořkost tam není ani znát… Měla jsem ho jen malinko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
15.12.12 19:03

Papriku na konci 8o 8o no to musí mít guláš krásnou barvu, o chuti raději nemluvim :jazyk: :jazyk:. Stačí jen u toho stát a hned zalít vodou a nikdy mě paprika nezhořkla ;), dochucuji až na konec ale papriku musim dát hned do základu :palec:. Tady se ještě dozvim zajímavostí :lol: :lol: @tomapeta :lol: :lol: no vidíš, tak nakonec se to jíst dá, jen pokud ho máš hodně tak do zítra se ty chutě rozleží :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.12.12 23:09

@IvčaIva já dávám papriku na začátku a nikdy jsem nic hořké neměla, jde prostě jen o to, u toho stát a opravdu nechat papriku jen zpěnit (rozpustit v tuku) a okamžitě zalít vodou, pak se nemůže nic stát, samozřejmě pokud člověk nepřipálí cibuli atd. Guláš, do kterého dáš papriku až na konci prostě nemůže mít chuť guláše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
17.12.12 13:09

Mě fascinuje, jak lidi, kteří věc nikdy nezkusili, kritizují člověka, který věc vyzkoušel a ví, že to funguje a ještě tvrdí, že to tak určitě nejde :zed: to je ale takové typické čecháčkovství :poblion: nic nezkusit, ale o nové věci tvrdit, že to takto nelze :jazyk:
mějte se a vařte každý tak, na co stačíte nebo k čemu vás za komančů
vyučili :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.12.12 14:13

@IvčaIva no tak já se vyučila před 5ti lety a co vím já, tak guláš se dělal stejně za komančů, před 5ti lety i teď, tak proč se hned čertíš…netvrdím, že to tak nejde udělat ale prostě nemůže to mít tu dobrou chuť guláše, když dáš papriku až na konec, toť vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí