Manželství či ne?

Anonymní
23.8.12 06:44

Manželství či ne?

Vždy jsem byla antisvatební typ. Svatby mi přišla jako vrchol trapnosti a předvádění se, že my na to máme. S partnerem jsme spolu cca 5 let, máme 8mi měsíční dítě. Teď však uvažuji, zda by nebylo přeci jen lepší náš svazek, kvůli dítěti, oficiálně stvrdit. Beze svatebního obřadu, jen prostě někde podepsat papíry. Máte někdo zkušenost s tím, jak dítě snáší, že jeho rodiče nejsou manželé, zda mu to působí nějaké těžkosti v kolektivu, či v úředních záležitostech?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3441
23.8.12 06:56

Já nevím, je to asi věcí názorů, ale osobně jsem pro svatbu už kvůli jménu. Dítě bude mít příjmení jen po jednom z Vás…trošku škoda. Ale je to jen můj názor, chápu, že to někomu nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
23.8.12 07:05

Já jsem sice mladá a na dnešní dobu brzo vdaná, ale já nechápu zase svazky bez svatby…určitě je lepší být manželé minimálně kvůli malýmu, zkušenosti mám hlavně z práce ze zdravotnictví a tam to dělá opravdu problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.8.12 07:06

V dnešní době z toho opravdu žádný trauma mít nebude, to mi věř. Ale jestli se chcete vzít tak to udělejte, svatbu si zařiďte podle svýho a je to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
23.8.12 07:07

Ja byla taky antisvatebni typ, nedovedla jsem si sama sebe predstavit jako nevestu a tu „šaškárnu“ kolem od rana do vecera.....no a v necelych dvou letech dcery jsme usoudili, ze by bylo lepsi se vzit…svatba jen se svedkama, bohuzel nam bylo receno, ze uplne bez obradu to nejde (taky jsme chteli jen nekde podepsat lejstro a jit domu)…a nakonec to byl super den :palec:

jinak to, ze dite nema sezdane rodice urcite v kolektivu zadne tezkosti nedela, urcite ani v urednich zalezitostech......ja se jeste za svobodna stejne predstavovala prijmenim dcery, i me tak oslovavala detska dr. apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.12 07:16

@Hanulka82 No právě, mě taky lékařka syna oslovuje jeho příjmením, což mě docela vytáčí :roll: :roll: A to, že svatba nejde úplně bez obřadu fakt nechápu! Proč bych měla poslouchat proslov člověka, kterého neznám, a nechat si od něj dávat moudra do života typu: Založte rodinu, posílíte mír :x Ne fakt, ty obřady mi přijdou jak 30 let zpátky. Kamarádce k tomu ještě pustili tklivou hudbu z kazeťáku a nakonec přednesla nějaká holčina dojemnou báseň. No fakt jsme všichni, včetně nevěsty, padali smíchy :lol:

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
23.8.12 07:21
@Hanulka82 píše:
Ja byla taky antisvatebni typ, nedovedla jsem si sama sebe predstavit jako nevestu a tu „šaškárnu“ kolem od rana do vecera.....no a v necelych dvou letech dcery jsme usoudili, ze by bylo lepsi se vzit…svatba jen se svedkama, bohuzel nam bylo receno, ze uplne bez obradu to nejde (taky jsme chteli jen nekde podepsat lejstro a jit domu)…a nakonec to byl super den :palec:jinak to, ze dite nema sezdane rodice urcite v kolektivu zadne tezkosti nedela, urcite ani v urednich zalezitostech......ja se jeste za svobodna stejne predstavovala prijmenim dcery, i me tak oslovavala detska dr. apod.

Souhlasím, pro dítě to ve školce i škole problém není. Je to dost běžné, jen se musí počítat s tím, že ve škole, školce, u doktora, na dobolené, všude se bude používat příjmení dítěte, potažmo manžela. Taky nevím jak je to ošetřené, když se partnerovi něco stane a ty chceš informace o jeho zdravotním stavu.
Jinak mám dojem že u svatebního obřadu musí být matrikář, oddávající, ženich s nevěstou a dva svědci (klidně náhodní kolemjdoucí pokud mají občanku). Jestli to jde ještě zkrouhnout nevím.

• Citovat
  • Upravit
9556
23.8.12 07:24
@Anonymní píše:
@Hanulka82 No právě, mě taky lékařka syna oslovuje jeho příjmením, což mě docela vytáčí :roll: :roll: A to, že svatba nejde úplně bez obřadu fakt nechápu! Proč bych měla poslouchat proslov člověka, kterého neznám, a nechat si od něj dávat moudra do života typu: Založte rodinu, posílíte mír :x Ne fakt, ty obřady mi přijdou jak 30 let zpátky. Kamarádce k tomu ještě pustili tklivou hudbu z kazeťáku a nakonec přednesla nějaká holčina dojemnou báseň. No fakt jsme všichni, včetně nevěsty, padali smíchy :lol:

ja se priznam, ze proslov te pani urednice jsem nevnimala, byl kratky, takjsme to chteli, pak vymenit prstynky, pusa a konec…zadna recitace, jinak nam jen hrala pani na klavir nebo co to bylo 3 pisnicky podle naseho vyberu......sama si muzes urcit, co tam chces nebo nechces mit…dokonce muzes prijit i v neformalnim obleceni…

no ale byla jsem rada, ze je to za mnou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.12 07:25

S tou informací o partnerově zdravotním stavu, přístupu k účtům apod. jsme to také řešili. Ach jo, nakonec se snad vážně budemem muset vzít :roll:

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
23.8.12 07:26
@Anonymní píše:
@Hanulka82 No právě, mě taky lékařka syna oslovuje jeho příjmením, což mě docela vytáčí :roll: :roll: A to, že svatba nejde úplně bez obřadu fakt nechápu! Proč bych měla poslouchat proslov člověka, kterého neznám, a nechat si od něj dávat moudra do života typu: Založte rodinu, posílíte mír :x Ne fakt, ty obřady mi přijdou jak 30 let zpátky. Kamarádce k tomu ještě pustili tklivou hudbu z kazeťáku a nakonec přednesla nějaká holčina dojemnou báseň. No fakt jsme všichni, včetně nevěsty, padali smíchy :lol:

Tak báseň by mě taky uzemnila :lol:. U nás oddává místní starostka se kterou se dobře známe. Přímo jsme se s ní domluvili jak by měl proslov vypadat a bylo to podle našich představ. Mluvila krátce, osobně a byla dokonce i vtipná. Fakt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.12 07:28

@Hanulka82 To jsem ráda, že nejsem sama antisvatební typ ;) Většina holek mi přide, že jsou na svatbu nadržené snad už od narození. Většina známých se bere po půl roce známosti jen kvůli té svatbě a strašně to prožívají! To mi přijde opravdu šílené! Stejně většina manželství pak stejně nefunguje 8o

• Citovat
  • Upravit
23.8.12 07:31

Myslim že dítěti to žádné trauma nedělá. Větší trauma mu udělají sezdaní rodiče, kteří už se nemají rádi a jsou spolu jen proto, že se nechtěji rozvádět.

Doktorce do telefonu apod. se sama představuji jménem dcery, abych to nekomplikovala a problém mi to teda nedělá. Využívám tak manželskou výhodu stejného jména bez nevýhod manželství :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
23.8.12 07:32
@Anonymní píše:
S tou informací o partnerově zdravotním stavu, přístupu k účtům apod. jsme to také řešili. Ach jo, nakonec se snad vážně budemem muset vzít :roll:

no kdyz jsme spolu jeste chodili, ani dite jsme nemeli a sla jsem na operaci, uvedla jsem jako kontaktni osobu pritele a pak moji mamku.....kdyz sel na operaci on, uvedl taky me…takze v tomto smeru to jde, horsi by to bylo treba pri nehode, tam by asi kontaktovali rodice, i kdyz nevim, jak to chodi :nevim:
ted jako manzelka mam pravo na informace samozrejme ja…
a priznam se, ze jsme se brali trochu i z fin. duvodu :oops: aby mohl manzel uplatnit slevu na manzelku, kdyz jsem na rodicaku…to u nesezdanych nejde :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
23.8.12 07:35

Já jsem dělala ceremoniářku na svatbách a nebyl problém se domluvit s oddávající/m na krátkém stručném obřadu, prostě jen nejnutnější verze, nemusíte mít ani prstýnky, polibek, stačí podpis a hotovo.
Osobně jsem se vdávala v 24letech po 5leté známosti a teď slavíme v sobotu 5let od svatby :kytka: Brát jsme se chtěli moc, to nedomrlé provizorium nás neuspokojovalo, chtěli jsme říkat o druhém:toto je můj manžel/manželka…Dodnes se mi líbí když mě tak muž představuje :D chtěla jsem se zbavit příjmení zasvobodna, to taky nepopírám a chtěla jsem s tím člověkem mít rodinu, a podle mě je všeobecně lepší přivést děti až do manželství, já to aspoň tak cítím.
No a navíc jsme věřící, takže svatba byla hodinová, v kostele, nesmírně osobní a dojemná. :palec:
No a finanční výhody ohledně daní to taky mělo, za dobu manželství jsem byla buď student nebo na rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.12 07:37

@Hanulka82 Jo jo, tu slevu na manželku mi taky přítel neustále vyčítá. Prý ji všichni v práci uplatňují a on nemůže :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky