Zimní boty Superfit - jakou velikost?

993
12.11.10 20:28

Zimní boty Superfit- jakou velikost?

Tak jsem se konečně rozhodla, že malé koupim na zimu přes net boty Superfit, ale zas tápu nad velikostí. V obchodě kde měli poslední ve velikosti 25 mi pani řekla, že je stélka 16cm, ale na internetu v obchodek všude píší u velikosti 25 - 16,5cm a u velikosti 24 - 15,8cm, a naše Adélka má nožičku 13,8cm. Tak jsem z toho jelen a nevím jakou velikost vzít, aby jí boty pokud možno vydrželi celou zimu? Jedná se přesně o tyto boty http://www.detske-boticky.cz/…62_0_tn3.jpg . Nemáte je někdo a nevíte jak je to s těma velikostma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
12.11.10 20:36

Ahoj, tak přesně tyhle boty, akorát hnědo oranžové jsme koupili Kubíkovi:-) Jsou super. Velikost má teď 23 až 24, paní v krámě mu změřila nožičku a doporučila nám 25. Teď se mi podařilo vyndat vložku, jde to docela blbě:-D a délka stélky je 16,5cm. Snad nám vydrží celou zimu, druhé se mi kupovat už nechce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
12.11.10 20:40

Super, jsem o něco chytřejší. A víš kolik měl tu nožičku jak mu ji pani měřila? Abych věděla jak velký rozdíl máte v porovnání se stélkou. Raději bych koupila totiž větší, ale to se obávám aby ji nebyli moc velké, teď má botičky 23, ale už v nich má taky jen 0,5c, místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
12.11.10 20:41

Tak malý má stejné akorát modré a na sucháče. :-)
Velikost jsem vzala 23 a normálně nosí 22.Délku chodidla má přesně 13cm.A to tuším jsou u superfitek 22.On každý výrobce má jinou velikost stélky.

https://www.emimino.cz/…kolik-52422/
tady je diskuze o velikostech a jsou tam i superfitky,tak koukni :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
12.11.10 20:42

Jo a zimní botičky mohou mít 1,5 až 2cm nadměrek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
12.11.10 21:09

Tak jsem teď našla zas tyhle stránky, tam mají ty velikosti zas úplně jinak http://img.mimishop.cz/…a2482309.jpg . Tak jak má pak člověk vědět velikost. Bojím se, že koupim 24 a do jara z nich vyroste a nebo 25 a budou jí moc velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
12.11.10 21:16

Já jsem nakonec superfitky dětem nekoupila, ale nechci strašit, můj starší potřeboval na svoji první chodicí zimu 3 velikosti bot za sezonu - byla tužší zima - od října až do února :mrgreen: No, prodražilo se to. A nejde koupit zase o hodně větší, je to „medvědí služba“, má to na nohu stejný vliv, jako když nosí boty malé nebo nekvalitní. Noha v tom klouže, je v nepřirozené poloze,svaly jsou nepřiměřeně namáhány. Bota musí fakt sedět.

Dvouleté dcerce jsem koupila velikost 23, normálně nosí velikost 22, ale jsou jí velké :mrgreen: I když má nadměrek asi 1,5 cm, trochu v tom plave a já se obávám, že pokud brzy přituhne a nebude moci nosit už kožené Essi jako teď, budu muset pořídit ještě zimní boty menší velikosti, i když budou třeba na měsíc, dva. Pořídila jsem schválně větší, protože zatím nevypadá, že by mělo zamrznout, s tím, že kdyby byla urgence, prostě ty menší dokoupím.

Délku chodidla má 14 cm, plus mínus nějaký milimetr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
12.11.10 21:25

Jani a jaké jsi dětem pořídila, máš s nimi nějakou dobrou zkušenost? Vypadá to tedy,že koupim ty 24, aby v tom zas moc neplavala. Nechtěla jsem kupovat boty dvoje, jedny do města a jedny do sněhu - a že o ten tu neni nouze - a tak po přečtení různých diskusí jsem se rozhodla pro Superfit, protože prý nepromoknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
12.11.10 21:33

Míno, já kupuju kožené boty - jsou mi sympatičtější, při správné péči nepromoknou ani ve sněhové kaši. Kupujeme Pegres, Protetika, Santé, firma Béďa z Židlochovic - méně známá, ale registrovaná, mají „žirafu“, opatek, nadměrek.. Boty přes net neobjednávám, musí se to vyzkoušet, objednala bych jen vyzkoušené - větší velikost. Tak podle sortimentu, co tady ve specializované prodejně nabízejí.

Do Superfitek se mi nechtělo jít právě proto, že jsou dražší a dcerce pravděpodobně nebude stačit jedna velikost bot na celou zimu. Syn má 4 roky a předpokládám, že mu na celou zimu vystačí. Má kožené Protetika a nějaké sněhule s membránou, ale ne goretex - těch membrán je více.

Dcerka má od té firmy z Židlochovic, jsem ráda, že jsme je objevili, mají i užší boty, ona má úzkou nožku a Santé, Protetika jsou jí moc „humpolácké“. Ono totiž i šířka má číslování, u dospělých bot renovovaných firem je to samozdřejmostí, z dětských velikostí to má málokdo, kromě této firmy ještě slovenská firma RaK z Bánovců nad Bebravou.

Starší má naopak širší nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.11.10 21:34

Ahoj.
máme ty samé, jen modré a měli jsme i loni.
Malému prodavačka naměřila nohu 14cm a doporučila velikost 24, myslím, že je to akorát, nadměrek 1,8cm.

Já čekala, že budem brát 23, protože ještě nosí 22 a doma jsem mu naměřila 13,6cm nohu, jenže ejhle, měřila jsem asi blbě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
12.11.10 21:35

Jo a boty dětem kupuju v ceně 700 - 900 Kč, aby si někdo nemyslel, že jsem skrblík - naopak, obuv je to nejkvalitnější, co máme. Nějaké sněhule za 300 z Daichmana nebo Rena mě nechávají chladnou. Teda, syn je několikrát měl jako záložní - při vyjímečné situaci - promoknou i impregnované a rozbijí se i při minimálním používání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.11.10 22:38
mína77 píše:
Super, jsem o něco chytřejší. A víš kolik měl tu nožičku jak mu ji pani měřila? Abych věděla jak velký rozdíl máte v porovnání se stélkou. Raději bych koupila totiž větší, ale to se obávám aby ji nebyli moc velké, teď má botičky 23, ale už v nich má taky jen 0,5c, místa.

Tak to si nepamatuju, ale zítra odpoledne, až se vrátím ze školy, tak Kubíkovi nohu změřím a napíšu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
12.11.10 22:44

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
13.11.10 11:11

Jano, určitě menší boty nekupuj. Jednak zimní botzy mohou mít nadměrek až 1,5-1,8 cm a jednak mně doporučila paní z obuvi koupit vložky do bot, ty zastříhnout na potřebnou délku a tím botu zmenšit a až noha povyroste tak ji vyndat. Říkala, že tím se noha určitě nezničí. Kupovala jsem superfity teda a prodavačky byly super a uměly fakt skvěle poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
13.11.10 11:39

Martyk, však mě prodavačka v obuvi taky poradila, že menší rozhodně ne. Ty, co máme, mají vytahovací stélku a jde to orientačně přeměřit. 22 měly nadměrek asi půl centimetru a to by nestačilo. Zvlášť, když je pořád teplo a stačí kožené bez vyteplení. Vzala jsem ty větší.

Ale nadměrek má být funkční, doporučený je 7 až 15 mm, větší opravdu může nohu ničit, noha klouže zepředu dozadu a namáhají se svaly.

Taky mám zkušenost, že boty české výroby jsou jakoby větší, kromě Pegres - tzn. že např. vel 22 spíš odpovídá 23.

Vím, že jdou ve zdr.potřebách koupit nějaké vložky do bot, které se zastřihují. Známé to kupují dětem do ťamanských tenisek a myslí si, jak nemájí boty ortopedické :roll: My máme vždy kvalitní boty s menší či větší klenbou - klenba není pro děti do 4 let to nejdůležitější - chrání ji tukový polštář, vysoká klenba může způsobovat otlaky. Tak nevím, jestli by se tam nějaké obyčejné vložky hodily :mrgreen:

Stejně si myslím, že jí za pár týdnů nožka vyroste. Někdy roste i skokově, tak proto jsem vzala ty větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková