Zimní botičky s GORE-TEXem či bez?

486
16.11.10 10:33

Zimní botičky s GORE-TEXem či bez?

Holky, co myslíte? Musím malému koupit zimní botky a pořád uvažuji, jestli raději přidat a koupit už s Gore-texem a nebo klasické vyšší s kožíškem? V obou případech koupím certifikované se žirafkou.
Pokud máte s Gore-texem či jinou membránou, poznaly jste u vašich mrňousků nějaký rozdíl oproti „nemembránovaným“ botičkám? Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
16.11.10 10:40

nejlepe oboje - kdyz ti jedny promoci tak abys mela rezuervni…tebou popisovane je idealne ikombinace - kozene do mesta a na normalni chozeni a nepromokave na blbnuti ve snehu…

ja to takhle praktikuju obema holkam - starsi je teda druhacka, tak ji ty kozene do skoly vydrzi dele nez mladsi - batoleti…Kupujeme Bata a Ecco a stridaji je.

Ja jeste kupuji extra vodeodolny sprej, kterym botky obcas nastrikam - stejne tak i nepromokave bundy a rukavice..

• Citovat
  • Upravit
1814
16.11.10 11:07

První dvě chodící zimy jsem Vojtovi kupovala „obyčejné“ kožené s kožíškem a jako záložní sněhule. Zjišila jsem, že cenově se dostanu na stejnou (možná i vyšší) úroveň jako při koupi jedněch goretexových. Loňskou zimu už jsem mu koupila gore-texové, stačily mu jedny botky na celou zimu, záložní jsme neměli/nepotřebovali. Ten gore-tex nepromokne (muselo by mu do nich natéct vrchem). Dvoje boty pak netřeba. Šárce jsem gore-texové koupila už teď na první chodící zimu.
Takže já jsem pro gore-tex :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
16.11.10 11:09
Hanka1 píše: … kozene do mesta a na normalni chozeni a nepromokave na blbnuti ve snehu…

Ony nepromokavé boty jsou kolikrát potřebné i ve městě - břečka, prudký déšť :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
16.11.10 11:39

a jak máš staré dítko? Já koupila dceři na první chodící zimu goretexové, ale jenom proto, že na konci listopadu v jejím čísle nic neměli. Zpětně myslím, že na první zimu nebylo třeba těchto botech, ještě i jezdila v kočárku. Druhou zimu opět Superfitky, ty už byly využity lépe. Opravdu vydrží, není třeba další botky. Letos nám neseděli velikosti u Superfitů tak jsme museli koupit něco jiného, ale taky s membránou. Záleží taky kde bydlíte. Pokud máte hodně sněhu tak určitě jo. Pokud jen po městě + ještě kočár, tak je to možná ještě zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
16.11.10 11:51

Samíkovi je 21 měsíců a je fakt, že se ještě rád vozí v kočárku :-) Jenže jsem těhu (19.TT) a nedovedu si představit, že bych ve sněhu měla tahat ještě kočárek, takže určitě budeme vyrážet na procházky i bez něj. Takže to shrnu - když bude sníh, budeme chodit pěšky nebo jezdit na saních/bobách. Sice bydlíme ve městě, ale když je kalamita, tak to i u nás vypadá jak na severním pólu :mrgreen:
No, asi se přikláním k těm gore-texovým botkám. Fakt je, že tam je rozdíl cca 300 Kč a to zase není taková hrůza, když už kupujeme i tak dost drahé botky pro ty naše mrňousky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
16.11.10 12:00

určitě budete spokojení s botkama oba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.11.10 12:13

jenom OT - taky chodite v jednech botech celou zimu?
ja mela dvoje i kvuli stridani - kolikrat je mely zaparene a zpocene, tak jsem davala vetrat - a kdyby se neco stalo - manzelovi napr. praskla zimni bota od Vagabondu u svu - tak nemate dite do ceho obout - nerikam kocarkove ditko - soupnu mu na 2-+3 dny nez koupim jine teple capacky , ale chodici? :?:

Neprudim - jenom se ptam - pac mne prijde ze dvoje sezonni botky je proste nutnost, zimni zvlast,…

• Citovat
  • Upravit
10482
16.11.10 12:23

už první zimu jsem kupovala goratex (superfit, ve slevě ), vyrostl z nich za 22 dní přesně - takže netknuté čekají na bráchu :D . pak jsem už neměla moc na vybranou, v únoru se blbě shání zimní boty 8-o takže membránové fare (prostě byly..) - a byly úžasné..
vloni i letos opět goratex superfit. jsou super, nikdy v nich neměl mokro!! což je pro mě důležité. lepší než ty fare, ty občas promokly..
vloni k tomu měl V. celokožené o jedno číslo větší botky na moirovou ponožku, kdyby něco, letos jsem koupila jako rezervu tchibo botky, s membránou.

no, u nás bylo nemyslitelné mít dvoje boty :) :mrgreen: vzhledem k rychlosti růstu nohy.. ale v zimě jsem kupovala vlastně troje, zimní, celokožené a sandálky. v létě pak sandálky a kožené. essi obchod mám zarohem a prostě bych nějaké koupila.. až letos jsem si dovolila mít pro Vojtu dvoje kožené boty jedné velikosti!! a v létě ke koženým tenisky!!
(on má ve 3 letech 28nohu..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.11.10 12:30

tak kouka, ze mam kliku, ze holkam roste noha ve skocich a sezone - takze druhacka mela letni boty 30 a podzimni a zimni jsem ji kupovala 32-33.

Dvouletka letni 22 a zimni ma ted dvoje 24. jinak s jednema bych neobstala ani u jende - obema se desne poti nohy - jak je uvnitr boty jakakoliv syntetika, coz podzimni a zimni maji…jak maji kozene jarni/podzimní jsou v pohode…

jo a pak stare zlate Crocsy - uvazuju pro skolacku pro ty koziskove a jinak jsem vcera na Harfe videla uzasne original Crocs snehule asi za 700,– tak o nich pro malou uvazuju…

• Citovat
  • Upravit
970
16.11.10 12:33

nevím jak letos, ale loni a předloni fakt stačily jenom jedny. Nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.11.10 18:11

No, já dvoje botky teda rozhodně kupovat nebudu. Na sezonu dát cca 2500 Kč, mi přijde dost těžká pálka. A za druhé si myslím, že když se koupí nějaké kvalitní s membránou, jsou druhé zbytečné :palec:
Jinak jdu do gore-texových, už jsem rozhodnutá napevno - teď jen jestli Fare či Superfitky, ale to se rozhodnu, až je uvidím naživo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.11.10 20:00

fare polarisky nemají goretex, ale faretex. Je to jejich letošní novinka takže nejsou žádné zkušenosti. Ale my je máme, tak ti pak povim :lol: :mrgreen:
Pokud ale myslíš takové ty zimní trekovky, tak to říkala prodavačka, že reklamace nebyly. Ale věř jim, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.11.10 20:05

Ahojky,taky jsem určitě pro gore-tex. Máme superfit a jsou úžasné. Radši si na zimní botičky připlatím a vím,že bude mít nožičky v suchu a teplíčku. :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.11.10 14:29
Anomiska píše:
No, já dvoje botky teda rozhodně kupovat nebudu. Na sezonu dát cca 2500 Kč, mi přijde dost těžká pálka. A za druhé si myslím, že když se koupí nějaké kvalitní s membránou, jsou druhé zbytečné :palec:
Jinak jdu do gore-texových, už jsem rozhodnutá napevno - teď jen jestli Fare či Superfitky, ale to se rozhodnu, až je uvidím naživo :mavam:

ja jo :lol: pro sebe za zimni boty Ecco davam podobne - ne-li vice tak neminim na holkach na botech setrit - proto jsem s nima jako mimcama nebehala s kyclema po ortopedii a nebalila je tri mesice v lete ve vedru do ortopedicke decky, abych za 2 roky usetrila tisicovku na botech a nechala jim parit haksnicky v jednech botach, ktere se pres noc ani nevyvetraji…

ale kazda to mame jinak… :wink: 8-) 8-o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková