Zimní boty - budou velké?

4109
21.10.11 18:57

Zimní boty - budou velké?

Ahoj mamky, dneska jsme koupily dcerce už zimní botky. Teď nosí botičky 22 a tyto zimní jsou 24. Je to o 2 čísla, ale zase si říkám, že zima může být až do března a když v tom bude mít tlusté ponožky nebo punčocháče, tak by jí zase tolik velké být nemusely. Jaký je váš názor? Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
21.10.11 19:07

Nadměrek by měl být min 5 mm a maximálně 18, doporučený je 7 až 12 mm. Pokud je větší, bota taky neplní svůj účel, klouže a nohu to ničí stejně, jakoby dítě nosilo boty malé..

Ale ceny bot jsou nehorázné, taky dětem kupuji s maximálním možným nadměrkem(no tak 15 mm)..
Ale stalo se mi, že jsem synovi musela koupit během zimy nové boty, noha vyrostla skokově, měl na začátku nadměrek dostatečný..

Nevím, jaké máš boty, jestli je tam vytahovací stélka, jak moc je tvarovaná, ale jisté řešení je koupě vložky, která botičku trochu zmenší..
Nejde to ale u všech a taky pro malé dítě nemůžeš koupit vložku s vysokou klenbou(dětská noha má tukový polštář, pod kterým se noha vyvíjí, mohly by vzniknout nepříjemné otlaky). Právě proto se boty v malých číslech vyrábějí „málo klenuté“ a vložky do bot z lékárny jsou „klenuté hodně“..
A pokud má bota primárně vysokou klenbu, tak tam další vložku prostě dát nemůžeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
21.10.11 19:16

záleží taky i na tom, jestli máš oboje boty od stejného výrobce, každý má trošku jiné velikosti bot
naše malá teď nosí 22 Bartky (velikostně odpovídají spíš 23) a na zimu mám koupené 25 Superfity (ty jsou zase spíš menší - taková větší 24)
zkus je poměřit vevnitř kolik je skutečný nadměrek, když budeš do těch +- 15 mm, tak je to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.10.11 19:25

Moje děti superfity neměly, ale co jsem slyšela, do nic nejsou potřeba tlusté ponožky. Zimy takového rázu tu nejsou..
Na ponožkách celkově taky hodně záleží, některé dítě nosí tlusté froté nebo pletené ponožky, jiné nosí funkční termoponožky, které tlusté na omak nejsou..
Ale souhlasím s tím, že těch 15 cm je v pohodě..Taky nemám finanční možnosti takové, abych mohla za 2 měsíce koupit boty znovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
21.10.11 19:29

Holky díky, zkusím je poměřit. Teď má sportovní Nike, ale budu muset koupit ještě nějaké podzimní, protože mi přijde, že v nich má studené nožky. No a ty zimní jsou, možná mě ukoušete :( z Lidlu.
http://www.lidl.cz/…ex_21050.htm ty ležící červené dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
21.10.11 19:30

Tak ja sla pro boty s prckem v tluste ponozce a prodavacka zmerila s ni a pak jsme koupili superfitky s max. nadmerkem, coz je pry 15 mm. Takze doufam, ze vydrzi celou zimu ;-)

Pokud ty boty z Lidlu maji vyndavaci vnitrek (stélku), tak ji vyndej a zmer, kolik ji zbyva nadměrek. Pri vetsim jak 15 mm bych ji to nedávala :nevim: , jak psala Jana, neni to v poradku.

PS: nebo zmer pomoci prouzku papirku, pokud vložka nejde vyndat. Každopádně bych se řídila faktickou mírou nadměrku a ne číslem. Protože různé boty mají různé číslování a stejná čísla mají u různých výrobcu rozdíl i 1 cm!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
21.10.11 19:41

Nejlepší je vzít malou do obchodu a botu vyzkoušet…a pokud to nejde,tak se noha dá obkreslit a v krámě porovnat s vnitřní stélkou…
Pravda,že každá značka má jiné rozměry číslování.
Já třeba synovi kupuji boty zimní Superfit Goretexové a jen o číslo větší,jelikož koupit mu o dvě tak se mu v nich špatně chodí a cpát mu silnou ponožku,tak to by se míjel účinek těchto bot a stačilo by koupit levnější bez Goretexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
21.10.11 20:31

Fakt zalezi na cislovani a od kdy je bude nosit. Ja jsem kupovala zimni s nadmerkem cca 17-18mm (ty o cislo mensi mely nadmerek sotva 1cm), bo je bude nosit az cca za mesic ci dva a do te doby se nozicka o nejaky milimetrik vytahne (ted ma podzimni goretexove) :wink: A stejne do nich bude nosit puncochace + ponozky, tak aby se vesla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
21.10.11 20:40

Ahojky,
moje zkušenost s botkama,většinou to vychází o dvě čísla
tzn. teď malej nosí 21 a zimní jsme si odnesli 23,máme superfity a kupovali jsme je ve specializované dětské obuvy, kde prodavačky botky ozkouší s dítětem, poměří s vnitřní vložkou.
u staršího je to stejné 26 má teď a zimní máme koupené 28

Většinou na jaře to pak vyjde, že kupujeme stejnou velikost jako těch zimních :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
21.10.11 21:23

Jsme na tom stejně, syn má aktuálně velikost 22, zkoušeli jsem zimní boty 23, ale rezerva se mi tam nezdála dostatečná, tak jsme koupili 24. Chodí v nich trochu těžkopádněji, ale to je asi tím, že je to pořádná boty - já chodím v kozačkách taky jinak než v sandálech. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.10.11 10:18

Ahojky, tento týden jsem taky dcerce kupovala zimní boty ve spec.prodejně, prodavačka říkala, že maximálně můžeme mít botky o 18 mm větší, takže jsme rozhodně koupili raději větší, bude v nich nosit teplé punčošky a navíc je bude mít možná až do dubna. Byly dost drahé, ale goretexové, takže by neměly promokat. Koupila jsem univerzální šedé, aby byla popř. i pro kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.10.11 12:12

Boty kupuju jedině po vyzkoušení s nadměrkem 12 (ideální nadměrek)- 15 (maximální) mm, víc ne. Když budou moc velké, tak nebudou poskytovat nohám správnou oporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
22.10.11 16:08

Tak jsem to měřila a dcerka má nožku přesně 13 cm a botky jsou 15 cm uvnitř ta stélka. Takže o 2 cm. Teď je ještě nosit nebude, počítám až tak nejdřív za měsíc, až bude pořádná zima. A ráda bych, aby je měla přes celou zimu, třeba až do konce března. Tak co myslíte? Já osobně si myslím, že když bude mít teplejší ponožky nebo punčocháče, za měsíc jí ta nožka trošku povyroste, že by to mohlo být v pořádku, ne? Díky moc za rady všem přispěvatelkám! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák