Zhoršení refluxu v 5měsících - prosím poraďte?!

Anonymní
23.11.14 20:14

Zhoršení refluxu v 5.mesicich, prosim poraďte?!

Dobrý večer, jsem už trošku na palici a potřebuji se poradit, nebo alespoň „vykecat“. Mojí princezně je 5 měsíců a pár dní a od narození bojujeme s refluxem. Trochu nam jeden čas pomohl nutrilon AR, pak jsem po 4. měsíci začala s příkrmy, jednak jsem doufala, že trošku pomohou na reflux a malá hlavně pořád na nás koukala jak jíme a doktorka mě taky řekla ať začnem. Papá krásně, což o to, ale přijde mi že za poslední cca 3 týdny blindí zas jak amina.. :,( po mlíku vždy, to má v 6 ráno pak ještě usne tak do 7-8 a v 9 má zase mlíčko. Před tím se poblinká klidně 5×. Pak jde cca v 10 spát a pak má k obědu zeleninku, před tim jak se vzbudí tak taky klidně 5 blinká. Po obědě jde taky spát a pak v půl pátý má ovoce. Po obědě někdy třeba 2-3× ublinkne, ale někdy vůbec, pak jak se vzbudí taky jak kdy. Ovoce blinká v podstatě pokaždé cca 3-7×…večer má kaši a u té vytuhne a jde hajat a to je naštěstí v pohodě, spinká do rána a neblindí. Jde o to, že ne strašně živá, od asi 4 měsíců se točí na brisko obcas ️i zpět, ale na zadech ji to nebavi a porad je v pohybu, kdyz je na zadech porad dela jakoby sedlehy a vydrží s tim zahnutým bříškem klidne par minut…na brise zas vydrží furt bez rukou-letadlo. Tak jsem si myslela, ze je to zhoršení tou její aktivitou a na 5 mesicni kontrole doktorka koukala, ze blinka (byla 2 hod po mliku) a dle me jen tak ublinkla..doktorka misto aby me uklidnila, tak se divila.. :( kazdopadne nastesti mala celkem pribira tak to dal neresila…tak prosim mel jste to nekdo taky tak?? Vim, ze muzou byt horsi veci, ale jsem uz trochu zoufalá, misto abych mela radost jak je mala sikovna tak jsem z toho na nervy :zed: omlouvam se za elaborat a chyby, ale potrebovala jsem to nekde vypustit!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
23.11.14 20:23

Syn mi zvracel do roka, klidně 3 hodiny po jídle, kdykoliv. Jediný lék je počkat, zahuštěné mléko ani jiné vymoženosti nepomohli. Ale přežít se to dá. Pokud přibírá tak z medicínského hlediska není co řešit, děti prostě tu příklopku nemají. Po roce všem doroste, takže v klidu. Věčně to trvat nebude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
23.11.14 20:28

Bohuzel souhlas s @Aletheia musi to prejit samo. u nas take pomohlo az kdyz se mala postavila, tj v roce. ano, je to na palici, ale zvladnete to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
23.11.14 20:35

A nedáváte velká množstvî mléka/příkrmů. Synovi stačí dát o 10 ml více a taky blinká jak amina.Chce to vychytat. :-) :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
23.11.14 20:36

Švagrová mladší syn taky takhle hodně blinkal, možná i dýl než do roka věku. On teda ani moc nepřibíral, takže absolvovali plno vyšetření na gastroenterologii a vlastně na nic nepřišli. Takže švagrová se alespoň trochu uklidnila, protože už fakt byla totálně na nervy, že je to něco vážného.
Vás doktorka někam posílá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 20:37

@Aletheia @superandrysek diky, ja vim, ze casem se to srovná tak jako tak…a jak rika muz, nechci se rouhat, mala je zdrava, jen „blije“…ale proste nekdy me to hrozne dostane, jak moc nas to omezuje, nebo aspon mam ten pocit, po každém jidle min 30-60 minut drzet na ruce, vsude pleny. To ze peru mi nevadi, ani to prevlikani, ale spis to ze musim resit co kdy kam jit, nevim mozna to moc resim. Ale me i trochu rozhodila ta doktorka, tim ze se tak divila :roll:, ze pry většině Deti se to s prikrmy zlepší…a taky Vam prckove blinkali tolikrát?? Ja uz bych byla stastna aspon treba kdyby zvracela aspon treba 3×, ale za den :mrgreen: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.14 20:39

@Ťuhík no myslim, ze ne..kdyz byla mensi davala jsem na radu mudr méně častěji a to blila jeste vic :( mlika ma 180 a příkrmů sní tak cca 140…

• Citovat
  • Upravit
43035

Taky mi kluk (vlastne oba starsi) blil az do roka, klidne 3 hodiny po jidle (fuj). A bylo to horsi, kdyz byl na brisku. Akorat jeste muj imunolog rika, ze reflux se vzdycky zhorsi pri nemoci. Druhorozenemu davam helicid, ma z refluxu laryngitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845

Jojo, dcerka byla taky blicí a pomohlo až vyrůst z toho. Zlepšilo se to, když už začala víc sedět. Dokud blinkala jen mléko, tak to bylo fajn, ale když začala blít oranžově po mrkvi, tak mě mohlo trefit, jak to nešlo vyprat… Jednou jsme byli na oslavě myslím narozenin tchána a moje pětiměsíční princezna stihla během hodiny 5× znečistit mně, svou tetu, podlahu… Pak už okolo ní všichni chodili obloukem a chovat nechtěl nikdo. Na všech fotkách je s plenou omotanou okolo hlavy a já jezdila všude s taškama náhradního oblečení… No a pak jsem jezdila znovu s taškou, když se čerstvě odplenkovala a byla občas nehoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
23.11.14 20:42

Zkus si koupitt Gasstrotuss baby.
Třeba pomůže.
No a na spaní rozhodně zvýšenou polohhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 20:43

@ivašot. No byli jsme v nemocnici kdyz byl male asi mesic, prave po MM mi jeste hubla, to blinkala nonstop…akorat mi rekli ze mam malo mlika a mam dokrmovat. Na sonu jsme tenkrát byli a akorat vyloučili polysterozu, nebo jak se to jmenuje…reflux mame potvrzen klinicky, ono nejake extra vyšetření na nej neni a ph metrii ji nechci trapit :oops: jinak pak po tom AR mliku zacala pribirat a tak uz nikdo nic neřešil..me spis jde o ten průběh, jestli to taky tak nekdo mel, vim ze neexistuje rada jak se refluxu zbavit :) spis jsem chtela uklidnit, ze to nekdy taky tak mel…

• Citovat
  • Upravit
7421
23.11.14 20:45
@Ťuhík píše:
A nedáváte velká množstvî mléka/příkrmů. Synovi stačí dát o 10 ml více a taky blinká jak amina.Chce to vychytat. :-) :mavam: :hug:

To mohu podepsat.
120 ml mlíka ve dvou a půl roce (najednou) znamenalo úklid na hodinu. 100 ml dala v pohodě a za 3-4 hodiny jsme mohli dát další stovku.

Příspěvek upraven 23.11.14 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
23.11.14 20:46

Kolikrát to už nevím, ale každé jídlo tak 3-4×, takže tak do těch 20 poblinkání denně se vešel.
Hele do kočáru vždy bryndák na krk, myslet na to a po jídle nezvedat a nemanipulovat, všechno dělat opatrně a hlavně se z toho nenervovat. Tím to akorát přenášíš na malou. Navíc je to věc se kterou stejně nic nejde dělat - pokud zvrací i po příkrmech tak zahušťování nepomůže.

Užívej si miminko a neřeš ty drobnosti kolem. Prádlo se vypere a dítě vykoupe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 20:47

@Pudloslava nemocná snad neni…jedine me napadly zoubky, ale zatim nic…laryngitidy se nam zatim vyhýbají..to doktorka rikala, ze by se uz projevilo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.14 20:48

@Lerista jojo oranžovou batiku uz mame taky vsude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení