Zivot bez pracky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Vždyť tohle bylo i u nás v minulém století. V paneláku společná prádelna, sušárna nebo sušárna na půdě bytovky. Nepřijde mi to super. Ve svém si pereš, kdy potřebuješ, kdy máš čas. Taková společná prádelna vyžaduje organizaci. Aby se každý prostřídal. Už je to omezující, že se podřizuješ potřebám sousedů. Dále někdo pokazí pračku. Pak se dohaduj, že ji pos…l. Kdo to byl? Takhle můžu být naštvaná pouze na obyvatele v naší domácnosti, když si zničíme nějak pračku.
Já už jsem společné prádelny jako dítě nezažila, tedy funkční. Nefunkční pračky a sušičky v suterénu byly dál.
Ale zažila jsem společné sušárny. A i to byl opruz.
A opruz byl i nošení cejch na mandl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konnny píše:
@Azeretereza neni to jen Finska vec, vyrostla jsem v dome, který byl postaveny dole s pradelnou, velkou prackou a susarnou, z detstvi si pamatuji rozpis na prádelnu, visel dole na nástěnce. Ale postupně si kazdy obstaral svoji pracku a pral si doma a prádelnu pouzivala jen jedna pani z prizemi.
@Kelsey píše:
Vždyť tohle bylo i u nás v minulém století. V paneláku společná prádelna, sušárna nebo sušárna na půdě bytovky. Nepřijde mi to super. Ve svém si pereš, kdy potřebuješ, kdy máš čas. Taková společná prádelna vyžaduje organizaci. Aby se každý prostřídal. Už je to omezující, že se podřizuješ potřebám sousedů. Dále někdo pokazí pračku. Pak se dohaduj, že ji pos…l. Kdo to byl? Takhle můžu být naštvaná pouze na obyvatele v naší domácnosti, když si zničíme nějak pračku.
Jenze tady jsou sušárny místnosti se šňůrama, tam mají sušičky. A není tam jedna pračka, ale víc, stejně tak sušiček. jako to je v těch veřejných prádelnách, co jsem viděla ve filmech.
Jinak alespoň ty sušárny v paneláku jsou celkem dobrá věc, když jsem bydlela v garsonce, využívala jsem to. Pak v dalšímu bytě to bylo spíš skladiště, tam jsem to nevyužívala vůbec. Tam kde bydlím teď tak není nic, je to spíš bytovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m
No pokud vím tak právě platíš za pračku. Takže to nemůžeš prát zvlášť. Nemusí být ani volných tolik praček aby sis jich najednou zapla víc, dopírají v různé časy. Obsluha se v ničem nehrabe, můžeš si tam buď čekat nebo se vrátit na doprání.