Život bez otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
31.3.19 23:57

Pokud žena vyrůstá od malička bez otce (láskavého), tak ji too negativně poznamená na celý život. V podstatě se z ní stává cynička a misantropka. Existují však výjimky. Žena je flexibilní tvor. Takže se umí s prázdným místem lépe vyrovnat než muži. P:S. Drtivá většina kriminálnic vyrůstala bez otce. P.ss: Kriminálnic je výrázně míň než kriminálníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 23:58

Vyrůstala jsem ve zdánlivě komletní rodině, ale reálně otec nikdy jako otec nefungoval (alkoholismus). Trápila jsem se tím hodně. Dnes už 3 roky nežije a nestýská se mi po něm. Ale celoživotně mi chybí milující táta,který by stál jako jistota za mnou, záleželo mu na mě atd. Někdy mě to trápí víc, někdy míň. Jsou v životě horší věci, ale život s milujícím tátou by byl mnohem příjemnější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.19 00:03
@Anonymní píše:
Vyrůstala jsem ve zdánlivě komletní rodině, ale reálně otec nikdy jako otec nefungoval (alkoholismus). Trápila jsem se tím hodně. Dnes už 3 roky nežije a nestýská se mi po něm. Ale celoživotně mi chybí milující táta,který by stál jako jistota za mnou, záleželo mu na mě atd. Někdy mě to trápí víc, někdy míň. Jsou v životě horší věci, ale život s milujícím tátou by byl mnohem příjemnější.

A ještě dodatek k otázce zakladatelky: na maturitní ples jsem ho nevzala (v tu dobu byl opravdu hrozný, neskutečně jsem se za něj styděla), k oltáři mě vedl (v tu dobu už byl o něco lepší), ale příjemné mi to moc nebylo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.19 01:12

Já tátu měla, ale nikdy jsme neměli moc pěkný vztah, spíše byly třenice, hádky, nedorozumění…atak. Až když onemocněl a já se pak o něj starala az do smrti, více jsem k němu prilnula, ale už bylo pozdě. Teď mi chybí a moc, a tolik bych mu toho chtěla povědět. Mám malého synka, jeho otec se o něj přestal zajímat už v mém těhotenství. Nemám tedy otce já ani syn. Žiji sama se synem a části nás navštěvuje moje maminka, malého babička. Nemám ani bratra, jen dva bratrance, kteří bydlí přes 100km a nestykame se. Mám jen dva strýce, kteří již mají kolem 60 let a mají už zdravotní problémy. Často přemýšlím, jak syn, bude mít rok, bude vnímat svůj život jen se mnou, bez toho mužského vzoru, bez mužské lásky

• Citovat
  • Upravit
10461
1.4.19 02:27
@Russet píše:
Chyběl mi a měla jsem pocit prázdna. Odešel v mých 4 letech a vzhledem ke vztahům jsme se vůbec nevídali, ač jsme bydleli blízko. Na maturiťák jsem šla z donucení, měli jsme za sebou 2 úmrtí v rodině. Neučil mě plavat, jezdit na kole a ani lyžovat. Jak se chovat ke chlapům jsem se musela naučit metodou pokus omyl. Dnes spolu vycházíme dobře. Nechci navazovat na ty propasti a chci, aby syn měl oba dědy. Svatbu jsme neměli, ale nejspíš bych mu dovolila, aby mě vedl, ale není to na pořadu dne. Kdybych se vdávala hned škole, spíš bych řekla strýci. Ten v mém životě hrál hodně důležitou roli taky.

Tu prvni pulku jako bych psala slovo od slova o sobe. Akorat ze my spolu zadny vztah nemame,jsme cizi lide. Muj otec je velice sebestredny a sobecky,umi jen brat a ne davat, takze nic, o co bychom stali. A nechci,aby deti poznaly takovy muzsky vzor. Pro me byl hodne dulezity dedecek, diky nemu jsem mela hezke detstvi. Bohuzel umrel,kdyz mi bylo 17 na rakovinu. Kdyz jsem chodila do tanecnich,byl uz na tom zdravotne spatne,takze zaverecna byla pro me za trest,byla jsem tam sama,matka nesnasi spolecenske akce. Maturitak u nas byl bez asistence rodicu,nikdo je tam nemel,takze to byla pohoda. Nevdala jsem se, nicmene ziju od svych 19let s uzasnym muzem a skvelym otcem mych deti v harmonickem vztahu. Jak se rika ze vsechno zle je k necemu dobre,tak ja jsem si diky mizernemu otci dala velky pozor, abych pro sve deti vybrala lepsiho a diky dedovi jsem mela vzor toho,jaky by takovy muz mel byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.4.19 02:39
@splendis píše:
Ano, poznamenalo… Ale dobrá otázka, já si zas říkala jestli není lepší vyrůstat bez táty? a nebo mít tátu co chodí domu jen večer? a poslouchate jen urážky, řvaní, sprosté nadávky a obcas nějaké násilí když přišel opilý domuPříspěvek upraven 31.03.19 v 22:34

Pro me bylo lepsi vyrustat bez otce. Zadny alkohol,nasili,sprostarny u nas neprobihaly,jen hadky a triskani dverma a z jeho strany chlad a ostentativni nezajem a davani najevo, ze jsme vlastne na obtiz. To mi stacilo,jsem asi citlivejsi a mela jsem z toho psychosomaticke problemy. Kdyz odesel,vyrazne se mi ulevilo. S mamou to taky nebylo jednoduche, ona je takova problematicka osobnost,ale aspon se snazila. Nejlip mi je od te doby,co jsem se odstehovala. Ale hodne me to mrzi. Ja jsem rodinny typ,rada bych mela velkou rodinu,ale z me strany ti,ktere jsem mela rada,umreli a mezi zbytkem jsou bud zadne nebo spatne vztahy. Nastesti moje vlastni rodina funguje krasne, bez ni bych byla asi dost v pr.eli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.19 16:33

Holky samozivelky, hlavne si nehledejte pritele s ditetem..Ten vas pritel bude mit to jeho dite radsi a vase dite to uciti a vude mit pocut , ze nema ani nevlastniho tatu. To same , kdyz si oak s pritelem udelate dite , i presto ze uz mate dite z 1.manzelstvi..
Mluvim z vlastni zkusenosti..A do dnes me to mrzi, nikomi se s tim nesveruju, tak pro to anonym..

• Citovat
  • Upravit
17472
2.4.19 09:18

Od nás otec odešel, když jsem byla mimino, viděla jsem ho jednou, v 18 letech. Nikdy se nezajímal, neplatil. Jako něco zlého to nevnímám, vyrostla jsem jen s mamkou, bez mužského vzoru, žádný strejda, bratr, bratranec, prostě to tak beru. :nevim:
Maturiťák ani svatbu jsem neměla, na tanečních jsem snad ani mamku neměla, beztak byla v práci. K oltáři bych došla sama, nepotřebuju podpírat. :mrgreen: Ale po svatbě netoužím, nevidím v ní žádná pozitiva, jen hodně negativ.
Edit: vliv to asi mělo, každé mé dítě má jiného otce a nežiju ani s jedním z nich. O chlapech celkově si myslím svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
14.4.19 21:47
@Kriss Tina píše:
Já otce „měla“. Alkoholika, kterého sem třeba týden neviděla protože každý den po práci seděl v hospodě a vracel se až když sme spaly. Úžasný vzor no, když už pritah domu dřív tak akorát řval. Lepší žádný než toto. Vychovala nas mamka a poznamenána si nepřipadám. Naopak mám pocit, že zvládnu spoustu mužských prací, protože sme si jako ženské musely se vším poradit samy. Rozvedli se když sem nastoupila na střední, od té doby sem otce neviděla. Na maturitak nebo do tanečních jsem nešla, k oltari mě povede máma.

