Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mého ano, je normální si říkat, kam jdu a kdy se vrátím. Já s manželem taky dost bojuju, ale nazvat mě stíhačkou by si tedy (snad) nedovolil. On je spíš taková povaha, že je potřeba z něj všechno páčit. Nebere to jako výslech, samotného by ho to zkrátka nenapadlo mi to říct
A to mu to trpělivě vysvětluju už pět let ![]()
S přítelem bych si promluvila a snažila se mu vysvětlit, že to neděláš proto, že ho chceš kontrolovat, ale proto, že si např. potřebuješ naplánovat věci atd.
Oni jsou někdy chlapi opravdu jak malá děcka!
To jako, že se chystá k odchodu a řekl by ti jen ahoj?
nevím jaké konkrétní situace máš na mysli.
můj když někam jde, např. o víkendu do fitka, řekne, jdu do fitka. neptám se v kolik přijde.
když se chystá večer na pivo, řekne, jdu s klukama na pivo, kam se neptám a ani se neptám v kolik přijde. prostě jde s klukama na pivo a víc vědět nepotřebuju. navíc, když jsem se ho ze začátku ptala, v kolik dorazí, tak to bylo absolutně k ničemu. protože jelikož jeho brzo - je moje představa třeba do půlnoci, a jeho tak do 3 do rána a stejně přišel v 5 ráno
takže se neptám a prostě, až si přijde, tak si přijde.
Ne, nejsi stíhačka… a nám s manželem přijde odjakživa normální, že se zeptáme nebo se informujeme, kde jsme, kdy se vrátíme nebo jaké máme plány… a bylo to tak i v době, kdy jsme spolu začali chodit, tj. neměli jsme děti ani jiné společné závazky a nebydleli jsme spolu…
Rozhodne nejsi stihacka.je normalni, aby rekl kam jde, s kym jde, kdy se chce cca vratit.mel by ti to oznamit sam od sebe a zeptat se jestli ti neva ze nekam jde. delal to i driv? zavani mi to ze chodi za nekym jinym:-(
Ahoj, pokud vztah jinak funguje normalne, nechapu proc by mel byt problem, aby ti pritel rekl, kam jde a kdy se vrati. Myslim, ze je to normalni, tomu druhemu rict co delam. Nejde o kontrolu a stihani, ale o duveru ne? Me kdyz pritel rekne, jdu s chlapama na pivo, dneska to asi bude na dyl, tak vim ze mam celej vecer, nekdy noc:) pro sebe a uz mu nepisu a nevolam, nemusim ho otravovat kdyz vim kde je. To same on, reknu ze jdu s kamaradkou na kafe a ze se kouknem na nakupy a prijdu kolem seste a on je v klidu a pokud se opozdim sama se ozvu…asi by to chtelo si promluvit a rict, mu, ze je pro tebe dulezite vedet jake ma plany, aby ses podle toho taky zaridila. Tim ze ti to nerika a ty se ho porad ptas, ho to pak rozciluje a rika ze jsi stihaca......to si myslim ja, pokud to nema duvod nekde jinde.
Já to znám právě takhle z domova.Jsem tak vychovaná a nepřijde mi na tom nic divnýho. On mi třeba řek, že pojede na pár dnů na tramp, já se ho jen tak mezi řečí zeptala kam se chystá a už jsem měla na talíři, že jsem stíhačka, že ho kontroluju atd.
Nějak nechápu proč, nebyl v tom zlý úmysl a mrzí mě to. Jednou se stalo, že si takhle večer sedíme u televize, on se najednou zvednul a odešel. Po 10 min.jsem se šla podívat, jestli šel spát, nebo na záchod, bylo mi to divný a on nebyl doma
Po půl hodině přijel a přivez mi nějaký noviny, co jsem scháněla a on mi chtěl udělat radost, tak mi pro ně na pumpu zajel ![]()
?Mně přijde taky normální si sdělovat, kdo kam kde…říkáme si to s přítelem i dopředu, aby se třeba druhý modl dle toho zařídit, jako…ve čtvrtek půjdu na pivo, řekne mi sám od sebe i s kým jde…nevidíme v tom problém. J8 mu taky říkám kdam jdu a jak dlouho tam, asi budu, i s kým jdu. A prostě si věříme, tak v tom dál nepitváme.
A nevidim duvod, proc bys mu nemohla napsat, nebo zavolat jen tak. i on, aby treba napsal ze se opozdi. prujde mi to jako slusnost.Ho to u tebe zajima? pta se?
Nejsi stíhačka, ne podle toho cos tu popsala. naopak chování tvého přítele mi přijde zvláštní
Je normální-pokud spolu žijete, že o sobě navzájem víte a víte kde ten druhý tráví čas. Stíhání by bylo kdyby si ho kontrolovala, volala mu co půl hodiny a vyzvídala kde je a co dělá a s kým a dělala mu pak scény, případně mu lezla do mobilu-to je podle mě stíhání a to je fakt hnus.To ty ale nejsi ![]()
Stíhačka nejsi. Je naprosto normální chtít vědět, kam přítel jde. Už jen kdyby se něco stalo. Ale já abych to z přítele taky vždy páčila heverem
Asi jsou tajní agenti ![]()
@Anonymní píše:
Já to znám právě takhle z domova.Jsem tak vychovaná a nepřijde mi na tom nic divnýho. On mi třeba řek, že pojede na pár dnů na tramp, já se ho jen tak mezi řečí zeptala kam se chystá a už jsem měla na talíři, že jsem stíhačka, že ho kontroluju atd.Nějak nechápu proč, nebyl v tom zlý úmysl a mrzí mě to. Jednou se stalo, že si takhle večer sedíme u televize, on se najednou zvednul a odešel. Po 10 min.jsem se šla podívat, jestli šel spát, nebo na záchod, bylo mi to divný a on nebyl doma
Po půl hodině přijel a přivez mi nějaký noviny, co jsem scháněla a on mi chtěl udělat radost, tak mi pro ně na pumpu zajel
no tak tohle mi přijde ujetý teda… tak si stanovte pravidla. tohle by ti říkat měl, a ne že se zdejchne a ty nic nevíš…
No podle mě stíhačka nejsi. je normální říct si kam jdu a kdy se cca vrátím. přijde mi to jako elementární slušnost vůči partnerovi
Pokud pumpu, tedy casak nebyla zaminka se s nekym videt. nechapu ze se jen tak jako zvedl.muj na me jukne i kdyz jde s kosem, nebo do garaze a ze je treba za chvilku zpet, nebo si tam neco podela na aute.
Jsme s přítelem skoro 4 roky, dítě zatím nemáme a mrzí mě na něm dlouhodobě jedna věc - nazývá mě stíhačkou. Nevím jestli právem, ale už se ho prostě bojím na něco zeptat.Jde pryč, kolikrát mi ani neřekne kam, nebo kdy se vrátí a když se ho zeptám, hned ho kontroluju a jsem podle něj stíhačka
Prej by mi to sám pak řek
Nevim, já jsem zvyklá mu sama říct kam jdu a kdy se vrátím, nedělám s ničím tajnosti a nemám problém když se mě zeptá, mu odpovědět. Jak to máte vy? Je normální se zeptat, nebo chlapovi třeba zavolat a zeptat se kdy dorazí, když potřebuju prostě něco naplánovat?