Zivot bez pracky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
4.1.22 19:29
@a12 píše:
Jenže ona tu pračku nebude mít kam dát, o to jde :nevim:

Brzo ji to praní jinde omrzí. A jestli půjde k sousedce, tak ta ji pošle někam. A situace jí donutí si tu pračku koupit a saunu prodá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
4.1.22 19:34

Já si život bez pračky neumim představit. Peru i téměř čisté prádlo, napr.to co jsem měla jeden den na sobě, hodím jen precmachnout na krátký program, aby vonelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.1.22 19:43

Vysvětlete mi prosím jak takový systém funguje? Peru týdně zvlášť: ručníky, tmavě modré, černé, červené/růžové, bílé, barevné, džíny, svetry, jemné halenky. To zaplatím za každou pračku extra? A to se mi někdo, kdo to obsluhuje, přehrabuje ve špinavém prádle a počítá kolik kousků tam mám? Nebo to tam obsluhuju osobně a ztrávím tam celý den, než doperou všechny pračky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 20:14
@Bábrdl píše:
Jsem jediná, kdo si myslel, že diskuze bude o zmrzačeném zvířeti? :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.22 20:17
@berusa.m píše:
Vysvětlete mi prosím jak takový systém funguje? Peru týdně zvlášť: ručníky, tmavě modré, černé, červené/růžové, bílé, barevné, džíny, svetry, jemné halenky. To zaplatím za každou pračku extra? A to se mi někdo, kdo to obsluhuje, přehrabuje ve špinavém prádle a počítá kolik kousků tam mám? Nebo to tam obsluhuju osobně a ztrávím tam celý den, než doperou všechny pračky?

Já si myslím, že ano. Ale zas když tam s tím chodíš třeba jednou za 14 dnů, tak ony se ty pračky mezi tím zaplní…

Jako upřímně to nezní vůbec blbě, mít spoustu peněz nazbyt, spoustu oblečení a prádelnu s obsluhou za rohem, tak proč ne. Ušetří to asi dost práce.

Ale domácí pračky bych se nevzdala.

• Citovat
  • Upravit
1641
4.1.22 21:28

Dala bych pračku do kuchyně nebo do chodby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
4.1.22 21:56

Pracku bych si nacpala klidne k hlave do loznice, ale nevzdla bych se ji. Jsem na pradlo hakliva. Hlavne v cem se pere (prasek/gel…) a na pradlo mi nemuze nikdo sahat. V takove pradelne se pere jak s jakym pristredkem vlastnim, nebo jejich a co avivaze? A vadilo by mi davat za jedno prani “takove penize”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
5.1.22 09:25

Tak to zkus, jestli ti to i za pár měsíců bude vyhovovat. Já bych nebyla bez pračky ani za nic. Teď nám odešla desetiletá stařenka, druhý den lehly děti, za dva dny já, covid, takže z toho byly 3 týdny bez pračky. Po týdnu už nebylo přes špinavé prádlo v koupelně kam šlápnout, tak jsem chtě nechtě musela sbalit pytel a odvézt mamce (taky měla v té době covid).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
5.1.22 15:07
@JiříkMazlík píše:
A na co prosím tě umřela? Určitě by to šlo opravit za pár korun pokud tedy už nestojí na sběrném dvoře

Ježiš ty jsi brouk pytlík :lol:

Moje poslední pračka odešla tak, že se urval kříž, co drží buben, vazelína z ložisek mi vytekla do prádla a křivě rotující buben navíc nastrouhal plastovou vanu na hoblinky. Škoda, že jsem tě tehdy neznala, dala bych ti za tu opravu pár korun :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
5.1.22 15:16

@Callista tak samozřejmě že jsou závady které jsou fatální. Ne že by to nešlo opravit ale musela by k tomu být ještě jedna pračka na díly :lol:
ale mile rád si ji vezmu do šrotu a na pár dalších věcí je ještě dobrá :lol:

Ale třeba kvůli čerpadlu, topnemu tělesu či programátoru není důvod hned pračku poslat do věčných lovišť ;)

Od dob kdy pračky už nemají mechanický programátor je větší problém s kondenzátory co vysychají a snižuje se jejich kapacita a výměna je v řádu desetikorun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
7.1.22 14:11

Mě přijde super nápad, jako jsem viděla, že mají někde tuším ve Finsku - v paneláku ve sklepě prádelnu a sušárnu. Můžeš si vyprat kdy chceš a nikam to nemusíš tahat, když pominu cestu do sklepa. Na druhou stranu, teď když nad tím přemýšlím, nechtělo by se mi prát si oblečení v pračce, do který někdo hodil třeba poblitý oblečení. Tak to vlastně tak dobrej nápad není :mrgreen: bez pračky bych asi nemohla být. Možná dočasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
7.1.22 14:30

@Azeretereza neni to jen Finska vec, vyrostla jsem v dome, který byl postaveny dole s pradelnou, velkou prackou a susarnou, z detstvi si pamatuji rozpis na prádelnu, visel dole na nástěnce. Ale postupně si kazdy obstaral svoji pracku a pral si doma a prádelnu pouzivala jen jedna pani z prizemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.1.22 14:55
@Azeretereza píše:
Mě přijde super nápad, jako jsem viděla, že mají někde tuším ve Finsku - v paneláku ve sklepě prádelnu a sušárnu. Můžeš si vyprat kdy chceš a nikam to nemusíš tahat, když pominu cestu do sklepa. Na druhou stranu, teď když nad tím přemýšlím, nechtělo by se mi prát si oblečení v pračce, do který někdo hodil třeba poblitý oblečení. Tak to vlastně tak dobrej nápad není :mrgreen: bez pračky bych asi nemohla být. Možná dočasně.

Vždyť tohle bylo i u nás v minulém století. V paneláku společná prádelna, sušárna nebo sušárna na půdě bytovky. Nepřijde mi to super. Ve svém si pereš, kdy potřebuješ, kdy máš čas. Taková společná prádelna vyžaduje organizaci. Aby se každý prostřídal. Už je to omezující, že se podřizuješ potřebám sousedů. Dále někdo pokazí pračku. Pak se dohaduj, že ji pos…l. Kdo to byl? Takhle můžu být naštvaná pouze na obyvatele v naší domácnosti, když si zničíme nějak pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.22 15:08

Měla jsem to tak na kolejích v ČR i v cizině a bylo to teda extrémně otravné. Vadilo mi to prádlo tahat, nebylo úplně lehké. Navíc problém s tříděním na bílé a barevné, byly tam ty velké pračky a tu jsem jedním druhem nenaplnila, ke dvěma jsem se nedostala najednou a ještě by to lezlo dost do peněz, takže buď bílé bylo nedobře vyprané nebo barevné seprané. Dost se to prádlo ničilo. To omezení, když se toho třeba nakupí víc a člověk to nemůže přeprat okamžitě - propotit cejchy při nemoci a muset se s nima někam vláčet s horečkou je obzvlášť super. Nevím jak je to v prádelnách, ale na té koleji taky nebylo vždycky volno, nebo se některé pračka rozbila a to bylo v háji, pak jsem stála frontu na praní třeba ve 4 ráno, protože už jsem nemohla dál čekat. Kamarád takhle žil dva roky v bytě bez pračky, kde nebylo místo, byl sám mladý chlap, měl prádelnu v ulici, a stejně na to nadával, když se přestěhoval tak pračka byla první, co si nechal dovézt. V žádném případě bych pračku pryč nedala, zkusila bych v bytě vymyslet jinak úsporu prostoru.

• Citovat
  • Upravit
3598
7.1.22 15:12

@Kelsey dokud ta pračka pere stojí u ní celý panelák frontu a jak mile se pokazí v tu ránu tam nikdo nikdy nebyl :mrgreen:

Nejhorší je že do té společné sušárny může každý a když máš nějaký problém s někým tak můžeš potom hledat své spodky na přejezdu na zavoře :mrgreen:
Nebo u nějakého honimira :pocitac:

V dnešní době je nejlepší se o nic nedělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí