Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marrlinka píše:![]()
moc hezky napsáno. možná proto je tolik záletníků
![]()
však právě ![]()
@Karleon píše:
@martina.se Spíš srdce než mozek
no ono často by i ten mozek byl na místě - viz. třeba diskuze z dnešního rána, kdy se muž před porodem jde hledat bez ohledu na ženu, dítě, hypotéku, jiné závazky ![]()
@Karleon píše:
@martina.se Spíš srdce než mozek
i ten mozek třeba.. občas se naskytnou možné příležitosti, pak třeba popřemýšlet, co má váhu a co ne ![]()
Samozřejmě že je to možné..
my dva = 20 let se z náme, 17 let jsme manželé…ano, musí se používat zdravý „selský“ rozum, ale opravdu to LZE - žít bez nevěry, to by mě nenapadlo vůbec a to manžel byl můj první a je dosud jediný milenec ![]()
pišu to jenom pro povzbuzení a jako další případ páru, u kterého nevěry netřeba ![]()
Myslím, že takový vztah je velmi unikátní, pokud se bavíme o vztahu na celý život (a ne 5 nebo 15 let).
Většina lidí se setkává s pokušením, většinou muži (protože to oni jsou i v 45 letech sexy pro dvacítky) velmi často a můžeme si vykládat o mozku a rozumu co chceme, ale když nějaká žena zahraje na tu správnou strunu po 30 letech sexu s jednou ženou, tak je to velká zkouška a i vzorný manžel si může říct, že jednou mu to za to stojí, že život je krátký a nikdo se to nedozví ![]()
Myslím si, že s nevěrou se setká každý z nás, jenom často bude neodhalená a tak to nemusíme řešit ![]()
Zároveň bych jí tolik nepřeceňovala. Zabránit jí nelze, často se o ní nikdy nedozvíme a nevěrník se z ní může poučit a vyjít z ní jako lepší člověk, který už ví co NEchce.
Já se k tomu stavím tak, že nepátrám, neřeším, neděsím se dopředu, důvěřuju. Ale nejsem naivní a nenalhávám si, že mě se tohle stát nemůže. Ruku do ohně bych nedala za žádného muže na světě.
@martina.se píše:
Jo, reálné to je. Když mají lidi mozek, co používají, tak není nevěra potřeba
Byla jsem nevěrná a nemám dojem, že bych u toho nepoužívala mozek. Ale tohle je typický názor žen.
Jinak k tématu, nevím. Myslím, že ne, ale doufám, že ano
![]()
A k prohlášením, že MY SI NEVĚRNÍ NEJSME, upravila bych to na reálné JÁ JSEM VĚRNÁ a myslím si/věřím, že muž taky ![]()
Existují i diskuse pro muže, včetně diskuse pro ty nevěrné a tam se dočteme něco úplně jiného. Spousta vzorných manželů si tam vypráví, jaký privát navštívili při cestě na školení atd. a na podobné věci většinou manželka nemá šanci přijít. DOporučují si slečny podle diskrétnosti, rychlosti, ceny atd
No, raději nečíst, poslala mi už před nějakým rokem kamarádka pro pobavení. I když tam už jde o jinou nevěru než o uklouznutí ![]()
@ulice píše:
Myslím, že takový vztah je velmi unikátní, pokud se bavíme o vztahu na celý život (a ne 5 nebo 15 let).
Většina lidí se setkává s pokušením, většinou muži (protože to oni jsou i v 45 letech sexy pro dvacítky) velmi často a můžeme si vykládat o mozku a rozumu co chceme, ale když nějaká žena zahraje na tu správnou strunu po 30 letech sexu s jednou ženou, tak je to velká zkouška a i vzorný manžel si může říct, že jednou mu to za to stojí, že život je krátký a nikdo se to nedozví
Myslím si, že s nevěrou se setká každý z nás, jenom často bude neodhalená a tak to nemusíme řešit
Zároveň bych jí tolik nepřeceňovala. Zabránit jí nelze, často se o ní nikdy nedozvíme a nevěrník se z ní může poučit a vyjít z ní jako lepší člověk, který už ví co NEchce.
Já se k tomu stavím tak, že nepátrám, neřeším, neděsím se dopředu, důvěřuju. Ale nejsem naivní a nenalhávám si, že mě se tohle stát nemůže. Ruku do ohně bych nedala za žádného muže na světě.
Svatá pravda
![]()
Tak za manzela nemozem napisat, ale zase seba ano, sme spolu 13 rokov a nevera z mojej strany zatial ziadna… podla mna sa da prezit zivot bez nevery, ked ma clovek nieco co si vazi, nechce o to prist bol by blby to riskovat… niekedy kukam s otvorenou hubou ako ludia za par minut zabavy alebo povyrazenia riskuju co budovali cely zivot a potom nariekaju a prosia o odpustenie… a lepia crepiny aby zase dali nieco do povodneho stavu, co sa uz podla mna uplne asi nikdy neda… ![]()
@rodinka4 píše:
Tak za manzela nemozem napisat, ale zase seba ano, sme spolu 13 rokov a nevera z mojej strany zatial ziadna… podla mna sa da prezit zivot bez nevery, ked ma clovek nieco co si vazi, nechce o to prist bol by blby to riskovat… niekedy kukam s otvorenou hubou ako ludia za par minut zabavy alebo povyrazenia riskuju co budovali cely zivot a potom nariekaju a prosia o odpustenie… a lepia crepiny aby zase dali nieco do povodneho stavu, co sa uz podla mna uplne asi nikdy neda…
Líbí se mi, že nemluvíš za manžela ![]()
Jinak s tučně vytištěným nesouhlasím, dá se to spravit a vztah může být o hodně lepší než dřív, jak po emoční stránce, tak v té sexuální. I nevěra může vztahu pomoci, ač to zní paradoxně, tak někdy někdy se až s odhalenou nevěrou začnou řešit opravdové problémy ve vztahu, oba dva si sáhnou na dno a uvidí tam to, co opravdu chtějí. Pak vztah může být pevnější než dřív.
@ulice no nemam vlastnu skusenosti, ale kamaratky co nieco take prezili neustale maju v sebe take to hlodanie a podozrenie, proste uz nevedia ziskat 100% istotu a doveru v manzelov/partnerov… mne ked ide manzle na sluzobku riesim s nim prakticke veci a ani ma nenapadne rozmyslat nad tym co tam bude robit po veceroch
keby ale viem o tom ze ma uz kedysi v minulosti podviedol tak neviem, asi by som rozmyslala aj nad inym.. ![]()
ale s tym mas pravdu ze velakrat sa az po takomto comsi zacnu riesit problemy ktore dovtedy kazdy ignoroval a pomoct to moze vo vela smeroch…
@rodinka4 píše:
@ulice no nemam vlastnu skusenosti, ale kamaratky co nieco take prezili neustale maju v sebe take to hlodanie a podozrenie, proste uz nevedia ziskat 100% istotu a doveru v manzelov/partnerov… mne ked ide manzle na sluzobku riesim s nim prakticke veci a ani ma nenapadne rozmyslat nad tym co tam bude robit po vecerochkeby ale viem o tom ze ma uz kedysi v minulosti podviedol tak neviem, asi by som rozmyslala aj nad inym..
ale s tym mas pravdu ze velakrat sa az po takomto comsi zacnu riesit problemy ktore dovtedy kazdy ignoroval a pomoct to moze vo vela smeroch…
Tak já jsem člověk, který 100% jistotu v otázce věrnosti nemá nikdy. Prostě nedám ruku do ohně za nikoho, ale netrápím se tím.
Naopak od té doby co jsem si tohle připustila, žije se mi mnohem lehčeji, nebojím se nevěry, když přijde, buď ji překonáme anebo půjdeme od sebe. Nebojím se, že mi zahne, když se stane, tak se to stejnak nejspíš nedozvím a on při troše štěstí vytrestá sám sebe a když se to dozvím, tak to budu řešit potom…A nebojím, že můj „nikdy by nepodvedl“ manžel mě zklame. Nikdo není dokonalý a nevěra se může stát každému…Prostě se nevěry nebojím, mám strach z horších věcí.
Ale důvěřuju, takže s tou služebkou důvěřuju, neprověřuju a co dělali po večerech bych se zeptala, když by mě to zajímalo…ale to není tak důležité, kdyby šli posedět do bordelu, tak nám to stejně neřeknou, že ![]()
Nikdy neříkej nikdy, ale… známe se 20 let. Dvakrát jsem se ocitla v jakémsi „pokušení“ - a nebyl zas tak velkej problém odolat. A ač neberu nikomu jeho rozhodnutí, neb nežiju jeho život, pro mě je to věc posvátná.
@ulice ja si take ani nepripustam ze by ma podviedol, pretoze by som sa s tym vyrovnavala velmi zle… natolko sa poznam… som ten typ co by to bol schopny donekonecna partnerovi vykrikovat, ake svinstvo spravil. a na tom sa teda lepsi vztah budovat neda
aj keby som odpustila, co by som asi 1× dokazala, u mna by to uz urcite nebolo ono… nechcem sa stat ziarlivou furiou na cely zivot
a keby sa to zopakovalo 2× tak fakt neviem..
ja mam teraz taky super zivot po vsetkych strankach ze ani radsej nechcem pomysliet co by to so mnou spravilo… radsej nevediet ![]()