Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonymitu, bohužel tohle je velmi citlivé téma, potřebuji poradit a nechci aby někdo věděl kdo má takovýto problém…K věci:
Mám pocit že můj partner je blázen, schizofrenik nebo nevím co. Mám opravdu strach. Najednou z jednoho dne na druhý začal vyprávět že je milionář, nejdříve začal že má milion najednou má 30 milionů a nakonec 500 milionů, konta ve švýcarsku a izraeli, byl na hawai, v tokiu, koupí si všemožný penziony, hospody a diskotéky, začal kupovat auta, telefony a počítače. Jenže on už začal i jednat. takže to začal domlouvat aakorát neměl ty prachy. Lidem nasliboval věci že jim pořídí, prostě pro mě největší luxus, šaty a podobně. Začal s tím jak se zná se lavnejma osobnostma, jak má pilotský zkoušky, soukromej tryskáč a tak…To jsem zatim byla jenom ve velkym šoku. Druhý den začal s tím že má ochranku:Ivana a Vasila a že mě klucí hlídaj aby mě někdo neublížil a že jeho sledujou a má napíchnutej mobil a tak..to už sem psychicky nevydržela. Jen sem se klepala, byla bílá a zvracela - vyčerpaná… Ted to začlo ustupovat, začala sem mu říkat že to nejde, že nemá ty penízky a že a´t to nekupuje že teď je to zbytečný. Nakonec mi řekl že ty miliony nemá ale jen pár stovek tisíc a už snižuje a dává mi za pravdu že to myslím dobře. Nejhorší je že začal ty věci říkat některým lidem i v práci (máme společnou) a přátelům a známým. nevim jestli za něj žehlit ty věci, jak se chovat, jak se chovat k němu, chtěli jsme a pracujem na miminku, jestli s ním zůstat…co by jste dělali vy??? Miluju ho, jsem na něm neskutečně závislá, mám o něj strach, náš vztah neměl nikdy nějakou závažnou chybu, jen sme si před necelým rokem prošli depresemi ale dal se s mou pomocí dohromady. Jediný vím, že budu trvat na tom aby navštívil lékaře. Jen nechci aby ho šoupli do blázince…záleží mi na něm…
tak to jsi mě opravud hroozně moc pobavila
,ne trvej a tom doktrovi jinak gti asi nic nepomůže a říft okolí, že se tvůkj partner musí jít lečit, že je tak trošku cvok ![]()
@PetaP píše: ??? Chtěli jsme a pracujem na miminku???![]()
Cože?
a jo to jsem nedočetla, no tak to v žádným případně ted nepracujte na miminku???to nechápu moje hlava to nějako nepobírá
@PetaP no do té doby ano, tohle se stalo ze dne na den!!tenhle cyklus to ještě vyšlo na ovulaci takže stát se to mohlo
@tumpach Ono to je k pobavení, taky sme měla hysterickej záchvat smíchu…ale věř mi že tohle je na sesypání…
Taky anonymně, jedná se o mého tátu, je nemocný, a taky vypráví pohádky, kterým i věří, ale je agresivní. Tvůj přítel je dobrák, chtěl by všem pomoci. Můj otec se léčil ambulantně. Už tam nedochází, protože to prý nepotřebuje, to tvrdí on. Máma si u jeho psychiatričky, nechala vystavit papír, jako pojistku pro případ agresivního útoku, pro záchranku, můžou jej odvést na blázinec, ale zatím k tomu nedošlo. Takže pokud sám nebude chtít do psychiatrické léčebny jej určitě nezavřou, protože táta musel nastoupit na psychiatrickou léčebnu sám s doporučením psychiatričky, už dříve, asi před rokem. Kdyby tam nechtěl sám, tak ho tam nezavřou, ani nevím, co by. Jen nyní je situace klidnější, papír pro záchranku má máma doma jako pojistku, ale myslím si, že také nechce, aby byl na léčebně.
Ahojky, tak to ti nezávidím… můžu se zeptat kolik mu je let?? Ještě mě tak napadá, není možné, že bere drogy? pracuji u postižených lidí a přesně tak dopadl jeden zdravý hodný klidný muž, manželka ho opustila s dětma, shroutilo se mu podnikání a jediná jeho útěcha byly drogy, začal mít neskutečně šílené schizofrení stavy, dnes je v ústavu pro postižené a nepamatuje si, že měl někdy manželku a děti…
to tě nechci strašit, ale jen upozorňuji… drž se… ![]()
Anonymní tady rady nehledej. Tím spíš, že máte už nějakou zkušenost víš sama nejlíp, co máš dělat, co nejdřív k doktorovi. Podle toho, co píšeš Ti na něm moc záleží, jsi hodná, že při něm stojíš. Chce to moc odvahy. Hodně štěstí a ![]()
No tak to čučím
honem s ním k psychiatrovi, tohle jen tak ze dne na den???
Aby jsi neskončila jak ta holka toho psychouše co tvrdil, že má hlavě tajemné lidičky a tak jí rozpůlil hlavu mačetou ![]()
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonymitu, bohužel tohle je velmi citlivé téma, potřebuji poradit a nechci aby někdo věděl kdo má takovýto problém…K věci:
Mám pocit že můj partner je blázen, schizofrenik nebo nevím co. Mám opravdu strach. Najednou z jednoho dne na druhý začal vyprávět že je milionář, nejdříve začal že má milion najednou má 30 milionů a nakonec 500 milionů, konta ve švýcarsku a izraeli, byl na hawai, v tokiu, koupí si všemožný penziony, hospody a diskotéky, začal kupovat auta, telefony a počítače. Jenže on už začal i jednat. takže to začal domlouvat aakorát neměl ty prachy. Lidem nasliboval věci že jim pořídí, prostě pro mě největší luxus, šaty a podobně. Začal s tím jak se zná se lavnejma osobnostma, jak má pilotský zkoušky, soukromej tryskáč a tak…To jsem zatim byla jenom ve velkym šoku. Druhý den začal s tím že má ochranku:Ivana a Vasila a že mě klucí hlídaj aby mě někdo neublížil a že jeho sledujou a má napíchnutej mobil a tak..to už sem psychicky nevydržela. Jen sem se klepala, byla bílá a zvracela - vyčerpaná… Ted to začlo ustupovat, začala sem mu říkat že to nejde, že nemá ty penízky a že a´t to nekupuje že teď je to zbytečný. Nakonec mi řekl že ty miliony nemá ale jen pár stovek tisíc a už snižuje a dává mi za pravdu že to myslím dobře. Nejhorší je že začal ty věci říkat některým lidem i v práci (máme společnou) a přátelům a známým. nevim jestli za něj žehlit ty věci, jak se chovat, jak se chovat k němu, chtěli jsme a pracujem na miminku, jestli s ním zůstat…co by jste dělali vy??? Miluju ho, jsem na něm neskutečně závislá, mám o něj strach, náš vztah neměl nikdy nějakou závažnou chybu, jen sme si před necelým rokem prošli depresemi ale dal se s mou pomocí dohromady. Jediný vím, že budu trvat na tom aby navštívil lékaře. Jen nechci aby ho šoupli do blázince…záleží mi na něm…
Tvůj přítel je nemocný a měl by se léčit a měla by sis uvědomit, že miminko je sice krásné, ale né za každou cenu, uvědom si, že psychické poruchy rodičů se projeví i na dítěti, s takovým člověkem bych dítě nechtěla i kdybych ho sebevíc milovala…
@Anonymní píše:
Taky anonymně, jedná se o mého tátu, je nemocný, a taky vypráví pohádky, kterým i věří, ale je agresivní. Tvůj přítel je dobrák, chtěl by všem pomoci. Můj otec se léčil ambulantně. Už tam nedochází, protože to prý nepotřebuje, to tvrdí on. Máma si u jeho psychiatričky, nechala vystavit papír, jako pojistku pro případ agresivního útoku, pro záchranku, můžou jej odvést na blázinec, ale zatím k tomu nedošlo. Takže pokud sám nebude chtít do psychiatrické léčebny jej určitě nezavřou, protože táta musel nastoupit na psychiatrickou léčebnu sám s doporučením psychiatričky, už dříve, asi před rokem. Kdyby tam nechtěl sám, tak ho tam nezavřou, ani nevím, co by. Jen nyní je situace klidnější, papír pro záchranku má máma doma jako pojistku, ale myslím si, že také nechce, aby byl na léčebně.
A mělo to nějakou příčinu u táty???
Nejmenuje se Libor?? Jednoho takového básníka znám..měl zámek a pozemky v Německu, fabriku v Číně.. ![]()
@crazy0 Kdepak drogy nee. Jsme spolu v práci, doma, akorát chodil sportovat s mým bratrem a ani peníze nechyběli nebo tak…Jinak je mu 24 let.
@_Kaczenkaa_ Ale do teď bylo vše v pořádku, takže nebyl důvod mít pochybnosti, teď vím že to nejde mít v tuhle chvíli miminko, ale tohle vzniklo až po ovulaci takže se stát mohlo že sem otěhotněla. Snažíme se už 10 měsíců a nic, tak pravděpodobnost je malá ale je tu…
Miminko bych určitě odložila na dobu, než vyřešíte jeho problémy, pokud je vyřešíte. Na 1.místě je návštěva psychiatra. Uvidíš, co řekne, pak se můžeš trochu zorientovat co a jak dál. Podle toho co popisuješ, mi to ale příjde docela vážný. Já svého přítele taky objednala k psychiatričce, i když kvůli úplně jiným problémům, teprve ho to čeká a já jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet. není třeba se kvůli tomu stydět, ale taky bych to nikde zbytečně neroztrubovala. Je možné, že se u něj vyvyjí nějaká psych. nemoc, a hlavně z toho důvodu bych s děťátkem počkala, ačkoli se milujete.Jak jsi psala o těch jaho depresích min.rok,docházel někam? Bral nějaké léky?