V poznamenání se mýlíte. Takových holek jako vy běhá… u Vás bych odhadoval asi takovou budoucnost :, vy máte špatný vztah k mužům a Vaše matka patrně taky, proto se už nevdala a jako ženské jste žily doma sami. Jestli se někdy vdáte, pak se Vám Vaše matka bude nemístně zasahovat do života a vy jí to dovolíte, protože k ní budete tíhnout více než ke svému budoucímu partnerovy. Docela lituji toho, kdo si Vás jednou vezme - jestli to bude alkoholik je to jedno, ale pokud to bude slušný člověk má docela vysoké šance, že si s Vámi pokazí život. Myslím si, že se rozvedete a maminka Vás v tom bude podporovat, aby Vás měla sama pro sebe…,bude Vám hlídat dítě „pomáhat Vám“ a tím se bude realizovat. Váš největší problém je v tom, že si to vůbec neuvědomujte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
14.4.19 22:07
@Tamtama píše:
Od nás otec odešel, když jsem byla mimino, viděla jsem ho jednou, v 18 letech. Nikdy se nezajímal, neplatil. Jako něco zlého to nevnímám, vyrostla jsem jen s mamkou, bez mužského vzoru, žádný strejda, bratr, bratranec, prostě to tak beru. :nevim:
Maturiťák ani svatbu jsem neměla, na tanečních jsem snad ani mamku neměla, beztak byla v práci. K oltáři bych došla sama, nepotřebuju podpírat. :mrgreen: Ale po svatbě netoužím, nevidím v ní žádná pozitiva, jen hodně negativ.
Edit: vliv to asi mělo, každé mé dítě má jiného otce a nežiju ani s jedním z nich. O chlapech celkově si myslím svoje.

2 děti každé s někým jiným sama svobodná matka a mohu za to muži vy si o nich myslíte své - nenapadlo Vás někdy, že to nemáte v hlavě v pořádku a měla byste se léčit? Takto jste pokazila život 5 lidem - Vašim 2 dětem, těm 2 mužům a ještě sobě. Tomu tedy říkám bilance… Kdybyste řešila svoje duševní problémy včas, nemuselo to takto dopadnout! Mohla jste být normálně vdaná úspěšná žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
14.4.19 22:20

Já si spíš myslím, že přítomnost otce není bezpodmínečně nutná, spíš jestli je v okolí nějaký mužský vzor - strýc, soused, klidně otec kamarádky…

I bych odhadoval, že lepší dobrý vzor v okolí než mizerný otec doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
14.4.19 22:28

@Josef44 Ahoj, uplne souhlasim, co si tady napsal, mas pravdu!
Kazda holka potrebuje otce, nejaky mužský vzor. Kdyz ho nema, tak to ma hodne velky vliv na psychiku i v dospělosti.
Ma dcera nezná svého biologického otce, ale otce ji vynahrazuje muj partner a je videt, ze ma dcera ma meho pritele hodne rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
15.4.19 03:03

@Josef44 kde čtěte že se moje matka znovu nevdala? Ta už má vlastní zivot s novým mužem daleko ode mě a já už čekám druhé dítě a do ničeho mi nezasahuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.4.19 09:42
@Josef44 píše:
2 děti každé s někým jiným sama svobodná matka a mohu za to muži vy si o nich myslíte své - nenapadlo Vás někdy, že to nemáte v hlavě v pořádku a měla byste se léčit? Takto jste pokazila život 5 lidem - Vašim 2 dětem, těm 2 mužům a ještě sobě. Tomu tedy říkám bilance… Kdybyste řešila svoje duševní problémy včas, nemuselo to takto dopadnout! Mohla jste být normálně vdaná úspěšná žena.

Ehm, proč bych se měla léčit? :think: Mám duševní problémy, o kterých bych měla vědět? :think: Jen teda netvrdím, že za to, že jsem s dětmi sama, můžou chlapi. :nevim: A teda doteď jsem nevěděla, že normálnost ženy se posuzuje podle vdanosti a úspěšnosti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
9.9.21 19:24

Ahoj všem, čím dál víc je mi líto, že moje děti odmalička vyrůstají bez otce. Mužský vzor mají, ale nikdy nepoznají jaké to je mít tátu, který se jim věnuje a má je rád. Přijde mi, že budou strašně ochuzení a já s tím nic nenadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí