Zivot bez pracky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@martina.se píše:
Kluk si nechává prat v prádelně, aby nevozil domů..jako 220 za jedno praní a sušení mi přijde fajn, takže dovedu si to představit
To je 7 920,– za prani rocne, tj uz cena levnejsi pracky. A tahat se s pytlema pradla sem a tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste podotykam, ze jezdim autem kazdy den do mesta do zamestnani, tak by to nebylo zadne vyjizdeni extra kvuli prani
rano dat vecer vyzvednout. Co jsem si tak cetla tak to neni zadna pradelna ala delnici z ubytovny si prijdou vyprat, ale obsluhuji tam pani, za priplatek zehli, skladaji. No vrta mi to hodne hlavou ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já bych to nezvládla psychicky
. Mě to psychicky uklidňuje, že můžu vyprat kdykoliv. A asi mi to přijde takové i na symbolické úrovni, že bez pračky bych se necítila dost doma - pocit domova, ale jako někde na hotelu nebo ubytovně. další věc, že už se vidím, jak něco dělám pravidelně, to fakt ne. A vadily by mi i ty pytle se špinavým prádlem skladovat doma. No za mě nee, ale tak třeba to máte nastavený jinak a jste s tím OK. Tak jedině jak už někdo navrhoval, zkusit na zkoušku aspoŃ tři měsíce a porovnat si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
To jsem si loni v létě zkusila. Život bez elektriky a teda i bez pračky. Nebylo to moje dobrovolné rozhodnutí.
Byla jsem šťastná, když mi po asi 3-4 týdnech jela pračka na centrálu a za dalších pár týdnů se zapla elektrika. A to jsem musela mít děti pryč. Takže pouze moje a muže prádlo to bylo.
Ne. Tohle by nebyla moje cesta. Nějak před hodinou jsem došla z práce. To vždy hned zapínám pračku. Syn byl na plavání, tak i po chlóru se to musí oprat. Máme pračku na 8 nebo dokonce 9 kg. Už se holka vrtí. Pak to převezme sušička po ní.
Nechtěla bych být zase otrokem, že převážím pytle věcí na praní. Děkuji za pračku 🙏. To je moje zkušenost.
Ty zkus třeba měsíc. Nám by se to ani fin. neoplatilo při tolika lidech doma.
Ty jsi z vesnice co postihlo tornádo? Pokud teda nevadí, že se ptám? Jestli ano odpovídat nemusíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jeste podotykam, ze jezdim autem kazdy den do mesta do zamestnani, tak by to nebylo zadne vyjizdeni extra kvuli pranirano dat vecer vyzvednout. Co jsem si tak cetla tak to neni zadna pradelna ala delnici z ubytovny si prijdou vyprat, ale obsluhuji tam pani, za priplatek zehli, skladaji. No vrta mi to hodne hlavou
Asi by mi nejvíc vadilo, že na moje (zvlášť spodní prádlo) sahají cizí ruce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jeste podotykam, ze jezdim autem kazdy den do mesta do zamestnani, tak by to nebylo zadne vyjizdeni extra kvuli pranirano dat vecer vyzvednout. Co jsem si tak cetla tak to neni zadna pradelna ala delnici z ubytovny si prijdou vyprat, ale obsluhuji tam pani, za priplatek zehli, skladaji. No vrta mi to hodne hlavou
A kdo si tam dává prát? Tak to zkus a uvidíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně by to teda nevyhovovalo, ale když vás to láká, zkuste to. S pořizováním infrakabiny bych ale maličko počkala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to vaše věc, ale stačí jedna pořádná střevní chřipka a běžíte pro pračku
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hele pradelna tam je a za rok ji muzou zrusit. Tebe uz prevazeni pytlu nebude bavit a na pracku doma uz misto nebude..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa12 píše:
Asi by mi nejvíc vadilo, že na moje (zvlášť spodní prádlo) sahají cizí ruce
Tak já tedy jezdím (s tím jedním potahem) do samoobslužné, nacpeš si to sama, pustíš, pak sama přehodíš do sušičky… ale je to opruz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ananas123456 píše:
Ja jsem to tak mela v zahranici na koleji, chodila jsem jednou tydne a pohoda, rovnou i se susickou.
Já taky na koleji, prádelna byla na jiném bloku a také v pohodě. S dětmi bych to ale nechtěla, když se třeba pozvrací, tak co s tím dělat… S dětmi se zkrátka hodí pračka doma.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Tak já tedy jezdím (s tím jedním potahem) do samoobslužné, nacpeš si to sama, pustíš, pak sama přehodíš do sušičky… ale je to opruz.
Mě by tam teda u toho nebavilo čekat. A ještě kdyby se těch praček muselo prát víc za sebou (podle druhu a množství prádla)… ![]()
Příspěvek upraven 04.01.22 v 17:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě by to nebylo. Kdybych si měla vybrat jeden jediný spotřebič, který mít doma, tak je to pračka (a to i bez dětí). Myčku jsme nikdy neměli, mikrovlnku nemáme, vařila bych klidně třeba na ohni, ale bez pračky, to fakt ne. Ale každý to máme jinak.
Pár týdnů to můžeš vyzkoušet, místo zatím nechte prázdné, a když to bude v pohodě, tak u toho můžete zůstat dlouhodobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi, jak funguje pradelna. U nas, krajske mesto, obsluha neni. Takze das pradlo a pokud bys vyzvedavala odpoledne po praci, uz by ho mohl sebrat nikdo jiny, u nas musis byt u toho, kdyz dopere. Cena za prani je 120 za pracku. Ja hodne tridim, takze bych urcite neprala vsechno dohromady na jednu teplotu, tridim i barvy. U nas jsou asi 3 pracky, takze by to slo roztridit, ale uz je to 120 kč x3.
Ja bych bez pracky neprezila, ale ja mam 2 deti a peru porad. Takze u Tebe bych vyzkousela takhle fungovat nekolik mesicu a pak bych se rozhodla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit